InScience: Programmamaker Talks

InScience – International Science Film Festival Nijmegen in Nijmegen zoekt een Programmamaker Talks voor 8 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 10-05-2021InScience – International Science Film Festival Nijmegen, is een uniek festival in Nederland en viert in november 2021 haar zevende editie. Het filmfestival opent de wereld van de wetenschap voor iedereen door verhalen te vertellen, voor verwondering te zorgen en debat te stimuleren. Met een jaarlijks programma van de beste wetenschapsfilms, verdiepende gesprekken en lezingen, exposities en experimenten bereiken we inmiddels zo’n 10.000 bezoekers. Het diverse filmprogramma, de aanwezigheid van een omvangrijk festivalpubliek en meer dan 200 nationale en internationale wetenschappers en filmprofessionals veranderen Nijmegen tijdens InScience in een ontmoetingsplaats voor wetenschap en film.

Dit jaar zetten we nog meer in op verwondering via verrassende ingrepen en vernieuwende gespreksvormen en samenwerkingen. We zijn daarom op zoek naar een creatieve en kritische

Programmamaker Talks

8 tot 32 uur per week

Over de functie
Als programmamaker Talks ben je onderdeel van het Talks-team, dat verder bestaat uit de Coördinator Talks en de stagiair(e)(s). In dit kleine en hechte team brainstormen we over de te maken programma’s. We zoeken verbanden tussen de films en actualiteit, maar ook connecties met interessante kunstenaars of onderzoekers die het publiek kunnen verrassen. Vervolgens ga je zelfstandig (maar altijd in goed overleg) aan de slag met je eigen programma’s. Je organiseert deze van A tot Z. Je maakt een opzet, benadert eventuele partners, nodigt sprekers uit, bereidt de inhoud voor met de moderator, schrijft een tekst en stemt met Productie af welke materialen er nodig zijn op het podium.

Werkzaamheden

 • Bedenken van creatieve invalshoeken en vormen voor programma’s bij reeds geselecteerde films.
 • Benaderen van en samenwerken met programmapartners.
 • Verantwoordelijkheid over je eigen programma’s: zelfstandig sprekers benaderen en inhoud afstemmen met moderatoren.
 • Afstemmen met Productie welke techniek en ander materiaal nodig is.
 • Schrijven van teksten voor je eigen programma’s.
 • Input aanleveren bij Communicatie over eventueel te benaderen doelgroepen voor specifieke programma’s.
 • Samenwerken met de rest van team Talks om elkaar te ondersteunen en van feedback te voorzien.

Profiel

 • Je hebt één tot drie jaar ervaring als programmamaker – waarbij ervaring vanuit een heel andere hoek juist wordt toegejuicht.
 • Je bent creatief en kritisch, met een goede basiskennis van verschillende wetenschappelijke vakgebieden en van wat er speelt in de maatschappij.
 • Je hebt bij voorkeur een netwerk in wetenschap en/of cultuur.
 • Je onderstreept het belang van inclusiviteit bij het maken van programma’s.
 • Je bent flexibel en stressbestendig en kan waar nodig in korte tijd een solide programma neerzetten.
 • Je werkt gestructureerd, secuur, en kan overzicht bewaren.
 • Je bent zelfstandig, maar kan ook goed in teamverband werken.
 • Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal.

Wij bieden
InScience is een jonge, dynamische organisatie met een klein kernteam van enthousiaste en betrokken krachten bij wie er aan ideeën nooit een gebrek is. Er is veel vrijheid om de functie zo in te richten dat het een succes wordt voor iedereen. De organisatie en het kantoor zijn gevestigd in het Festivalhuis, midden in het centrum van Nijmegen. Het betreft een zzp-opdracht die loopt van mei tot december voor 40 tot 50 dagen. De uren lopen naar mate het festival dichterbij komt op van 8 tot 32 uur per week. Het tarief hangt af van ervaring en afspraken over het takenpakket.

We onderschrijven onder meer de Code Culturele Diversiteit en vinden het belangrijk dat onze organisatie een afspiegeling is van de maatschappij. Mensen die de samenstelling van ons personeel gevarieerder kunnen maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 10 mei 2021 een korte motivatie en CV naar kiki@insciencefestival.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Kiki Kolman, kiki@insciencefestival.nl of 06-55532623.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.