Studio 52nd: Productieleider

Studio 52nd in Amsterdam zoekt een Productieleider voor 20 tot 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 25-05-2021Studio 52nd maakt theatervoorstellingen met kinderen en jongeren door ze samen te laten werken met professionele theatermakers. Onze missie is jonge mensen een podium en een publiek te bieden tegen de verharding en de verwijdering. Wij verbinden waar verwijdering dreigt; we verklaren waar onbegrip dreigt en ontroeren waar verharding dreigt.

Theaterprogramma’s zijn onze kernactiviteiten, waarbij we bewust een artistiek en sociaal doel nastreven. Wij bestaan uit een enthousiast en hecht team. Voor meer informatie over wie wij zijn en wat we doen, neem een kijkje op onze website.

Per 1 juni 2021 is Studio 52nd, voor de voorstellingen (W)RAP MY HIJAB en FOK ME HOKJE, op zoek naar een

Productieleider

20 tot 24 uur per week

(W)RAP MY HIJAB speelt op locaties als klaslokalen en kantoorruimtes. Twee actrices brengen daar de teksten van jonge meiden die nog moeten kiezen om wel of geen hijab te dragen. Khadija Massaoudi doet de regie. Totaal 50 voorstellingen.

FOK ME HOKJE speelt in theaters. Gable Roelofsen regisseerde deze productie over gender en seksuele oriëntatie, geschreven door queer jongeren die verbonden zijn aan het GSA-netwerk én jongeren uit Amsterdam-Oost. Totaal ongeveer 50 voorstellingen.

De speelperioden sluiten op elkaar aan en lopen van oktober 2021 tot en met januari 2022. Lees hier meer over onze voorstellingen.

Als productieleider vertaal je de creatieve wensen van onze theatermakers naar een realistisch plan binnen het beschikbare budget en tijdskader. Je vormt het aanspreekpunt voor cast en crew. Tijdens de repetities en het maakproces ben je aanwezig en coördineer je de bijdragen van jongeren. Je beheert de deelbudgetten en rapporteert over de voortgang aan de zakelijk leider. Vanaf kantoor geef je begeleiding en sturing aan onze tournees. Je signaleert knelpunten en neemt passende maatregelen in overleg met de zakelijke en/of artistieke leiding. Tijdens premières en montage stuur je actief de theaterproducties aan. Uiteindelijk neem je deel aan evaluaties van het project. We zoeken iemand die deelt in onze missie en waarden en van daaruit kan handelen en prioriteiten stellen.

Planning (W)RAP MY HIJAB

 • Juni & juli 2021: Pre-productie.
 • Eind juli 2021: Opname raps en spoken words.
 • Augustus 2021: Schrijfweekend als afronding van het schrijftraject.
 • September tot en met begin oktober 2021: Repetities en montage (20 dagen totaal).
 • Oktober tot en met half november 2021: Speelperiode (première 11 oktober 2021).

Planning FOK ME HOKJE

 • Juni & juli 2021: Pre-productie.
 • 31 juli tot en met 8 augustus 2021: Speelperiode tijdens de Pride (inclusief première).
 • Augustus en september 2021: Pre-productie reprise.
 • November 2021: Repetitie reprise.
 • Half november 2021 tot en met januari 2022: Speelperiode (rep-première 23 november 2021).

Functie-eisen

 • Gedreven en enthousiast.
 • HBO werk- en denkniveau.
 • Aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Bereid en beschikbaar om ook buiten reguliere kantoortijden te werken.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving (Arbo et cetera).
 • Goede kennis van Microsoft Office (Excel/Word).
 • In bezit van rijbewijs B.
 • Woonachtig in Amsterdam is een pre.
 • Affiniteit met jongeren.
 • Affiniteit met één of meer thematieken van de voorstellingen is een pre..

Competenties

 • Zelfstandig en initiërend.
 • Punctueel en energiek
 • Stressbestendig.
 • Sterk in leiding geven aan zowel mensen als processen.
 • Sterk in communicatie en organisatie.
 • Sterke financiële inzichten.
 • Snel kunnen schakelen en probleemoplossend vermogen.
 • Oog voor detail.
 • Flexibel.

Wat bieden wij?
De taakomschrijving beslaat ongeveer 80-95 werkdagen, afhankelijk van ervaring en het aantal werkdagen bieden wij tussen de € 16.000,- /€ 18.500,- inclusief btw voor de gehele opdracht. Op de lange termijn zoeken we iemand die ons bij al onze projecten kan ondersteunen.

Ben jij iemand die aan dit profiel voldoet?
Stuur dan voor 25 mei 2021 een motivatie en CV naar secretariaat@studio52nd.nl ter attentie van Sherlien Sanches, onder vermelding van ‘Sollicitatie Productieleider’. De gesprekken zullen zijn op vrijdagmiddag 28 mei 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.