The Alignment House: Senior Programmamanager

The Alignment House in Oudewater zoekt een Senior Programmamanager voor 1,0 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 03-05-2021The Alignment House bestaat uit een groep enthousiaste mensen, gedreven veranderaars die streven naar impact. We werken altijd vanuit een solide basis van data, scherpe analyses en observaties, brengen focus en samenhang aan en streven naar concrete impact en verandering in de dagelijkse praktijk. We werken vooral – maar niet uitsluitend – aan de grote maatschappelijke thema’s, zoals: jeugd- en talentontwikkeling, de energietransitie, de economische kracht van een stad / regio, goed ouder worden en de inrichting van de zorgsector.

Senior Programmamanager

1,0 fte

Als Senior Programmamanager binnen The Alignment House ben je een inspirator voor onze klanten om daadwerkelijke verandering tot stand te brengen. Je daagt hen uit om publieke waarde te vergroten en maatschappelijke impact te realiseren. Je richt je hierbij vooral op onze klanten en partners in de culturele sector: bibliotheken, theaters en musea.

Hiervan krijg jij energie

 • Je hebt een passie voor de culturele sector. Je bent overtuigd van de grote maatschappelijke en economische waarde van cultuur.
 • Je werkt graag samen met klanten, collega’s, en partners. Projecten worden onder jouw leiding vanzelfsprekend binnen de afgesproken specificaties, tijdslijnen en budgetten opgeleverd. Je daagt daarbij de klant uit en je vindt het een uitdaging om de verwachtingen te overtreffen.
 • Je onderhoudt relaties met onze klanten en partners in de culturele sector. Onze proposities (programma’s) voor de culturele sector ken je door-en-door, je zorgt voor continue verbetering ervan en werft nieuwe deelnemers voor de programma’s.

Dit is jouw profiel

 • Maatschappelijk gedreven, intrinsieke behoefte om de wereld mooier te maken.
 • Een afgeronde wo-opleiding. Analytische vaardigheden en een nieuwsgierige instelling vinden we belangrijker dan een specifieke studierichting.
 • Goed met cijfers én met taal.
 • Analytisch sterk, overtuigend en focus op resultaat.
 • Empathisch, gevoel voor organisaties en groepsdynamiek, relatiegericht.
 • Proactief, waarbij je niet alleen begint maar ook afmaakt.
 • Schaken op meerdere borden tegelijk, en toch het overzicht behouden en afspraken waarmaken.
 • Je bent niet bang om je kwetsbaar op te stellen en hebt een intrinsieke drive om te leren en beter te worden. We bieden een functie, maar we zoeken een mens!

Onze match
Dit is een mooie kans als je zo’n vijf tot acht jaar werkervaring hebt op het gebied van programma- en/of relatiemanagement voor of binnen culturele organisaties. Je weet hoe je een project moet managen, je onderzoeks- en adviesvaardigheden heb je goed ontwikkeld, en nu wil je een stap verder: zelf verantwoordelijkheid dragen voor projecten, programma’s en relaties om zo je eigen maatschappelijke bijdrage te vergroten

Daarbij: je werkt graag in een team van enthousiaste mensen, waar het altijd bruist van nieuwe initiatieven en ideeën, die elkaar uitdagen en scherp houden, helemaal op kunnen gaan in het uitdagende werk, maar ook graag genieten van de aangename zaken in het leven.

Thuiswerken en flexibele werktijden zijn bij ons al heel lang gewoon, en tegelijkertijd zien we elkaar vaak op onze inspirerende locatie, onze ‘broedplaats’: de oude pastorie in het centrum van de historische stad Oudewater. Om daar samen met onze klanten, partners en andere organisaties te werken aan publieke waarde en maatschappelijke impact.

Tot slot: je krijgt natuurlijk een goed salaris, een leaseauto, pensioenregeling en uitgebreide mogelijkheden voor opleidingen.

Solliciteren of informatie
Je kunt je sollicitatie richten aan Barend van de Kraats via administratie@alignmenthouse.nl. We ontvangen je motivatiebrief en cv graag uiterlijk 3 mei 2021. Wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Barend van de Kraats, via 06 5276 5476.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.