CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis: Contentmaker Multimedia

Het CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis in Den Haag zoekt een Contentmaker Multimedia voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-05-2021Het CBG|Centrum voor Familiegeschiedenis is hét landelijke expertise- en informatiecentrum voor onderzoek naar familiegeschiedenis. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zijn of haar familiegeschiedenis kan leren kennen. Nederlanders hebben wortels over de hele wereld en over de hele wereld wonen afstammelingen van Nederlanders. Kennis van elkaars familiegeschiedenis is een goede insteek om begrip te krijgen voor elkaars maatschappelijke opvattingen en de historische wortels daarvan. Van beginnende onderzoeker tot ervaren genealoog, of ze nu Utrechtse of Surinaamse voorouders hebben, moeten daarom eenvoudig toegang hebben tot de bronnen die zij nodig hebben voor het onderzoek naar hun familiegeschiedenis. Onze kerncollectie komt dan ook de komende jaren steeds meer digitaal beschikbaar en onze kennis en expertise zijn online vindbaar en te gebruiken. Ook zijn wij het belangrijkste (digitale) knooppunt tussen de Nederlandse, Europese en internationale instellingen en bedrijven die actief zijn op het gebied van familiegeschiedenis.

Het CBG heeft voor de komende vier jaar een ambitieuze en innovatieve contentstrategie opgesteld én we werken aan een nieuw online platform dat begin 2023 wordt gelanceerd. Het CBG heeft nu een waaier van CBG websites. Die gaan wij samenvoegen tot één website. Daarnaast draait WieWasWie, de plek waar je start met bronnen onderzoek naar familiegeschiedenis. De websites zijn samen jaarlijks goed voor 75 miljoen paginaweergaven. De digitale CBG nieuwsbrief heeft een bereik van 34.000 abonnees.

Contentmaker Multimedia

24 – 32 uur per week

Wat ga je doen?
Jouw rol wordt het bedenken en maken van geschreven en multimediale content voor social media, digitale nieuwsbrief en website. Dit doe je in samenwerking met de MarCom collega, redactie van ons tijdschrift, conservatoren en onderzoekers. Misschien heb je onze collega’s al eens gezien in programma’s als Verborgen Verleden of via onze socials. Ook jij zal zelf vaak voor de camera staan! Je ontwikkelt de content onder andere aan de hand van de contentkalender. Je zorgt ervoor dat deze content aansluit bij de beleving van onze doelgroepen én op een aansprekende manier wordt aangeboden.

Wat breng je mee?

  • Relevante HBO opleiding en/of minimaal drie jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt gevoel voor taal, tekst en toon.
  • Je kunt ingewikkelde onderwerpen voor een breed publiek begrijpelijk maken.
  • Je hebt originele ideeën en ziet mogelijkheden om content op vernieuwende manieren te presenteren.
  • Je hebt aantoonbare kwaliteiten voor en ervaring met het maken van multi-mediale online content.
  • Je hebt ervaring met gebruikersonderzoek en gaat graag (online) in gesprek met de doelgroepen.
  • Je vindt het leuk om zowel achter als voor de camera te staan.
  • Je bent een netwerker en zoekt de samenwerking met je collega’s om tot een optimaal resultaat te komen.
  • Je houdt van verhalen, mensen en familiegeschiedenis.
  • Jij herkent je in onze vijf waarden: vakkundig, enthousiast, open, zorgvuldig en behulpzaam.

Wat mag je van het CBG verwachten?
Wij zijn een groep van ca. 35 collega’s die zowel vanuit huis werken als in een fijn nieuw kantoor in een gebouwencomplex met culturele instellingen naast Den Haag CS. Er is aandacht voor een goede work-life balans en voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Het CBG staat achter de code diversiteit en inclusie, en wij zoeken naar kandidaten die ons in kennis, ervaring en ook naar achtergrond aanvullen.

De functie is in eerste instantie voor een jaar (met mogelijkheid tot verlenging en uitzicht op vast dienstverband) aanvankelijk voor 24 uur, bij ontwikkeling van de functie uit te breiden tot 32 uur. Het salaris is afhankelijk van ervaring € 2.623 tot € 3.546 (schaal 8) bij fulltime dienstverband. Het CBG heeft een eigen Arbeidsvoorwaardenregeling, die ontleend is aan de cao Rijk.

Reageren?
Stuur je CV en een motivatievideo van maximaal drie minuten uiterlijk 17 mei 2021 aan Rob van Drie (hoofd sector Publiek en Expertise) via hrm@cbg.nl, met vermelding ‘contentmaker’. Ook voor vragen kun je bij Rob terecht via dit email adres. Het eerste kennismakingsgesprek vindt plaats in de week van 24 mei 2021. Afhankelijk van de dan geldende maatregelen zal het gesprek in Den Haag of via Teams plaatsvinden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.