PAN Amsterdam: Stagiair(e)

PAN Amsterdam in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 30-04-2021Zes vooraanstaande Nederlandse ondernemende kunstliefhebbers namen in 1987 het initiatief tot de oprichting van PAN Amsterdam. Tegenwoordig tonen meer dan 110 kunsthandelaren, antiquairs en galeriehouders tijdens dé nationale kunstbeurs hun beste stukken op het gebied van kunst, antiek en design. Deze, vooral Nederlandse, beursdeelnemers staan garant voor een veelzijdig, hoogwaardig en internationaal kunstaanbod, dat 5.000 jaar kunstgeschiedenis omvat en steeds door zo’n 40.000 bezoekers – kunstkopers en -liefhebbers – wordt bewonderd. Een team van 80 onafhankelijke keurmeesters tekent voor de kwaliteit van het aanbod. De eerstvolgende editie vindt plaats van 13 (opening) tot en met 21 november 2021.

Wij zoeken per half mei voor een periode van 6 tot 7 maanden een allround stagiair(e) die het PAN-team wil ondersteunen bij de organisatie van de grootste nationale kunstbeurs van Nederland.

Stagiair(e)

24-32 uur per week

Als stagiair(e) ben je betrokken bij de voorbereidingen van PAN Amsterdam (november 2021). Doordat je onderdeel uitmaakt van een klein team zijn je werkzaamheden veelzijdig, is je rol hands-on, je input groot en leer je veel.

PAN Amsterdam wil educatieve activiteiten en evenementen, gericht op kennis en verdieping van kunst en cultuur, structureel maken en verbreden. De motivatie is de Next Generation vertrouwd te maken met het verzamelen van kunst. PAN Amsterdam wil zich nog meer focussen op het verwelkomen van nieuwe en bestaande kunstverzamelaars door het uitrollen van een uitgebreide randprogrammering van evenementen die zowel commercieel interessant als inhoudelijk relevant zijn. Mede door de huidige situatie zal een spreiding van de activiteiten en evenementen over de gehele beursperiode belangrijk zijn.

Werkzaamheden:

 • Allround ondersteuning van het PAN-team
 • Ondersteuning programma en organisatie PAN Podium en andere inhoudelijke randprogrammering
 • Coördinatie en ondersteuning bij de organisatie en ontvangst van diverse groepen; culturele instellingen, netwerk clubs, Young Collectors groepen, en relevante andere doelgroepen
 • Secretariële ondersteuning

Wij vragen van jou:

 • HBO/WO werk- en denkniveau
 • Affiniteit met kunstwereld
 • Een zelfstandige en flexibele werkhouding
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden zowel mondeling als in geschrift (NL/EN)
 • Representatief, secuur, stressbestendig, sociaal en enthousiast

Wij bieden jou:

 • Een bijzondere en inspirerende leer- en werkomgeving met de mogelijkheid tot het opbouwen van een breed netwerk binnen in de kunstwereld
 • Een stagevergoeding van € 400,- per maand (bij een stage van 32 uur per week)

Wij nemen je tijdens jouw stage mee langs alle facetten rond de organisatie van de beurs. Je komt terecht in een klein team waarin veel wordt overlegd en samengewerkt. Er is ruimte voor initiatief en zelfontwikkeling.

Interesse?
Stuur jouw motivatiebrief en CV ter attentie van Marthe Wijngaarden vóór 26 april naar: info@pan.nl, of bel voor meer informatie naar: +31 (0)20-7944510.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.