Temporary Art Centre (TAC): Zakelijk Leider

Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven zoekt een Zakelijk Leider voor circa 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-05-2021Temporary Art Centre (TAC) is een broedplaats en culturele ontmoetingsplek in Eindhoven. We bieden veelbelovende makers de kans zich te ontwikkelen en te tonen aan de wereld. In 80 ateliers werken ruim 100 jonge designers, kunstenaars en muzikanten. Ons programma staat bol van nieuw ontwikkeld werk en experimenten – digitale kunst tot akoestische muziek, van lokaal design tot interactieve performance. TAC is waar makers en publiek elkaar ontmoeten.

In onze broedplaats stimuleren we de ontwikkeling van cultuur. We geloven in het belang van vrije ruimte, waar makers met volle aandacht voor de inhoud kunnen werken. En we geloven in ontmoetingen: tussen makers en een divers publiek, in kruisbestuiving tussen makers en disciplines. Daarom bieden we beide onder één dak: autonome ontwikkelplekken én publieksprogramma’s waar veel mensen bij elkaar komen.

Als broedplaats is TAC in zeventien jaar uitgegroeid tot een vaste en noodzakelijke voorziening in het culturele systeem. De functie van TAC is daarmee alles behalve temporary. Daarom gaan we in de komende jaren onze broedplaats in het centrum van de stad flink onderhanden nemen. In de tussentijd staan we niet stil: we verspreiden ons tijdelijk over diverse plekken in de stad, van waaruit we nieuwe verbindingen leggen – online en offline. Een groot experiment voor onze gezamenlijke toekomst.

Om TAC verder te professionaliseren zoeken wij per direct een

Zakelijk Leider

circa 16 uur per week

Over de functie
Als zakelijk leider ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van TAC, waaronder financieel en functioneel beheer. Je werkt nauw samen met de artistiek leider van TAC. Samen stel je een strategisch financieel plan op dat aansluit op de ambities van de stichting, op korte en op lange termijn.

Je werkt daarbij aan een verdere professionalisering van TAC als organisatie, met oog op de nieuwe huisvesting en groei van de broedplaats, zowel fysiek als inhoudelijk.

Verantwoordelijkheden

 • Je draagt zorg voor de algemene bedrijfsvoering van de stichting.
 • Je stelt jaar- en projectbegrotingen op en beheert deze.
 • Je draagt zorg voor de financiële administratie, accountantsverklaring en financiële rapportages (in samenwerking met administratiekantoor, accountant en penningmeester van de stichting).
 • Je bent verantwoordelijk voor contracten met leveranciers, samenwerkingspartners en klanten, waarbij je ruimte creëert voor de doelstellingen van TAC.
 • Je koppelt inhoud aan cijfers, en adviseert hoe nieuwe activiteiten en projecten zakelijk het beste vorm kunnen krijgen.
 • Je denkt mee over de zakelijke invulling van TAC in aanloop naar de vernieuwde huisvesting.

Profiel, competenties

 • Je bent een natuurlijk leider én een teamspeler binnen een dynamische organisatie.
 • Je bent sterk met cijfers. Je kunt deze naar een helder verhaal vertalen en andersom.
 • Je kunt snel schakelen en tot een besluit komen. Je weet daar de nodige acties aan te verbinden en mensen te activeren.
 • Je overziet het geheel: je hebt op korte en lange termijn doelen helder voor ogen en bent in staat de verschillende belangen af te wegen.
 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als zakelijk leider of in een soortgelijke functie in culturele sector.

TAC biedt
Een zelfstandige en uitdagende functie in een energiek en open team, midden in een het culturele veld. De omvang en de vorm van de functie worden in overleg vastgesteld. Wij gaan uit van een tijdsbesteding van gemiddeld 16 uur per week.

Reageren
Geïnteresseerd in deze functie? Stuur vóór 1 mei 2021 je motivatie en cv naar Astrid Cats per astrid@tac.nu.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.