Prins Claus Conservatorium: Docent Muziektheorie

Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen in Groningen zoekt een Docent Muziektheorie voor 0,5 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 24-05-2021Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Onze missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving. Onder het motto ‘Share your talent, Move the world’ dagen wij je uit om jouw talent en passie voor muziek te delen met de wereld om je heen. Jij brengt de wereld in beweging. Als ondernemende uitvoerend musicus of muziekdocent inspireer je anderen, je ontroert en motiveert.

Wij zijn op zoek naar een:

Docent Muziektheorie

0,5 fte

Aan het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen komt met ingang van het cursusjaar 2021-2022 een docentfunctie beschikbaar in het vakgebied van de Algemene Theoretische Vakken (ATV). De vakgroep ATV bestaat uit theoriedocenten van de verschillende opleidingen binnen ons instituut.

Wij bevinden ons in een dynamisch veranderproces van het curriculum (schoolbreed). In dit veranderproces vormt het leggen van inhoudelijke verbindingen en samenwerkingsvormen tussen de verschillende vakgroepen, studierichtingen en afdelingen een belangrijk aandachtspunt. Het vraagt om meer dan alleen een klassieke oriëntatie/affiniteit.

Wie ben jij?
Je bent iemand die graag en goed samenwerkt, zowel met collega’s, studenten en samenwerkingspartners. Je bent betrokken, enthousiast en nieuwsgierig. Je toont leiderschap vanuit de inhoud. Je bent goed in het verbinden van theorie en praktijk. Daarnaast ben je analytisch en zowel proces- als resultaatgericht.

Wij zijn op zoek naar een collega die:

 • hart heeft voor onderwijs, goed is in het contact met de student en over bewezen didactische en pedagogische kwaliteiten beschikt;
 • vakinhoudelijk breed ontwikkeld is en op een hoog ambachtelijk- en artistiek niveau opereert;
 • kennis van en ervaring met een grote diversiteit aan stijlen en genres op het terrein van algemene theoretische vakken en kennis van de ontwikkelingen hierin heeft;
 • een conceptueel en contextueel denker is, moeiteloos verbanden kan leggen tussen muziek, en (cultuur)historische ontwikkelingen en relevante patronen voor studenten duidelijk maakt;
 • kritisch, creatief en vernieuwend kan meedenken in de ontwikkeling van onderwijsconcepten;
 • openstaat voor het experiment;
 • het ‘handelen met klank’ – horen, spelen, zingen, improviseren (solfège met het instrument) – op een inspirerende manier in zijn/haar lessen vorm kan geven;
 • goed is in het verbinden van theorie en praktijk;
 • communicatief is, open staat voor intervisie en interdisciplinair werken;
 • digitaal goed onderlegd is en online onderwijs kan verzorgen en ontwikkelen;
 • op de hoogte is en affiniteit heeft met muziektheorie en werkvormen in het Voortgezet Onderwijs en instrumentaal muziekonderwijs.

Voor deze functie vragen wij het volgende:

 • een relevante conservatoriumopleiding. Een master of PhD muziektheorie strekt tot aanbeveling. Daarnaast ben je in het bezit van een pedagogische didactische aantekening of ben je bereid deze op korte termijn te behalen;
 • kennis van en ervaring met een grote diversiteit aan muzikale stijlen en genres;
 • iemand die nadrukkelijk de verbinding zoekt met andere vakken en vakgebieden;
 • competenties op het gebied van onderzoek; je vertaalt onderzoeksresultaten naar het onderwijs en stimuleert de onderzoekende houding van de student;
 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij?
De datum van indiensttreding is per 15 augustus 2021. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar. Omvang van deze functie is 0,5 fte, in overleg is er mogelijkheid voor groei in functieomvang. Bij gebleken geschiktheid is een eventuele verlenging mogelijk. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo. De functieschaal is 11. Het salaris bedraagt minimaal € 3.453,- en maximaal € 5.026,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Je komt te werken in een inspirerende internationale omgeving. Het Prins Claus Conservatorium staat internationaal bekend om vernieuwende ideeën over het muziekonderwijs. Voor meer informatie over het Prins Claus Conservatorium, kun je klikken op deze link.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren.

Wij vragen nieuwe medewerkers om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Procedure
Het verzorgen van een proefles en de presentatie van een paper over een muziektheoretisch onderwerp vormen onderdeel van de procedure. In het sollicitatiegesprek willen we graag met je in gesprek over jouw visie op de verbinding van theorie en praktijk. Indien voorhanden ontvangen we tevens graag een relevante publicatielijst.

Inlichtingen
Ben je nieuwsgierig geworden? Ruurd Salverda, vertelt je graag meer over deze functie. Hij is bereikbaar via e-mail r.salverda@pl.hanze.nl.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Sandra Dijk, recruiter, via email s.dijk@pl.hanze.nl.

Sluitingsdatum is 24 mei 2021

De gesprekken vinden plaats op woensdag 9 juni 2021. In week 21 volgt er een tweede ronde, waarbij we je een casus geven (lesgeef situatie).

Status vacature
Deze vacature is gelijktijdig intern en extern opengesteld. Medewerkers die werkzaam zijn bij de Hanzehogeschool Groningen hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.