Het Nieuwe Instituut: Business Controller

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Business Controller voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert het rijksarchief voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Het Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts.

Het Nieuwe Instituut zoekt voor de afdeling Financiën per direct een

Business Controller

24 uur per week

De afdeling Financiën bestaat momenteel uit een team van vijf collega’s. Er heerst een prettige, informele werksfeer waarin je veel zelfstandigheid en vrijheid krijgt. Inhoudelijk adviseert de Business Controller de Raad van Bestuur en het Management Team. De Financial Controller zorgt voor de inrichting en de uitvoering van de financiële administratie, samen met een drietal Administrateurs. De Business Controller werkt nauw samen met het team en rapporteert functioneel en hiërarchisch aan de Zakelijk Directeur.

Wat houdt de functie in?
In deze nieuwe positie zal de Business Controller zijn/haar ervaring en inzichten inzetten om de organisatie naar een volgend niveau te brengen. De Business Controller ontwikkelt een financiële meerjarenstrategie gericht op continuïteit van de organisatie en adviseert inzake de financiële structuur, de planning en controlecyclus en de noodzakelijke financiële en bedrijfseconomische voortgangsinformatie.

In de functie van Business Controller heb jij de volgende resultaatgebieden:

 • Financiële onderbouwing meerjarenplan
 • Advies
 • Planning en Control

Je zult periodiek de voortgang afstemmen met stakeholders waarin je jouw blik vooruit houdt, zowel op korte als middellange termijn. De verschillende scenario’s maak jij inzichtelijk, je adviseert maatregelen en creëert draagvlak hiervoor. Door jouw nauwkeurige en tegelijkertijd tactvolle communicatie, weet je inzichten beknopt en begrijpelijk over te brengen. In deze rol geef jij op je eigen manier uiting aan meerstemmigheid, zowel vanuit ecologisch als sociaal perspectief. Binnen de planning en control cyclus beoordeel jij de gegevens en realiseer jij rapportages ten behoeve van begrotingen, budgetten en investeringsaanvragen. Je bewaakt de financiële positie en signaleert en verklaart ontwikkelingen. Hierin verklaar jij de herkomst en draag jij suggesties aan om hierop te acteren richting RvB en MT. Daarnaast zul jij voorstellen doen rondom administratieve en systeemtechnische processen.

Naast het creëren van draagvlak, ben jij ook met veel betrokkenen in contact om het niveau van (management)informatie naar een hoger niveau te brengen. De Financial Controller en de administrateurs hebben al veel degelijkheid weten te realiseren, samen met hen en anderen zorg jij dat de juiste inzichten uit alle beschikbare data(bronnen) wordt onttrokken. Jij zoekt actief kennis op en deinst niet terug om contacten te leggen binnen en buiten Het Nieuwe Instituut.

Vaardigheden en competenties

 • Overtuigingskracht en beïnvloeding.
 • Analytisch vermogen.
 • Expertise / vakkennis.
 • Communicatie.

Wij vragen

 • Een HBO- of WO-opleiding in financiële of bedrijfskundige richting.
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijke positie.
 • Cijfermatig en bedrijfskundig inzicht en affiniteit met de culturele sector.
 • De vaardigheid om out-of-the-box en innovatief te denken en te handelen.

Wij bieden
Het Nieuwe Instituut biedt een prettige werkomgeving in een dynamische organisatie waarin je actief bent met ruim 100 collega’s in loondienst en een flexibele schil van freelance opdrachtnemers. Er is flexibiliteit mogelijk rondom thuiswerken, waarin verantwoordelijkheid geven en nemen centraal staat.

 • Het betreft een functie voor 24 uur per week, uitgangspunt is werken op kantoor.
 • 25 vakantiedagen op basis van 40 uur.
 • Jaarcontract met proeftijd één maand, uitzicht op verlenging.
 • Salaris van € 4.301 – € 5.990 bruto per maand op basis van 40 uur per week.
 • Pensioen regeling conform Pensioen fond Zorg en Welzijn.
 • Je hebt de mogelijkheid om thuis te werken en krijgt een laptop en iPhone.

Reageren
Het Nieuwe Instituut laat zich in deze procedure adviseren door Kristiaan van der Weijde van Agium. Hij is telefonisch bereikbaar op 06 4544 3850. We vragen je jouw interesse middels CV en motivatiebrief zo spoedig mogelijk te sturen.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van Het Nieuwe Instituut. Het Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.