Stedelijk Museum Breda: Medewerker Fondsenwerving & Development

Stedelijk Museum Breda in Breda zoekt een Medewerker Fondsenwerving & Development voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 16-05-2021Stedelijk Museum Breda is het ideale vertrekpunt voor iedereen die de kunst en geschiedenis van Breda en omgeving wil ontdekken. Naast een overzicht van zijn rijke collectie toont het museum wisselende tentoonstellingen. Projectruimte NEXT is bestemd voor samenwerking met partners uit de stad. De verrassende veelzijdigheid maakt Stedelijk Museum Breda aantrekkelijk voor een breed en landelijk publiek.

De komende jaren wordt het publieksbereik uitgebouwd naar 100.000 bezoekers per jaar. Dat doen we onder meer met nieuwe vaste presentaties over de Bredase Nassaus en de Bredase 19e eeuw, en een reeks tijdelijke tentoonstellingen met internationale reikwijdte.

Gezien de ambities zijn we per direct op zoek naar een medewerker Fondsenwerving en development, die de plannen en projecten helpt realiseren. Het is een nieuwe functie binnen het museum, met veel zelfstandigheid, die ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Een volgende stap voor iemand die de eerste sporen heeft verdiend in een vergelijkbare rol bij een culturele instelling.

Wij zoeken per direct een

Medewerker Fondsenwerving & Development

36 uur per week (fulltime)

Wat ga je doen?
Als medewerker Fondsenwerving en development lever je een belangrijke bijdrage aan de realisatie van de doelstellingen van het museum in de komende jaren door het identificeren en werven van publieke en private fondsen en door werving van particuliere gevers en sponsoren. Je werkt nauw samen met de directie, hoofd marketing en communicatie, hoofd publiekszaken, en met externe partners. Je maakt deel uit van de staf van het museum, aangestuurd door de zakelijk directeur.

Tot de taken behoren:

  • Ontwikkelen van partnerships op basis van het beleidsplan en de financiële strategie, zowel bij publieke als private fondsen als op het gebied van particulier mecenaat en bedrijfsleven
  • Het (door)ontwikkelen van het beleid voor fondsenwerving
  • Je ontwikkelt proposities en relevante activiteiten in het kader van private werving
  • Je bouwt een relatienetwerk op en onderhoudt dat
  • Coördineren en bewaken van het proces van fondsaanvragen tot en met de afwikkeling
  • Intern identificeren en coördineren van fondsenwerving voor tentoonstellingen bij kernteams en voor andere projecten; mede opstellen van fondsaanvragen
  • Het volgen van relevante ontwikkelingen bij fondsen, bedrijfsleven en op het gebied van particulier mecenaat, en het informeren en adviseren van de directie en collega’s hierover
  • Het opzetten van wervingscampagnes, o.a. in samenwerking met de vriendenvereniging van het museum

Wie zoeken we?
We zoeken een medewerker Fondsenwerving en development voor 36 uur per week (fulltime), met minimaal 3 tot 4 jaar aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in de cultuursector of bij goede doelenorganisaties. Je hebt minimaal een afgeronde HBO+ opleiding, met specialisatie op het gebied van fondsenwerving. Een opleiding in kunst- en cultuurmanagement is een pre. Je kent de culturele wereld. Je beschikt over een netwerk in Breda en de regio.

Je bent ondernemend, initiatiefrijk, integer en ziet kansen die je weet om te zetten in resultaten voor het museum. Je bent omgevings- en organisatiebewust, hebt een goed gevoel voor verhoudingen.

Je bent communicatief en sociaal vaardig en representatief. Je bent financieel en cijfermatig goed onderlegd. Je hebt een uitstekende beheersing in de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij je?
We bieden je in aanvang een contract voor de duur van één jaar, waarna verlenging kan plaats vinden. Ingangsdatum in overleg. Inschaling vindt plaats op basis van de Museum-cao en je ervaring, maximaal schaal 9. Wij bieden de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken.

Belangstelling?
Stuur vóór 17 mei 2021 je motivatiebrief en CV onder vermelding van medewerker Fondsenwerving en development naar sollicitatie@stedelijkmuseumbreda.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur, marilyn@stedelijkmuseumbreda.nl of via 0765299900.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats in de week van 31 mei 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.