Stevenson: Stagiair

Stevenson in Amsterdam zoekt een Stagiair voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 20-04-2021Stevenson is een Zuid-Afrikaanse galerie voor hedendaagse kunst.

Stevenson is per 1 mei 2021 op zoek naar een stagiair voor onze ruimte op de Prinsengracht. Het gaat om een begeleide stage met een passende stagevergoeding.

Stagiair

32 uur per week

De ideale kandidaat is een student kunstgeschiedenis, woonachtig in Amsterdam, met goede Engelse en Nederlandse spreek- en schrijfvaardigheid. Je hebt een duidelijk aantoonbare internationale blik op kunst, bijvoorbeeld door een migratieachtergrond, eerder onderzoek, of eerdere werkzaamheden. In de loop van je academische studie ben je nieuwsgierig geraakt naar de commerciële sector, en hoe galeries zich bewegen op het raakvlak van theorie en praktijk. Je bent 32 uur per week beschikbaar, gedeeltelijk werkend op de galerie, en gedeeltelijk werkend vanaf huis. Je voelt je net zo op je gemak in een theoretische discussie, als tijdens het glazen afwassen bij een opening. Mocht je InDesign en Photoshop beheersen, is dit een sterke pre.

Wij bieden een stoomcursus galeriebeheer. Doordat het een piepklein team betreft, met één directeur en één parttime galerie-assistent, raak je direct betrokken bij alle aspecten van de bedrijfsvoering. Bovendien is er volop ruimte de stage te combineren met een onderzoeksproject, en zal je in deze rol kennis maken met onze kunstenaars, met name degenen die ook in Amsterdam zijn gevestigd. Je hebt bovendien de kans samen te werken met ons team in Kaapstad en Johannesburg, via Zoom en e-mail, waardoor je internationale ervaring opdoet zonder Amsterdam te verlaten.

We beseffen dat de ideale kandidaat niet bestaat, dus mocht de functiebeschrijving je aanspreken, maar je hebt net een ander profiel, ontvangen wij toch graag je cv en sollicitatiebrief.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.