Slot Zuylen: Medewerker Horeca

Slot Zuylen in Oud-Zuilen zoekt een Medewerker Horeca voor gemiddeld 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenSlot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht en is sinds 1952 opengesteld als museum. In Slot Zuylen ervaren bezoekers hoe het adellijke geslacht Van Tuyll van Serooskerken het kasteel bijna 300 jaar lang bewoonde. Naast de vaste opstelling in de voormalige woonvertrekken van de familie, organiseert Slot Zuylen jaarlijks minstens één tentoonstelling, waarin kunst, geschiedenis en thema’s uit de hedendaagse maatschappij elkaar raken. Ook vinden er het hele jaar door tal van evenementen plaats, zoals zomer- en herfstmarkten, een lichtjesavond en verschillende concerten. Slot Zuylen wordt gerund door een klein en betrokken team, dat ondersteund wordt door vele vrijwilligers.

Het museumcafé van Slot Zuylen is gevestigd in het voormalige koetshuis, dat in 2012 is verbouwd en in gebruik is genomen als café. Het museumcafé staat erom bekend zoveel mogelijk producten uit eigen (moes)tuin te gebruiken en heeft lokale leveranciers en producten. Waar mogelijk wordt zoveel mogelijk in eigen keuken gemaakt, zoals taarten, koekjes, soepen et cetera.

Voor de versterking van het horeca team zoeken wij een

Medewerker Horeca

gemiddeld 20 uur per week

De functie
Je komt te werken in een klein en betrokken team, waar iedereen zich naast de eigen primaire verantwoordelijkheid inzet voor het brede succes van Slot Zuylen. Hiërarchisch valt jouw functie en die van een directe collega met dezelfde functie onder de dagelijkse leiding van de manager bedrijfsvoering. Slot Zuylen kent een hoog- en een laagseizoen. Gedurende het laagseizoen zijn het slot en het café alleen in de weekenden geopend, in het hoogseizoen van woensdag tot en met zondag, telkens van circa 11.00-16.00 uur. Gezamenlijk dragen de horecamedewerkers er zorg voor dat de bezetting van het café gedekt is tijdens openstelling. Onder jouw aansturing is het hoogwaardige karakter van het café geborgd!

Wat ga je doen?

 • De medewerker horeca draagt zorg voor het openen en sluiten van het café. Hij/zij zorgt dat alles voor opening klaar is en zorgt dat alles na sluitingstijd weer klaar staat voor de volgende dag.
 • Hij/zij staat tijdens openstelling met een of twee vrijwilligers op de werkvloer en bezorgt de gasten een aangenaam cafébezoek.
 • Samen met de andere collega in de horeca zorg je ervoor dat alles in huis is om het café soepel te draaien.
 • Vanwege het hoog- en laagseizoen werk je in de maanden april-oktober meer dan 20 uur, terwijl je in de maanden november-maart juist minder werkt. Een flexibele houding in de uren is van belang.
 • Van tijd tot tijd vinden er activiteiten plaats in het café buiten de normale openingstijden, zoals concerten of congressen, waarvoor catering verzorgd wordt.

Wie ben jij?

 • Je werkt graag samen met vrijwilligers, van wie sommigen op leeftijd zijn, en zorgt ervoor dat niet alleen gasten maar ook vrijwilligers graag in het café zijn.
 • Je kan vrijwilligers enthousiasmeren, maar hen ook aan hun verantwoordelijkheden houden.
 • Ondanks dat het soms hectisch kan zijn tijdens de openstelling, houd je je hoofd koel en blijf je het overzicht houden.
 • Je hebt een professionele uitstraling en weet hoe je moet communiceren met uiteenlopende partijen.
 • Je bent flexibel en hebt geen strikte 9-tot-5-mentaliteit. Werken in de weekenden en incidenteel in de avonduren is geen probleem. De twee medewerkers horeca kunnen onderling invullen wie wanneer werkt.
 • Je bent iemand die van aanpakken weet en denkt in kansen en oplossingen.
 • Je vindt het leuk om in de keuken te staan om taarten te bakken, soep te koken en jam te maken et cetera.

Vereisten

 • Horeca-ervaring is vereist
 • Beschikbaarheid in de weekenden (bijvoorbeeld één weekend op, één weekend af)
 • Ervaring in een organisatie met vrijwilligers strekt tot aanbeveling
 • Kandidaten die in de omgeving van het slot woonachtig zijn genieten de voorkeur

Wat biedt Slot Zuylen
Een uitdagende functie op een prachtige plek in een museum dat vol in ontwikkeling is. Wij bieden je een jaarcontract met intentie tot verlenging. Salariëring is marktconform, langs de lijnen van de Museum cao (schaal 5/6).

We horen graag van je!
Als deze baan je op het lijf geschreven is, dan horen we graag van je. Graag zien we je cv en motivatie zo snel mogelijk tegemoet. Je kan je sollicitatie en eventuele vragen sturen naar vacatures@slotzuylen.nl. Er is geen harde deadline voor de vacature, zodra we de juiste kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Reageer daarom zodra je kan!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.