Stedelijk Museum Alkmaar: Medewerker Educatie

Stedelijk Museum Alkmaar in Alkmaar zoekt een Medewerker Educatie voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 09-05-2021Stedelijk Museum Alkmaar is een ondernemend, kunst- en cultuurhistorisch museum dat sterk is verankerd in de stad en de regio, maar met zijn kwalitatief hoogstaande collectie en zijn tentoonstellingen ook nationale betekenis heeft. De zwaartepunten in het programma liggen in de kunst van de laat 16de en 17de eeuw en van de vroege 20ste eeuw, afgewisseld met actuele en cultuur-historische onderwerpen. Het museum ontvangt 60.000 tot 70.000 bezoekers per jaar. Met een ambitieus tentoonstellingsprogramma en een breed palet aan educatieve programma’s wil het museum zijn publieksbereik in de komende jaren verder verbreden. Stedelijk Museum Alkmaar wil een museum zijn waar iedereen zich welkom voelt.

Stichting Stedelijk Museum Alkmaar zoekt een

Medewerker Educatie

32 uur per week

De functie
Wij zijn op zoek naar een gedreven collega met een heldere visie op museumeducatie die ons educatieve beleid verder wil ontwikkelen en die onze doelen voor schoolbezoeken weet te realiseren. Je gaat programma’s ontwikkelen en produceren voor het onderwijs, voor families en voor volwassenen. We bieden daarvoor veel ruimte en ons enthousiaste team werkt graag met jou samen. Je kunt een beleidsstuk schrijven, een subsidieaanvraag opstellen, maar ook de productie van educatieve middelen en audiotours begeleiden. Belangrijke speerpunten zijn diversiteit en inclusie. Een belangrijke doelgroep is het (V)MBO. Je coördineert een team van museumdocenten en rondleiders en stemt af met een collega die de boekingen verzorgt. De medewerker educatie maakt deel uit van de afdeling Collectie en Presentatie, maar werkt samen met alle afdelingen binnen de organisatie.

Profiel
De ideale kandidaat

  • Heeft een heldere visie en is communicatief sterk.
  • Is conceptueel en creatief, maar ook effectief in de uitvoering.
  • Is een teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig opereren.
  • Zoekt de samenwerking met andere organisaties en vertegenwoordigt het museum in het netwerk.
  • Is geïnteresseerd in de kunst en geschiedenis van Alkmaar.

En heeft

  • Ten minste drie jaar ervaring met museumeducatie, conceptueel en praktisch.
  • Een HBO denk- en werkniveau.
  • De vaardigheid om beleid en doelstellingen om te zetten in resultaten.
  • Kennis van de ontwikkelingen in het werkveld en in het onderwijs.
  • Oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen rond beladen verleden en erfgoed.

Arbeidsvoorwaarden
Wij bieden een dynamische en uitdagende werkomgeving met verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het salaris bedraagt afhankelijk van de ervaring en deskundigheid bruto maximaal € 3.718,- (schaal 9) per maand op basis van 36 uur. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 3,4% eindejaarsuitkering. Stedelijk Museum Alkmaar hanteert de Museum CAO en is aangesloten bij pensioenfonds ABP. De aanstelling geschiedt in eerste instantie voor één jaar.

Meer informatie
Neem voor meer informatie telefonisch contact op met Loet Schledorn, hoofd Collectie en Presentatie, via 072-5489747.

Solliciteren
Ben jij de medewerker educatie die wij zoeken? Stuur dan jouw CV met een beknopte motivatie uiterlijk 9 mei 2021 naar sollicitatie@museumalkmaar.nl. De eerste gesprekken zijn gepland op 17 mei 2021.

Diversiteit en inclusie zijn belangrijk voor Stedelijk Museum Alkmaar. Dit zien wij graag weerspiegeld in onze organisatie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.