Stedelijk Museum Amsterdam: Directieassistent

Het Stedelijk Museum Amsterdam in Amsterdam zoekt een Directieassistent voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 22-04-2021Het Stedelijk Museum Amsterdam is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving in Nederland, met bekende namen in de collectie en een levendig en spraakmakend tentoonstellingsprogramma, variërend van grote publiekstrekkers tot signalerende tentoonstellingen van jonge kunstenaars en ontwerpers. 125 jaar jong heeft het Stedelijk Museum een grote reputatie opgebouwd als platform voor kunstenaars van wereldklasse, die vaak in een vroeg stadium van hun carrière werden getoond. Het Stedelijk Museum heeft Amsterdamse wortels, richt zich op een (inter)nationaal publiek en behoort met 650.000 bezoekers (pre-corona) per jaar tot de vijf best bezochte musea in Nederland.

De nieuwe directie heeft de ambitie het Stedelijk te ontwikkelen naar een museum dat dynamisch, specifiek, participatief, toegankelijk en zelfkritisch is. Het Stedelijk wil meer dan ooit de verantwoordelijkheid nemen in het denken over een gedeelde en tolerante samenleving waarin eenieder zich thuis voelt: artist-, context- én audience-driven.

Het Stedelijk Museum zoekt om deze ambitie te verwezenlijken op korte termijn een:

Directieassistent (m/v/x)

32 uur per week

De functie-inhoud:
De kern van de functie is het professioneel en proactief ondersteunen van de directie, met name de algemeen (artistiek) directeur, op secretarieel en administratief vlak en op het gebied van relatiebeheer. Je speelt een centrale rol in de organisatie en vormt de verbinding tussen de directeur en de managers, medewerkers en externe relaties. Je bent de gatekeeper van informatiestromen. Je bent op de hoogte van en signaleert belangrijke cultuurpolitieke ontwikkelingen die van invloed zijn op het museum.

 • Bewaken en beheren van (soms complexe) agenda’s mede in relatie tot de jaarplanning;
 • Bieden van optimale ondersteuning bij relatiebeheer op directieniveau;
 • Organiseren, voorbereiden en eventueel notuleren van vergaderingen, zowel intern (onder andere MT, Programmacommissie, bilaterale overleggen) als met externe partijen;
 • Bewaken van processen en controleren van deadlines;
 • Onderhouden van in- en externe contacten: je bent het eerste aanspreekpunt;
 • Up-to-date houden van directierelaties in het CRM- systeem;
 • Boeken van reizen/vluchten/hotels;
 • Ontvangen en verwelkomen van bezoek;
 • Ad hoc werkzaamheden en overige administratieve taken;
 • Actief onderhouden van je kennis van (ontwikkelingen binnen) het culturele veld en dit inzetten ten dienste van de organisatie en de (artistiek) directeur.

Daarnaast heb je een proactieve rol op het bestuurssecretariaat en ondersteun je de bestuurssecretaris zo nodig bij:

 • Het plannen, organiseren en voorbereiden van de raad van toezicht-vergaderingen;
 • Bijhouden van het archief van het bestuurssecretariaat;
 • In overleg met de bestuurssecretaris opstellen van de agenda van het directieoverleg en het uitwerken van notulen.

Het profiel:
Je beschikt over minimaal hbo-werk- en -denkniveau en hebt bij voorkeur ervaring in een vergelijkbare functie. Daarnaast beschik je over een relevant netwerk met betrekking tot de (hedendaagse) kunstsector. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en daarnaast grondige kennis van het Microsoft Office Pakket. Ervaring met iBabs is een pre.

Je bent stressbestendig en je kan goed en discreet omgaan met vertrouwelijke stukken; je beschikt over een goed ontwikkeld ethisch kompas. Je hebt een luisterend oor en kan goed anticiperen op allerlei (ad hoc) situaties en je hebt een oplossingsgerichte denk- en werkhouding. Je vindt het leuk om een spin in het web te zijn waarbij je de rust bewaart. Je kan goed zelfstandig werken maar kan ook goed samenwerken. Je hebt een flexibele werkhouding.

Het stimuleren van verbreding (blikrichtingen, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof, et cetera) is een ambitie van het Stedelijk Museum Amsterdam. Het Stedelijk Museum streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

De aanstelling:
In eerste instantie wordt een arbeidsovereenkomst voor een jaar geboden, met uitzicht op verlenging. Het salaris ligt afhankelijk van opleiding en ervaring tussen € 2.840 en € 3.718 per maand bij een fulltime (36 uur) dienstverband (schaal 9 Museum cao), exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering.

Informatie:
Voor meer informatie over deze functie kan contact worden opgenomen met directeur Rein Wolfs (director@stedelijk.nl).

Solliciteren:
Indien je geïnteresseerd bent in deze functie, kun je tot uiterlijk 22 april aanstaande je cv en motivatiebrief insturen via de sollicitatieknop op deze pagina.

Sollicitaties die per mail binnenkomen, worden niet in behandeling genomen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.