Stichting doubleA: Penningmeester

Stichting doubleA in Amsterdam zoekt een Penningmeester voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 01-07-2021Stichting doubleA ontwikkelt producties van componist en filmmaker Michel van der Aa die veelal in samenwerking met (inter)nationale coproducenten (festivals en operahuizen) tot stand komen: onder andere De Nationale Opera, Holland Festival, The Armory New York, Opera Keulen, Bregenz Festival, Festival d’Aix- en-Provence, Helsinki Festival, Beijing Music Festival. Dit leidt tot baanbrekende muziektheaterproducties zoals de recente filmopera Upload en vernieuwende presentatievormen, zoals VR-opera-installatie Eight. Technologische, filosofische en ethische vraagstukken zijn een belangrijk bestanddeel van het werk.

DoubleA zoekt een

Penningmeester

gemiddeld 4 vergaderingen per jaar

Stichting doubleA heeft een (inclusief de nieuwe penningmeester) vijfkoppig bestuur. De penningmeester is binnen het bestuur belast met de portefeuille financiën en in die hoedanigheid het eerste aanspreekpunt voor de andere bestuursleden, directie en partners van doubleA. De directie bestaat uit artistiek leider Michel van der Aa en een zakelijk leider. Per project wordt een artistiek en productioneel team samengesteld. De administratie is uitbesteed aan een administratiekantoor.

De kandidaat die wij op het oog hebben

 • Krijgt een controlerende en adviserende rol in nauwe samenwerking met
  de zakelijk leider.
 • Is bekend met administratieve processen, begrotingen en jaarrekeningen.
 • Is bekend met publieke en private fondsen in de culturele sector.
 • Heeft ervaring met instellingen die in continuïteit op projectbasis werken.
 • Heeft ervaring in een toezichthoudende rol en onderschrijft de
  Governance Code Cultuur.
 • Is communicatief en flexibel.
 • Heeft affiniteit met het werk van doubleA/ componist en filmmaker Michel
  van der Aa.

Gezien de huidige samenstelling van het bestuur gaat de voorkeur uit naar een kandidaat met een bi-culturele achtergrond.

U kunt uw reactie en cv sturen naar zakelijk leider Rosita Wouda, fd@doubleA.net voor 1 juli 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.