Nederlands Film Festival: Medewerker Fondsenwerving

Het Nederlands Film Festival in Utrecht zoekt een Medewerker Fondsenwerving voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-04-2021Het Nederlands Film Festival (NFF) is hét toonaangevende festival voor de beste films, documentaires, series en digitale cultuurproducties van eigen bodem.

Elk festival én gedurende het jaar kunnen publiek en filmprofessionals bij het NFF terecht voor een uitgebreid programma met filmvertoningen, masterclasses, exposities en als afsluiter het Grolsch Gouden Kalveren Gala. Het festival vindt sinds 2020 zowel online als op locatie in de binnenstad en de wijken van Utrecht en door het hele land plaats. Het NFF brengt Nederlandse filmprofessionals in contact met de internationale filmindustrie met de Holland Film Meeting. Tevens heeft het NFF een uitgebreid educatie- en talentontwikkelingsprogramma.

Het NFF houdt kantoor in het bruisende hart van Utrecht met een kern van circa 20 vaste medewerkers. De organisatie groeit als een harmonica uit naar ruim 200 tijdelijke medewerkers en 300 vrijwilligers naarmate het festival nadert en krimpt na afloop weer in. De 41e editie van het festival vindt eind september 2021 plaats.

Het Nederlands Film Festival zoekt een

Medewerker Fondsenwerving

0,6 fte

De functie
De Medewerker Fondsenwerving is een enthousiaste, gedreven en creatieve persoonlijkheid die met aansprekende fondsaanvragen inkomsten weet te genereren bij publieke en particuliere fondsen. Je schrijft aanvragen, evaluaties en doet de financiële en inhoudelijke afhandelingen. Je doet onderzoek naar potentiële fondsen. Je bent een spin in het web, haalt informatie op bij je collega’s en weet de ambitieuze ideeën te vertalen naar aantrekkelijke en realistische projectplannen aansluitend op de doelgroep. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan het verbinden van deze partijen aan het NFF, met als uiteindelijke doel: het jaarlijkse festival helpen realiseren en zo een bijdrage leveren aan de promotie en de kwaliteit van de Nederlandse film.

De medewerker Fondsenwerving ressorteert onder het Hoofd Development en werkt nauw samen met het hoofd Publieksprogramma, hoofd Professionals en de NFF-directie.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je identificeert kansen in de markt voor het NFF. Je houdt relevante trends en ontwikkelingen in het werkveld in de gaten en vertaalt dit naar mogelijkheden.
 • Je schrijft de fondsenaanvragen, zorgt voor interne afstemming met de juiste betrokkenen en draagt zorg voor de correcte indiening en (financiële) afhandeling hiervan.
 • Je brengt ideeën in om op nieuwe manieren fondsen aan het NFF te verbinden en ontwikkelt plannen om bestaande processen te optimaliseren.
 • Doordat je mondeling en schriftelijk sterk en overtuigend bent, weet je ambitieuze plannen helder te vertalen in aantrekkelijke en realistische aanvragen.
 • Je hebt een netwerk van publieke en particuliere fondsen en je zet je in voor het uitbouwen van het netwerk van NFF.
 • Je introduceert nieuwe contacten, ontwikkelt ideeën voor wervende activiteiten en je onderzoekt bestaande relaties, evalueert de samenwerking en verzilvert de mogelijkheden tot uitbreiding of verbetering.
 • Je houdt nauwgezet en op strategische wijze een gedetailleerde planning bij waarin de werving en afhandeling voor de lopende aanvragen en de festivalplanning worden gecombineerd.
 • Je ondersteunt bij algemene werkzaamheden op de afdeling Development.

Wie ben jij?

 • Je hebt affiniteit met de ambities van het NFF.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met fondsenwerving.
 • Je bent proactief en creatief in het ontwikkelen van voorstellen.
 • Je bent een uitstekend schrijver, communicatief sterk en kunt mensen in woord en geschrift overtuigen, enthousiasmeren en mobiliseren op basis van een goed
  onderbouwd verhaal.
 • Je bent goed georganiseerd, zorgvuldig en resultaatgericht.
 • Je bent cijfermatig sterk, excel kent voor jou geen geheimen.
 • Je legt makkelijk nieuwe contacten en hebt een relevant netwerk en/of bent in staat om dit op te bouwen en te onderhouden.
 • Je hebt humor en een positieve mindset.
 • Je bent een teamplayer met een hands-on mentaliteit die goed gedijt in een projectmatige festivalorganisatie waar een informele sfeer heerst en de lat hoog ligt.

Wij bieden

 • Een inspirerende en dynamische werkomgeving, waarbij je met leuke collega’s jaarlijks toewerkt naar het Nederlands Film Festival in het najaar.
 • Een veelzijdige functie met veel flexibiliteit en zelfstandigheid, ruimte voor ondernemerschap en mogelijkheden je te ontwikkelen binnen een klein team en een ambitieuze en betrokken organisatie.
 • Een jaarcontract voor 0,6 fte (1 fte, 40 uur). Het NFF heeft een eigen arbeidsvoorwaardenregeling waarbij de beloning passend is voor de sector. De beoogde startdatum is 1 juli 2021.

Solliciteren
Wij verwelkomen mensen van verschillende achtergrond, leeftijd, huidskleur, geloofsovertuiging, gender en seksuele voorkeur, en nodigen iedereen die zich in het profiel herkent uit om te solliciteren.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, upload dan je motivatie en cv via de solliciteerbutton. Je kunt reageren tot en met vrijdag 30 april. De eerste gesprekken vinden plaats op 10 mei 2021. Tweede gesprekken in de week van 18 mei 2021. Een schrijfopdracht maakt onderdeel uit van de tweede gespreksronde. Voor vragen kun je contact opnemen met Fanny Nanlohy (bureaumanager) via 030-230 38 00.

Momenteel werkt de organisatie van NFF vanuit huis, de gesprekken vinden online plaats.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.