Probliblio: Grafisch Ontwerper

Probliblio in Hoofddorp zoekt een Grafisch Ontwerper voor 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 21-05-2021Probiblio werkt voor en mét de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland. Dat zijn 39 organisaties met samen 378 vestigingen in 98 gemeentes. De openbare bibliotheek is een toegankelijke plek waar iedereen terecht kan voor cultuur, kennis en studie. Wij willen ervoor zorgen dat de bibliotheken er morgen sterker voorstaan dan vandaag. Daarom kunnen zij bij ons terecht voor ondersteuning en advies bij hun bedrijfsvoering. Praktisch én strategisch. Of het nu gaat om digitalisering, de medewerkers en vrijwilligers, marketing, of om de collectie of programma’s voor mediawijsheid en educatie.

Omdat de bibliotheekbranche volop in beweging is, bewegen wij mee. De komende tijd groeit Probiblio door naar een ondernemende en innovatieve kennis- en netwerkpartner. Wil jij daaraan bijdragen?

Wil jij creatieve uitingen ontwerpen waarmee je een bijdrage levert in het realiseren van onze doelen? Dan zoekt Probiblio jou.

Grafisch Ontwerper

16 uur per week

Jouw rol
Je krijgt een brede functie met diverse taken op het gebied van grafisch vormgeven. Jij zorgt samen met het Communicatieteam voor het tot stand brengen van concepten en het uitwerken van een breed scala aan communicatieuitingen. Je bewaakt en actualiseert de huisstijl. Naast het realiseren van een zo creatief mogelijk ontwerp, houd je rekening met het doel en de functionaliteit van de uiting. Daarbij ben je als vormgever medeverantwoordelijk voor het op de juiste manier aanleveren van het eindresultaat.

Hoe doe je dat? Onder andere door

 • Vertalen van korte briefings naar creatieve visuals: folders, brochures, posters, jaarverslag, infographics, webbanners, websites, nieuwsbrieven, et cetera.
 • Grafisch werk vertalen naar digitale en online uitingen zoals website, sociale media, presentaties, filmpjes, et cetera.
 • Bewaken en doorontwikkelen van de huisstijl.
 • Beheren van de fotodatabase, uitzoeken en bewerken van de beste beelden voor diverse doeleinden.
 • Inkopen van drukwerk en vormgeving (offertes opvragen, met adviseurs keuze maken).
 • Contact onderhouden met drukkerijen, vormgevers / ontwerpbureaus, websitebouwers, landelijk huisstijlteam.
 • Beheren en onderhouden van de hardware en software waarmee je werkt.
 • Het pro-actief bijhouden van je kennis van diverse softwareprogramma’s.

Je komt te werken op de afdeling Communicatie in een hecht team van medewerkers en adviseurs. De afdeling faciliteert en ondersteunt de verschillende afdelingen, verzorgt de externe en interne communicatie en voorziet in het ontwikkelen en implementeren van communicatiebeleid.

Wat vragen we van jou?
Je bent een enthousiaste collega die het prettig vindt om een zelfstandige rol binnen een team te vervullen. Je hebt passie voor design, compositie en typografie, en je begrijpt de bijdrage die vormgeving levert aan het imago van een organisatie. Het liefst zien we daar mooie voorbeelden van in je portfolio. Je draagt creatieve oplossingen aan die aansluiten bij wat je opdrachtgevers voor ogen hebben. Je bent resultaatgericht, nauwkeurig en flexibel. Je weet de juiste balans te vinden tussen servicegericht zijn en kritisch / sturend optreden bij de huisstijlbewaking. Je kunt prioriteiten stellen, bent gewend met deadlines te werken en bent pro-actief.

Jij hebt

 • Een afgeronde grafische opleiding (bijvoorbeeld MBO Grafisch Lyceum).
 • Werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Ruime ervaring met het werken met een Mac.
 • Uitstekende kennis van Adobe CC, (video) beeldbewerking (FCP) en PowerPoint.
 • Kennis van opmaak- tot drukbestanden.
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands.

Werken bij Probiblio
Midden in de Randstad werkt ons brede team van adviseurs en specialisten samen. Ieder vanuit zijn eigen expertise en ervaring, maar elk met dezelfde drive: bouwen aan sterke bibliotheken. Werken in zo’n sector is dynamischer dan je misschien zou denken. De bibliotheek ontwikkelt zich, en dat maakt onze activiteiten heel divers.

Wat vinden we belangrijk in ons werk? Vrijheid om je eigen werk in te richten en flexibel te werken. Een gezonde privé-werk balans. Kansen om je te blijven ontwikkelen, goede opleidingsmogelijkheden. En tot slot, onze open en vriendelijke sfeer – zélfs nu we vanuit huis werken.

Bibliotheken maken programma’s en collecties voor iedereen, dat doen wij ook – ongeacht leeftijd, geaardheid, afkomst of fysieke gesteldheid. Die diversiteit zien we graag in onze organisatie terug. Daarom nodigen we ook iedereen uit te reageren.

Reageren
We zien je reactie graag vóór 21 mei 2021. Stuur je cv en motivatie naar vacature@probiblio.nl, ter attentie van Esmée Beekman.

Vragen? Bel dan Esmée Beekman, Manager Communicatie a.i., 06-108 121 52.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.