Grasnapolsky: Programmeur Kunst en Expedities

Grasnapolsky in Utrecht / Groningen zoekt een Programmeur Kunst en Expedities voor gemiddeld 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 20-05-2021Grasnapolsky is een weekend lang muziek en kunst op een bijzondere locatie. Een festival dat zowel indie als elektronische muziek aanbiedt, en daarbij een gezonde balans probeert te vinden tussen bekendere artiesten en nieuwe ontdekkingen. Daarnaast kenmerkt het festival zich door een divers programma van kunst, expedities, literatuur, talks, theater en dans. Middels het complete programma vertelt het festival het verhaal van een onontdekte, unieke locatie in Nederland. In 2019 verhuisde Grasnapolsky van Radio Kootwijk naar een één van de mooiste plekken die Nederland rijk is: voormalig strokartonfabriek De Toekomst in Scheemda, Groningen.

Stichting Grasnapolsky Festivals is een kleine, onafhankelijke stichting die met geringe middelen een grote productie neerzet. Het festival wordt georganiseerd door een bevlogen team dat kantoor houdt in Utrecht.

Voor de editie van 30 juli tot en met 1 augustus 2021 (en daarna) zijn we per direct op zoek naar een

Programmeur Kunst en Expedities

gemiddeld 20 uur per week

De afgelopen jaren heeft het kunst- en expeditieprogramma een steeds grotere rol gekregen binnen het festival, met in 2020 een eigen zaal en podium: De Kunstsmederij. Hier kwam het publiek op een laagdrempelige manier in aanraking met het kunst- en expeditieprogramma en werd men geprikkeld om expedities te bezoeken en de kunst op het terrein te ontdekken. Daarnaast is er steeds meer aandacht voor theater, dans, talks en literatuur. Het programma vlechten de muziekprogrammeur en de kunst- en expeditieprogrammeur samen rondom een thema. In 2021 wordt het thema ‘Weg Uit De Stad’.

Taken & verantwoordelijkheden

 • Samenstelling, planning, productie en coördinatie van het totale kunst- en expeditieprogramma (inclusief het opstellen van planning, begroting, draaiboek, artiestencontracten, waardedocumenten, tijdschema’s, et cetera).
 • Een goede mix vinden tussen kunst, expedities, randprogramma, talks, literatuur, theater en dans, oude en nieuwe kunstenaars met een focus op lokale samenwerking.
 • Actief contact leggen met lokale partijen en bewoners om samenwerkingen aan te gaan. Dat gaat van de buurman van de festivallocatie, tot de directeur van een Gronings museum.
 • Afstemmen van het natuur- en omgevingsprogramma met Staatsbosbeheer, Groninger Landschap of soortgelijke partijen.
 • Vastleggen van afspraken met kunstenaars en deze overdragen aan het team (financiën, productie, marketing communicatie, artist handling, et cetera).
 • Beheer van deelbegroting, verslag uitbrengen aan zakelijk leider.
 • Inhoud voor persberichten, promotie uitingen en programmaboekje verzorgen over het kunst- en expeditieprogramma.
 • Bewaken van en vormgeven aan artistieke visie in samenwerking met de muziekprogrammeur en festivaldirecteur.
 • Je bent aanspreekpunt voor kunstenaars en kunstprogramma-assistenten voor en tijdens het festival.
 • Administratieve werkzaamheden voortvloeiend uit de programmering.
 • Je schrijft mee aan fondsaanvragen en de verantwoording.
 • Evaluaties met MT en partners.

Profiel

 • Je hebt minimaal HBO denk- en werkniveau.
 • Je bent breed geïnteresseerd, ondernemend en creatief en hebt affiniteit met (podium)kunsten, erfgoed, architectuur, natuur en festivals.
 • Je hebt ervaring op het gebied van (kunst)programmering en weet wat er speelt.
 • Je hebt een groot eigen netwerk binnen de kunst/erfgoed/culturele sector en bent bereid dit uit te breiden.
 • Je hebt affiniteit met Grasnapolsky en haar artistieke visie.
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent betrokken.
 • Je bent communicatief sterk en sociaal vaardig.
 • Je kunt uitstekend zelfstandig werken en weet mensen te motiveren. Het werken in een kleine creatieve organisatie vergt gevoel voor dynamiek, samenwerking en assertiviteit. Je neemt initiatief, bent ondernemend en denkt graag festival breed mee, je staat middenin de organisatie.
 • Je bent flexibel in de indeling van je uren.
 • Je bent bereid te reizen voor vergaderingen en locatiebezoeken.
 • Je hebt de intentie tot meerjarige commitment.

Grasnapolsky biedt

 • Een hecht en dedicated team, dat er alles aan doet een prachtig festival neer te zetten op een uitzonderlijke locatie.
 • De ruimte om festival-breed betrokken te zijn en input te leveren die bijdraagt aan de ontwikkeling en de toekomst van het festival.
 • Een vergoeding op projectbasis.

Tijdsinvestering
Je kunt je werkuren grotendeels zelf indelen, afgezien van vaste vergadermomenten en een vaste kantoordag per week in Utrecht (wanneer de Corona situatie dit toelaat). Houd er rekening mee dat de uren op bepaalde momenten kunnen oplopen. Gemiddeld zul je ongeveer 2,5 dag per week besteden aan je werkzaamheden voor Grasnapolsky. Je bent de weken rond het festival, dat zal plaatsvinden van 30 juli tot en met 1 augustus 2021, min of meer fulltime beschikbaar. Na afloop van het festival verwachten we je bijdrage aan de afronding zolang dat nodig is.

Algemeen
Het mag duidelijk zijn dat het ook voor Grasnapolsky onzeker is wat de toekomst brengt. We maken op dit moment plannen voor een aangepaste versie van het festival en het weekend van 30 juli tot en met 1 augustus 2021 staat als een stip aan de horizon in onze agenda’s. We vragen hierin je flexibiliteit, begrip en samenwerking.

Grasnapolsky is een vernieuwend, vooruitstrevend en divers festival dat een breed scala aan talent een plek geeft. Deze diversiteit vinden we ook belangrijk in onze organisatie, waarin we graag een afspiegeling van de Nederlandse samenleving willen zijn. Daarom zijn we op zoek naar meer diversiteit in ons team. Kandidaten met verschillende culturele achtergronden worden in het bijzonder aangemoedigd te reageren.

We zoeken iemand die vanaf juni 2021 beschikbaar is. Interesse in deze vacature?Stuur dan je motivatie en CV naar vacatures@grasnapolsky.nl. In je motivatie lezen we graag waarom jij goed past bij deze functie en waarom jij dit nu juist bij Grasnapolsky zou willen doen. Wat jij kunt bijdragen, waar je heel goed en iets minder goed in bent en wat je ambities voor de toekomst zijn.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.