ArtEZ University of the Arts: Docent Kunst en Technologie

ArtEZ University of the Arts in Arnhem zoekt een Docent Kunst en Technologie voor 0,2 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 17-05-2021Excellentie, innovatie, onderzoek en samenwerken zijn kernwoorden bij ArtEZ. Jaarlijks leidt ArtEZ zo’n 3000 ambitieuze, talentvolle studenten op in beeldende kunst, dans, mode, theater, muziek, architectuur, kunsteducatie en design. Veel bachelors en masters zijn van topkwaliteit en genieten (inter)nationaal aanzien. Alumni zijn toonaangevend in vele beroepsrollen binnen cultuur, samenleving en economie. ArtEZ ziet onderzoek als sleutel in de ontwikkeling van nieuwe kennis voor de sector en ons onderwijs. Onze lectoraten werken op het scherpst van de snede aan de interactie tussen onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk.

Bij de bachelor opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving (DBKV), onderdeel van de academie Art & Design van ArtEZ Arnhem, ontstaat ruimte voor één docent in de beeldende vakken. De opleiding bestaat uit een voltijd en een deeltijd opleiding (dat ook op maat kan worden gevolgd), waarbij het docententeam werkzaam is in beide trajecten.

Per 1 september 2021 zijn wij op zoek naar een:

Docent Kunst en Technologie

0,2 fte

Je profiel
Wij zoeken een stevige persoonlijkheid die op een inspirerende, actuele en innovatieve manier invulling geeft aan het beeldende programma van DBKV genaamd ‘kunst en technologie’. Als beeldend kunstenaar en/of vormgever heb je heldere ideeën over de waarde en betekenis van kunst en vormgeving in deze tijd in het algemeen, en over je eigen vakgebied in het bijzonder. Het denken hierover weet je te positioneren in de context van het opleiden van een nieuwe generatie kunstvakdocenten, voor zowel het binnenschoolse als het buitenschoolse kunsteducatieve werkveld.

Als kunstenaar en/of vormgever beschik je over een actieve beroepspraktijk, waarbij je beschikt over een relevant netwerk in de wereld van kunst en cultuur. Als docent inspireer je onze studenten uit verschillende studiejaren (voltijd en deeltijd) en heb je zicht op hun belevingswereld. Doceren doe je met enthousiasme en op basis van je ervaring en kennis, gesteund door je uitstekende en aantoonbare didactische kwaliteiten. Je bent flexibel en oplossingsgericht wat betreft de inrichting en toetsing van het eigen onderwijs en bereid deel te nemen aan vergaderingen en overlegmomenten.

Je werkzaamheden
Als docent verzorg je klassikale lessen waaraan een mix van tweede- en derdejaars voltijd- en deeltijdstudenten deelneemt. Je ontwikkelt samen met een collega docent een jaarprogramma waarbij de focus ligt op kunst en technologie, en legt daarbij ook de koppeling met educatie. Twee belangrijke begrippen hierin zijn maakonderwijs (‘maker education’) en 21ste eeuwse vaardigheden (‘21st century skills’). Affiniteit en ervaring met elektronica (Arduino, Raspberry Pi, …) is een must, kennis van 3D-modeling en 3D-printen een pre. Daarnaast verzorg je vanuit dezelfde inhoudelijke expertise een programma in het eerste jaar van de opleiding. Tot slot begeleid je studenten in de eindfase van de opleiding in hun beeldend afstudeerprojecten.

Naast de lessen denk je mee over de ontwikkeling van het curriculum van de opleiding in overleg met collega docenten, jaarcoördinatoren en hoofd van de opleiding, met name op het vlak van kunst en technologie. En je speelt een rol in de beeldvorming naar buiten toe middels onder meer de open dag en publicitaire uitingen.

Ons aanbod
Je krijgt een jaarcontract van 0,2 fte van 1 september 2021 tot 1 september 2022. Bij goed functioneren bestaat de mogelijkheid tot verlenging. De werkzaamheden vinden plaats op donderdagmiddag, en circa negen tot tien keer op een andere dag (in overleg te bepalen) voornamelijk op de locatie Arnhem. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 3.658,64 en maximaal € 5.026,85 (Docent B, schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Naast een informele en open werksfeer bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de CAO-HBO zoals een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en goede studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Sollicitatie en informatie
ArtEZ hecht veel waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in diverse teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk plezieriger. Iedereen die zich hierdoor geïnspireerd voelt, wordt uitgenodigd te solliciteren.

Solliciteren kan tot en met 17 mei 2021 via onderstaande Solliciteer-button. De gesprekken staan gepland op donderdag 27 of vrijdag 28 mei 2021.

Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij Allard Koers, Hoofd Opleiding Docent Beeldende Kunst & Vormgeving, via a.koers@artez.nl.

Meer informatie over werken bij ArtEZ, ga naar: www.artez.nl/dit-is-artez.

Online screening, bijvoorbeeld via databases, zoekmachines en sociale netwerken, kan deel uitmaken van deze selectieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.