BredaPhoto Festival: Bestuurslid

BredaPhoto Festival in Breda zoekt een Bestuurslid voor 1 uur per week | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 25-06-2021Met 80.000 bezoekers is BredaPhoto Festival de grootste fotografie biënnale van de Benelux en één van de leidende fotofestivals in Europa. BredaPhoto toont de state of the art van de internationale, hedendaagse fotografie. Nationale en internationale topfotografen exposeren samen met jong talent hun werk in de stad, zowel binnen als buiten. De organisatie programmeert vanuit een sociaal-maatschappelijke betrokkenheid aan de hand van relevante thema’s.

In 2003 is BredaPhoto Festival gestart als vrijwilligersinitiatief van fotografen en fotografieliefhebbers. Geworteld in Breda en werkend vanuit een internationaal netwerk van fotografen, curatoren en kunstenaars groeide BredaPhoto uit van een vrijwilligersclub naar een professionele organisatie.

Sinds april 2020 werkt BredaPhoto onder leiding van een enthousiaste directeur die samen met het kernteam van professionals, vrijwilligers en zzp’ers de algemene programmering van BredaPhoto en alle randactiviteiten op het gebied van educatie en jong talent naar een hoger plan zal tillen.

Wegens het vertrek van één van de bestuursleden is BredaPhoto op zoek naar een Algemeen bestuurslid

Bestuurslid

met een achtergrond in bijvoorbeeld het onderwijs, en/of op juridisch gebied

1 uur per week

Bij BredaPhoto lever je toegevoegde waarde als je

  • affiniteit hebt met kunst en cultuur
  • affiniteit hebt met de stad Breda
  • een brede maatschappelijke interesse hebt
  • een achtergrond hebt bijvoorbeeld in het onderwijs, en/of op juridisch gebied
  • een stevig landelijke en/of internationaal netwerk hebt en bereid bent dit ten bate van de Stichting in te zetten.
  • bij kunt dragen aan de ingezette groei van nationaal naar internationaal festival
  • bij kunt dragen aan de sfeer binnen het bestuur waar constructief gewerkt en vergaderd wordt
  • als mens flexibel, laagdrempelig en prettig in de omgang bent

BredaPhoto neemt bij de samenstelling van haar bestuur de gewenste diversiteit in achtergrond, ervaring, sekse, cultuur en leeftijd in acht en streeft naar een zo divers mogelijk team. De huidige samenstelling van het bestuur: Hilda Vliegenthart (voorzitter), Michel Wesseling (secretaris), Marcia van den Wildenberg (penningmeester) en Marieke Wiegel (bestuurslid).

Procedure
Interesse? Graag uiterlijk 25 juni 2021 per email reageren op de vacature via het email adres van de voorzitter: hildavliegenthart@hotmail.com.

De gesprekken vinden plaats op maandag 28 juni vanaf 17.00 uur. Zittende bestuursleden nemen deel aan de selectieprocedure en medewerkers van BredaPhoto worden hierbij betrokken. De intentie is om de vacature uiterlijk per 1 september aanstaande vervuld te hebben.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hilda Vliegenthart,
voorzitter bestuur BredaPhoto, 06-515 970 84.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.