Residentie Orkest: Aanvoerder Harp

Het Residentie Orkest in Den Haag zoekt een Aanvoerder Harp voor 50% | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-10-2021Het Residentie Orkest Den Haag, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest geeft sinds zomer 2015 concerten in het Zuiderstrandtheater en zal vanaf 2021 in Amare, het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex in het hart van Den Haag, gehuisvest zijn. Naast de symfonische canon voert het orkest ook nieuw werk en cross-over programma’s uit. Het orkest is veelvuldig te horen op grote podia in Nederland en diverse podia in het buitenland. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden, Neeme Järvi en Nicholas Collon als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble. Vanaf seizoen 2021/2022 is Anja Bihlmaier onze chef-dirigent en zijn Richard Egarr en Jun Märkl als vaste gastdirigent aan ons orkest verbonden.

Het Residentie Orkest Den haag is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag kerst, nieuwjaar, Divali en Koningsdag met concerten. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Festival Classique, Paard, De Nederlandse Opera, Nederlandse Opera Academie en de grote NPO radio 4 series. Speerpunt in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en outreach-programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Het Residentie Orkest heeft per direct een vacature voor

Aanvoerder Harp

50%

De functie
Als Aanvoerder Harp ben je zowel een teamplayer als een solist. Door het geven van kleur en structuur vervul je een sleutelrol in het orkest. Omdat het een aanvoerderspositie betreft (zij het zonder groep), lever je een bijdrage aan het orkestmanagement, onder meer door gevraagd te kunnen worden deel te nemen aan de proefspelcommissie. Naast spelen in het collectief ben je inzetbaar voor educatieve activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Functie eisen
Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als harpist en dat je ook affiniteit met en belangstelling voor hedendaagse muziek hebt. Je vindt het leuk én belangrijk om naast je collectieve podiumactiviteiten mee te werken aan educatieve activiteiten en producties in ensembleverband. Je kenmerkt je als een positief geëngageerde teamspeler die van nature open en flexibel is.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 10 oktober 2021 via onderstaande sollicitatiebutton je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier. Het proefspel voor deze functie vindt plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 november 2021. Verplichte werken:

  • C.P.E. BACH: Solo voor harp in G Wq 139 H563, deel II. Allegro (vrije keuze van de uitgave).
  • P. HINDEMITH: Sonate voor Harp, deel I. Mässig schnell.
  • G. FAURE: Impromptu Opus 86.
  • Nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge (Hoofd Personeel & Organisatie): sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 880 0299.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EER-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.