Theater Rotterdam: Hoofd Artistiek Bureau

Theater Rotterdam in Rotterdam zoekt een Hoofd Artistiek Bureau voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 12-05-2021De organisatie
Theater Rotterdam produceert en programmeert theater op het snijpunt van verschillende genres en disciplines. Op die manier geven wij uitdrukking aan de maatschappelijke onderwerpen en artistieke ontwikkelingen van deze tijd. Onze voorstellingen worden gemaakt voor podia en locaties in Rotterdam en reizen zowel nationaal als internationaal. Per jaar bereikt Theater Rotterdam ruim 300.000 bezoekers in stad en land. Dit realiseren wij met de inzet van ruim 150 medewerkers. We zijn een van de grote theaterinstellingen van Nederland.

Veelvormig Theater Rotterdam
Het succes van onze organisatie staat of valt met de kwaliteit van onze medewerkers en de ideeën die zij hebben. Verrassende inzichten en innovatieve oplossingen komen bij Theater Rotterdam voort uit een samenspel van culturen, kennis en ervaring. Wij bieden gelijke kansen voor iedereen en willen een open organisatie zijn waar mensen zich prettig en veilig voelen. Wij geloven in de kracht en de veelvormigheid van het theater, dat nieuwe verhalen kan vertellen, andere perspectieven biedt, dialoog voortbrengt en ongehoorde stemmen kan laten klinken. Bij Theater Rotterdam komt dit tot uiting in onze artistieke producties, programmering, publiek én in ons personeel.

Theater Rotterdam zoekt een

Hoofd Artistiek Bureau

1 fte

Het Artistiek Bureau (AB) is het artistieke hart van de organisatie en de schakelfunctie tussen de artistieke en operationele functies. In het AB krijgen de meerjarige productielijnen van de makers verbonden aan Theater Rotterdam vorm. Daarnaast beheert het AB de meerjarenplanning van de artistieke functies van TR: productie, programmering & educatie. Het hoofd Artistiek Bureau geeft leiding aan het AB en verricht zijn/haar werkzaamheden onder leiding van de artistiek directeur.

Artistiek Bureau
Het AB voert de regie op de artistieke initiatieven bij Theater Rotterdam. Binnen het AB komt de inhoudelijke/artistieke voorbereiding, logistieke, personele planning en de productionele uitvoering van de eigen producties (inclusief talentontwikkeling/ Productiehuis Theater Rotterdam) en programma’s van Theater Rotterdam bij elkaar. Doel is het slagvaardig en doelmatig invulling kunnen geven aan de artistiek-inhoudelijke ambities. De afdeling coördineert en ondersteunt de artistieke taken en werkzaamheden met betrekking tot de integrale werking tussen programmering, productiehuis, educatie en de makers verbonden aan Theater Rotterdam. Het AB produceert de voorstellingen en plant de repetities en audities. Gezien de inhoudelijk-artistieke ambities voor de cultuurplanperiode 2021-2024 wenst Theater Rotterdam het Artistiek Bureau te versterken, het zal bestaan uit 10,5 fte.

Takenpakket hoofd Artistiek bureau

 • Het hoofd AB is verantwoordelijk voor de vertaling van artistieke ideeën en planning in een concreet overall productieplan en de realisatie daarvan. Je hebt een sleutelfunctie binnen Theater Rotterdam.
 • Je bent verantwoordelijk voor een goede formatie, organisatie en taakverdeling, het opstellen en realiseren van werkplannen, een goede vakinhoudelijke uitvoering (kwaliteit en kwantiteit) en het bewaken van de voortgang.
 • Onder het taakveld worden de activiteiten van de kernmakers, technisch producent, productieleiders, dramaturgen en kostuumatelier geschaard.
 • Je draagt bij aan en bent mede verantwoordelijk voor de interne en externe informatievoorziening betreffende de producties en projecten.
 • Je bent de inhoudelijke sparringpartner van de artistiek directeur.
 • Je draagt zorg voor het welzijn, de vakinhoudelijke ontwikkeling en het functioneren van de medewerkers van het AB alsmede voor goede arbeidsomstandigheden.
 • Je bent binnen het kader van de werkzaamheden van het AB verantwoordelijk voor de naleving van Arbowet- en regelgeving.
 • Je draagt zorg voor het opstellen van een producties/projectenbegroting.
 • Je bent op zakelijk gebied gesprekspartner van de algemeen directeur
 • Je zorgt voor de vastlegging van de financiële afspraken met tourtheaters.
 • Je beheert de projectbudgetten en signaleert knelpunten/overschrijdingen.

Kernactiviteiten

 • De meerjarenplanning opstellen per maker en van het totaal.
 • De wensen en eisen van de makers in een scherpe dialoog vertalen naar concreet uit te voeren activiteiten.
 • De begroting maken binnen het vooraf bepaalde financieel kader, de planning maken van alle activiteiten en de kosten en de uitvoering bewaken.

Jouw profiel

 • hbo+-/wo-werk- en -denkniveau;
 • minimaal 8 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke managementfunctie;
 • technische kennis, uitstekend cijfermatig inzicht en ervaring met budgetverantwoordelijkheid;
 • enthousiasmerende en coachende stijl van leidinggeven;
 • proactief, zowel dienstverlenend als stevig sparringpartner voor directie, makers en collega-leidinggevenden;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • internationale ervaring is een pre;
 • kennis en een goed netwerk in de sector is een pre;
 • goede beheersing van de Engelse en Duitse taal;
 • goede beheersing van planningspakketten;
 • bij voorkeur woonachtig in of nabij Rotterdam.

Salaris
Theater Rotterdam is een dynamische organisatie en we bieden je een uitdagende en veelzijdige functie in het hart van een van de boegbeelden van de podiumkunst. Er zijn voldoende mogelijkheden tot ontwikkeling en ontplooiing. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en gewaardeerd in schaal X cao Toneel en Dans.

Informatie
Je interesse kan je kenbaar maken tot en met 12 mei 2021. Voeg hier een korte motivatiebrief en cv bij, via werkenbij.theaterrotterdam.nl. In verband met de gevolgen van het coronavirus nemen we passende maatregelen voor als je wordt geselecteerd voor een gesprek.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.