Stukafest: Coördinator Talentontwikkeling

Stukafest in Utrecht zoekt een Coördinator Talentontwikkeling voor gemiddeld 10 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 21-05-2021In de 13 grootste studentensteden van Nederland vindt jaarlijks, gedurende de maand februari, Stukafest plaats: een festival georganiseerd door plaatselijke Stukafest besturen. Met een enorme liefde voor theater, muziek, poëzie, kleinkunst en alle denkbare (meng)vormen van deze kunstdisciplines organiseren zij elk jaar hun eigen Stukafest editie.

Stichting Stukafest (Nederland) is de overkoepelende landelijke stichting die de stedelijke besturen begeleidt, ondersteunt en controleert. Stukafest Nederland vraagt fondsen aan en zoekt sponsoren ten bate van de stedelijke besturen, zorgt voor een uniforme uitstraling, controleert de boekhoudingen en organiseert een uitgebreid talentontwikkelingstraject om de stedelijke besturen te ondersteunen in hun functie.

Stichting Stukafest is op zoek naar een

Coördinator Talentontwikkeling

gemiddeld 10 uur per week

Als Coördinator Talentontwikkeling ben je dé spil tussen de stedelijke besturen en Stukafest Nederland. Je bent verantwoordelijk voor het talentontwikkelingstraject binnen Stukafest en ondersteunt stedelijke bestuursleden bij het organiseren van hun eigen Stukafest editie. Je draagt bij aan de (persoonlijke) ontwikkeling van de stedelijke besturen en begeleidt hen in hun eerste professionele stappen in het culturele werkveld.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden

 • Het organiseren van twee workshopdagen in het jaar voor de stedelijke besturen van Stukafest. Kennisoverdracht over de specifieke functies en ervaringen van culturele professionals staat hierin centraal;
 • Samen met de voorzitter contact houden met de stedelijke besturen van
 • Stukafest omtrent onder andere voortgang, evaluatie en deadlines;
 • Contact onderhouden met culturele partners van Stukafest;
 • Het organiseren van een evaluatiedag aan het einde van het bestuursjaar;
 • Het houden van overzicht over de werkzaamheden van de stedelijke besturen en het vermogen om waar nodig te hulp te schieten;
 • Het ontwikkelen en eventueel uitbreiden van het talentontwikkelingstraject binnen Stukafest. Denk aan losstaande workshops over actuele thema’s binnen het culturele werkveld.

Kennis en vaardigheden

 • In staat om verbinding te leggen tussen stedelijke bestuursleden en met hen mee te denken. Flexibiliteit is hierbij vereist;
 • Ervaring op het gebied van team- en projectmanagement en communicatie;
 • Geordend werken, stressbestendig;
 • Actieve werkhouding en proactief in contact onderhouden met verschillende partijen;
 • Aantoonbare affiniteit met het culturele werkveld;
 • Het beschikken over een relevant netwerk en in staat zijn om dit verder uit te bouwen en te onderhouden;
 • Ervaring in communicatie met zowel actieve bestuursleden als vrijwilligers;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • De coördinator talentontwikkeling wordt geacht elke week gemiddeld 10 uur van diens tijd aan werkzaamheden voor Stukafest te besteden en minimaal drie keer per maand aanwezig te zijn op het Stukafest kantoor in Utrecht.

Wat bieden wij
Het bestuur van de Stichting Stukafest werkt op freelance basis en factureert de gewerkte uren. Stichting Stukafest zit in een professionaliseringstraject, en werkt toe naar een beleid dat volledig uitgaat van de Fair Practice Code. Stichting Stukafest biedt veel mogelijkheid tot persoonlijke groei door middel van (zelf in te plannen) cursussen. Daarnaast biedt Stichting Stukafest de mogelijkheid om een groot cultureel netwerk op te bouwen en in de functie veel ervaring op te doen.

Sollicitatieprocedure
Graag ontvangen wij sollicitaties voorzien van een motivatie en curriculum vitae. De sluitingsdatum voor deze vacature is 21 mei2021. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden in week 21 van 2021.

Binnen Stichting Stukafest wordt gestreefd naar diversiteit in culturele achtergrond, netwerk, geografische spreiding en werkervaring. Bij gelijke geschiktheid wordt gekozen voor de kandidaat die complementair is aan de diversiteit van de stichting.

Voor sollicitaties of meer informatie over de vacature kan contact opgenomen worden met de voorzitter van Stichting Stukafest, Robin van der Sluis, via robin@stukafest.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.