Amsterdams 4 en 5 mei comité: Projectcoördinator Vrijheidsmaaltijd Amsterdam

Amsterdams 4 en 5 mei comité in Amsterdam zoekt een Projectcoördinator Vrijheidsmaaltijd Amsterdam voor 0,15 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 17-08-2021Amsterdam heeft een groot en veelzijdig programma op 4 en 5 mei: naast bijna 50 herdenkingen is er op 4 mei het programma Open Joodse Huizen – Huizen van Verzet en zijn er in de avond theater-, concert- en filmprogramma’s. Op 5 mei viert de stad Bevrijdingsdag met vrijheidsmaaltijden, muziek, dans, theater, debat, festivals, wandelingen en tentoonstellingen, bij diverse podia, culturele instellingen en buitenlocaties. Het Amsterdams 4 en 5 mei comité coördineert de ruim driehonderd programma’s die door partners in de stad worden georganiseerd en voert er een aantal zelf uit. Zie www.4en5meiamsterdam.nl.

Projectcoördinator Vrijheidsmaaltijd Amsterdam

0,15 fte

Het Amsterdams 4 en 5 mei comité zoekt voor 4 en 5 mei 2022 een freelance projectcoördinator. Je coördineert de Amsterdamse Vrijheidsmaaltijden in 2022 en werkt daarbij nauw samen met meer dan honderd partners in de stad. De Vrijheidsmaaltijd is een gezamenlijke maaltijd op 5 mei, om Bevrijdingsdag te vieren en kleine en grote gesprekken te voeren over vrijheid, democratie en de toekomst van de stad. De Vrijheidsmaaltijd is in 2011 in Amsterdam ontstaan, maar inmiddels uitgegroeid tot een nationale traditie.

Voor de Vrijheidsmaaltijd werkt het Amsterdams comité samen met een groot aantal stedelijke partners, van de Industrieele Groote Club tot de buurthuizen, van broedplaats Lola Luidt tot het Scheepvaartmuseum. Samen dekken we elk jaar een bijna vijf kilometer lange tafel; een ode aan de kunst van het samenleven.

Wat ga je doen

 • Het onderhouden en inspireren van het netwerk van Vrijheidsmaaltijd-organisatoren.
 • Ontwikkeling van nieuwe bijzondere programmering rond de maaltijden.
 • Het mobiliseren van nieuwe deelnemende organisaties.
 • Contact onderhouden met partners in den lande en afstemming en samenwerking met overige 4 en 5 mei programmering in Amsterdam.

Wat vragen wij

 • Sterke betrokkenheid bij 4 en 5 mei thema’s.
 • Stevig Amsterdams netwerk en nieuwsgierig en betrokken bij de maatschappelijke gesprekken in de stad.
 • Je bent ‘flamboyant dienstbaar’, je weet te inspireren en te faciliteren.
 • Meer dan vijf jaar werkervaring, en ervaring met het organiseren van publieksprogramma’s.

Wat bieden wij

 • Een inspirerende en uitdagende opdracht.
 • Uitstekende partners en een groot netwerk.
 • Passende vergoeding tot en met mei 2022, met mogelijkheden tot verlenging.
 • Een werkplek in de Buiksloterham in Amsterdam Noord.

Gevraagde beschikbaarheid in 2021 en 2022

 • 1 oktober – december 2021 – circa één dag per week.
 • Januari – medio mei 2022 – circa twee dagen per week.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@4en5meiamsterdam.nl. Sollicitaties kunnen tot 17 augustus 2021 gestuurd worden naar dit e-mailadres. Gesprekken worden gevoerd op 24 augustus 2021 tussen 9:00 en 14:00 uur.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.