Nederlands Dans Theater: 2e Theatertechnicus Licht

Het Nederlands Dans Theater in Den Haag zoekt een 2e Theatertechnicus Licht voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 14-05-2021Nederlands Dans Theater (NDT) is een van de meest toonaangevende hedendaagse dansgezelschappen ter wereld. De groep is gehuisvest in Den Haag, maar treedt op voor een internationaal publiek van 150.000 bezoekers in Europa, Amerika, Azië en Australië. Sinds de oprichting in 1959 door Benjamin Harkarvy, Aart Verstegen en Carel Birnie in samenwerking met achttien dansers van Het Nationale Ballet (toentertijd het Nederlands Ballet genoemd) trachtte NDT zijn eigen weg te banen in het moderne dansveld. Glen Tetley en Hans van Manen hebben daarin prominent een avantgardistisch stempel gedrukt op het artistieke gezicht van NDT. Hun non-conformistische, vooruitstrevende producties zetten het gezelschap nationaal en internationaal op de kaart.

Sindsdien heeft het topgezelschap een rijk repertoire opgebouwd, van ruim 600 balletten van meesterchoreografen Jiří Kylián en Hans van Manen, Sol León & Paul Lightfoot, Crystal Pite en Marco Goecke, Johan Inger, Medhi Walerski, Ohad Naharin, Alexander Ekman, Gabriela Carrizo, Franck Chartier, Hofesh Shechter, Edward Clug en Sharon Eyal & Gai Behar en vele anderen.

Voor de afdeling Techniek is Nederlands Dans Theater op zoek naar een:

2e Theatertechnicus Licht (m/v/x)

38 uur per week

Wat ga je doen?
In deze functie zal je taak bestaan uit het uitvoeren van werkzaamheden m.b.t. het licht ten behoeve van de voorstelling, zoals het bedienen en programmeren van de Grand MA2 lichtcomputer. Daarnaast verricht je in samenwerking met je collega’s van de disciplines AVC en Toneel overige theatertechnische werkzaamheden ten behoeve van bouw, uitvoering en afbreken van voorstellingen.

Ook het aanleveren en bijhouden van informatie voor de producties, voorstelling en tournees, het uitvoeren van onderhoudswerk en reparaties aan apparatuur/materialen en het beheer van de opslagruimten behoren tot je taken. Samen met de collega’s binnen theatertechniek draag je tevens zorg voor alle soorten logistieke werkzaamheden zoals het laden en lossen van de vrachtwagens. Indien nodig zal je de 1e technicus Licht waarnemen.

Wat kan je?
NDT is op zoek naar een collega met kennis van technische tekenprogramma’s en GrandMa lichtcomputers of bereidheid om daartoe trainingen te volgen.

  • Je houdt ervan om zowel zelfstandig als in teamverband naar een einddoel/resultaat toe te werken
  • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het vakgebied
  • Je vindt het geen probleem om op onregelmatige tijden en in het weekend te werken
  • Je voelt je prettig in een internationale omgeving
  • Je vindt het leuk om te reizen (we touren namelijk niet alleen in Nederland, maar ook internationaal)

Wat heeft NDT je te bieden?
Nederlands Dans Theater vindt het belangrijk dat werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen, waarbij eenieder zijn eigen talent als individu en als lid van een team kan ontwikkelen. Daarbinnen maken wij ons sterk voor gelijke kansen voor iedereen. Diversiteit en Inclusie zijn dan ook belangrijke kernwaarden binnen onze organisatie.

Daarnaast bieden we:

  • Salaris conform schaal 5 CAO Theater & Dans
  • 32 vakantiedagen per jaar
  • Pensioenregeling
  • Tegemoetkoming in de reiskosten
  • Informele werksfeer

We zijn gevestigd in het Centrum van Den Haag, op loopafstand van zowel Centraal Station als Station Hollands Spoor.

Hoe kun je solliciteren?
Mail je beknopte motivatiebrief + Curriculum Vitae voor vrijdag 14 mei 2021 naar
Helen Vermeer onder vermelding van de functienaam. We plannen de eerste gesprekken in op woensdag 26 en donderdag 27 mei 2021.

Voor vragen over de functie kan je telefonisch contact opnemen met Eric Blom, manager Techniek & Productie via 06 – 10 28 37 96. Wil je meer informatie over de sollicitatieprocedure neem dan per mail contact op met Helen Vermeer, HR adviseur, via helen.vermeer@ndt.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.