Young in Prison: Productiemedewerker Workshopprogramma

Young in Prison in Amsterdam zoekt een Productiemedewerker Workshopprogramma voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-05-2021YiP is een internationale NGO die jongeren in contact met de wet helpt om positief bij te dragen aan de samenleving. Dit doen wij door middel van creatieve en sportieve programma’s waarin gewerkt wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren. In het Mentorprogramma begeleiden ongeveer 25 vrijwilligers jongeren die vrijkomen. In het Youthlab traint YiP jongeren binnen en buiten de instelling om medewerkers in de jeugdstrafrechtketen te coachen en te adviseren. Op ons kantoor werken tien vaste medewerkers. Je werkt voor Young in Prison Nederland, maar bent onderdeel van een stichting die ook internationaal opereert, zoals in 2020 bijvoorbeeld op de Balkan, Italië en België.

We zoeken een Productiemedewerker voor het Workshopprogramma

Productiemedewerker Workshopprogramma

0,6 fte – 24 uur per week, met groeimogelijkheid tot 32 uur

Young in Prison zoekt een productiemedewerker voor de coördinatie van creatieve docenten tijdens projectweken. Maak jij overzichtelijke roosters voor onze creatieve programma’s? En wil je ondersteunend betrokken zijn bij de projecten die onze docenten verzorgen in Justitiële Jeugdinrichtingen (JJI) en JeugdzorgPlus (JZ+) instellingen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Zodra jongeren gedetineerd raken of in gesloten zorg verblijven, ontmoeten wij hen met onze creatieve en sportieve workshops verzorgd door rolmodellen; de docenten van Young in Prison (YiP). Het workshopprogramma van Young in Prison Nederland verzorgt circa 3000 uur workshops per jaar in Justitiële Jeugdinrichtingen en JeugdzorgPlus instellingen. Voor dit team van circa 50 freelance docenten maak jij de planningen, roosters en briefingen. Tijdens projectweken ben je als gezicht van YiP en ter ondersteuning van docenten aanwezig in een instelling.

Taken en verantwoordelijkheden
Als productiemedewerker ben je het eerste aanspreekpunt waar het gaat over praktische zaken rondom projectweken. Naar instellingen en de interne scholen (onze opdrachtgevers) is YiP een betrouwbare en flexibele partner. Je snapt hun behoeftes, de strenge regels van deze formele wereld en je weet hoe onze workshops en rolmodellen daar tot hun recht komen. Binnen JJI’s en JZ+ lopen dagen vaak anders dan voorzien: je bent flexibel en kan schakelen indien nodig. Tijdens de workshop weken ben je actief aanwezig en ondersteunt de uitvoering van het programma.

Onze docenten zijn ZZP’er en werkzaam als kunstenaar, artiest of topsporter. Door onze training en begeleiding kunnen zij workshops geven aan jongeren in geslotenheid.

Je herkent je in de volgende kenmerken en vaardigheden

 • Zelfstandigheid.
 • Je Excel en Google Spreadsheet skills zijn on point.
 • Probleemoplossend vermogen en onderhandelingsvermogen.
 • Coördinerende capaciteiten; goed kunnen plannen, organiseren en coördineren.
 • Flexibiliteit en stressbestendigheid; een dag in een instelling gaat nooit helemaal zoals gepland.
 • Op een professionele manier feedback kunnen geven aan collega’s.
 • Een positieve en verbindende instelling.

Positie binnen de organisatie
Intern: YiP bestaat uit vier programma’s: het workshopprogramma, mentorprogramma, YouthLab en YiP internationaal). Als productiemedewerker werk je samen met de programmacoördinator van het programma. Het programmateam bestaat verder uit een programmamedewerker die zich voornamelijk richt op contracten en regelgeving en allerhande ondersteuning. Voor de inhoudelijke ondersteuning wordt het team ondersteunt door docenten en medewerkers die zijn getraind in de methodiek van Young in Prison.

Extern: Richting de opdrachtgevers werk je samen met de diverse JJI’s en JZ+ locaties. In elke instelling heb je een vast contactpersoon – veelal de locatiecoördinator waarmee je wensen en behoeften rondom roosters afstemt. Je bent hierin secuur en precies – daarom vinden de JJI’s en JZ+ locaties het prettig om met je samen te werken.

Profiel

 • Je hebt enige ervaring met productiewerkzaamheden, planningen en/of roosterbeheer.
 • Je hebt een afgeronde MBO opleiding met enkele jaren werkervaring (bijvoorbeeld in culturele productie, kunsteducatie, onderwijs).
 • Affiniteit met creatieve en sportieve sector en sociale problematiek van jongeren in JJI of JZ+.
 • Je hebt een flexibele agenda in relatie tot projectweken die veelal in de schoolvakanties plaatsvinden.
 • Je hebt geen 9-tot-5-mentaliteit.
 • Je hebt een rijbewijs.
 • Je woont in de (buurt van de) Randstad, ons kantoor zit in Amsterdam (Westerpark).

Arbeidsvoorwaarden
YiP salarieërt volgens de CAO Sociaal Werk, deze functie valt in schaal 6 met een bruto maandsalaris tussen € 2.291,- en € 3.279,- op basis van 36 uur afhankelijk van ervaring. Je aanstelling is voor de duur van één jaar, verlenging bij goed functioneren en voldoende financiering. Je werkt deels vanuit huis, deels vanaf kantoor en soms in instellingen. Je ontvangt 25 verlofdagen per jaar op basis van fulltime dienstverband. Verder ontvang je reiskostenvergoeding, een laptop en mobiele telefoon om je werk / privé balans te waarborgen.

YiP streeft naar een kantoorteam die de diversiteit van jongeren, docenten en partners weerspiegelt. We nodigen nadrukkelijk ervaringsdeskundigen met (justitiële) jeugdzorg uit om te reageren op deze functie. Alle aanmeldingen worden gelijk en inhoudelijk behandeld. YiP kijkt verder dan de (geldigheid) van diploma’s.

Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 21 mei 2021 09:00 uur op info@younginprison.org onder vermelding van ‘Productiemedewerker’.

Omdat je met jongeren in contact zal komen, wordt een VOG van je gevraagd (in tweede ronde) en vragen we je referenties op te geven.

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Niels Brouwer via niels@younginprison.org. De eerste gesprekken zullen in de laatste week van mei 2021 plaatsvinden. De gewenste startdatum is 1 juli 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.