Stichting Manteau: Voorzitter

Stichting Manteau in Gorinchem zoekt een Voorzitter voor 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-07-2021Stichting Manteau / Theatergroep Manteau
Wij zijn een groep enthousiaste creatieve mensen die op projectmatige basis bezig is met zang & performance. Wij bieden een podium aan voor talenten op allerlei gebieden, zoals zang-, acteer- of danstalent. Voor elk project wordt er gezocht naar het meest geschikte talent. Vandaar dat er ook ieder seizoen audities worden gehouden voor de diverse rollen. Ook mensen met andere vaardigheden werken vaak mee aan de producties. Te denken valt aan regie, muzikale ondersteuning, grimeren, kostuums maken en het zorgen voor het decor. Per project wordt er een team samengesteld dat bij dat specifieke project past. Alles onder begeleiding van professionals.

De doelstelling van Manteau is om regionaal en landelijk (jeugd/jongeren)theater van hoog niveau aan te bieden aan een breed publiek. Het vaste creatieve team van theatergroep Manteau bestaat uit de musical director, een regisseur en een productieleider. Daarnaast doen er per seizoen ongeveer 40 acteurs, vormgevers, technici en andere vrijwilligers op projectbasis mee.

Manteau is een culturele vrijwilligersorganisatie die professioneel wordt aangestuurd en wordt gesubsidieerd. Daarnaast is stichting Manteau een erkend stage/leerbedrijf.

De wens van het bestuur van stichting Manteau is om uit vijf leden te bestaan en komt gemiddeld zes keer per jaar bijeen. Het bestuur heeft een onbezoldigde toezichthoudende functie en ondersteunt en inspireert de directie en het creatief team. Daarbij houdt het bestuur toezicht op de hoofdlijnen van het beleid.

Wegens het vertrek van de voorzitter is het bestuur op zoek naar een voorzitter met affiniteit met de theatersector en/of kennis van het subsidie landschap, met name op het gebied van de daarbij horende zakelijke achtergrond. Manteau werkt aan talentontwikkeling binnen het jeugdtheater en wil de relatie met jeugd en jongeren graag terugzien in het bestuur. Daarom nodigt Manteau ook jonge geïnteresseerde kandidaten uit om te reageren.

Stichting Manteau (theaterproducties) in Gorinchem zoekt een

Voorzitter

6 vergaderingen per jaar

Wij zijn op zoek naar een voorzitter die

  • affiniteit heeft met het werkterrein van Manteau
  • interesse heeft in – en voldoende op de hoogte is van – de culturele sector in het algemeen en (op termijn) de rol die Manteau daarbinnen speelt
  • een onafhankelijke en kritische instelling heeft
  • beschikt over een relevant, bij voorkeur jong (cultureel) netwerk
  • de juiste balans ziet tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand.

Procedure
Heb je belangstelling voor deze functie, dan kun je reageren door onderstaande vragen in maximaal 250 woorden per vraag te beantwoorden en voor 1 juli 2021 te sturen naar info@stichtingmanteau.nl onder vermelding van ‘vacature bestuur’.

  1. Wat motiveert jou om te solliciteren naar een bestuursfunctie bij Stichting Manteau?
  2.  Op welke manieren ben je betrokken bij de culturele sector en beschrijf een voorbeeld ter illustratie.
  3. Wat zie je voor kansen voor het jeugdtheater en voor de theaterproducties van Manteau in het bijzonder?
  4. Hoe zie jij je rol als bestuursvoorzitter van Manteau en wat zijn de onderwerpen waaraan je actief kunt bijdragen?

Graag ontvangen we naast de antwoorden je naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Als je inhoudelijk vragen hebt, dan kun je contact opnemen met Michel de Valk, directeur Stichting Manteau, via info@stichtingmanteau.nl of Joep van Mierlo, voorzitter, via joepvanmierlo@gmail.com. De gesprekken staan onder voorbehoud gepland in week 27 en 28.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.

Wegens een reeds openstaande post is het bestuur tevens op zoek naar een algemeen bestuurslid. Bij interesse verzoeken we je contact op te nemen.