Nationale Opera & Ballet: Hoofd afdeling Belichting

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam zoekt een Hoofd afdeling Belichting voor 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 09-05-2021Nationale Opera & Ballet is een van de grootste Nederlandse culturele organisaties en bevindt zich in hartje Amsterdam. Bij ons ontstaat de magie op het podium. Met ruim 600 collega’s van 30 nationaliteiten werken we elke dag samen om opera- en balletproducties neer te zetten. Elk detail telt en daarom hechten we waarde aan vakmanschap in elk onderdeel van onze organisatie.

Nationale Opera & Ballet zoekt per direct een

Hoofd afdeling Belichting

38 uur per week

Je werkzaamheden
Je bent eindverantwoordelijk voor de operationele bedrijfsvoering van de afdeling belichting en de rol van deze afdeling bij de productie van voorstellingen van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet, projecten op het gebied van educatie en participatie en (commerciële) events. Deze projecten en activiteiten hebben een zeer grote differentiatie in omvang en worden uitgevoerd op projectmatige wijze. Je geeft dagelijks leiding aan de afdeling, bent verantwoordelijk voor de strategie van de afdeling op korte en lange termijnen draagt zorg voor de vertaling en uitvoering van het NO&B-beleid. Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de lichtinstallatie en het bieden van een veilige werkomgeving. Je bent eindverantwoordelijk voor de aan jou toegekende productie- en afdelingsbudgetten en hebt een belangrijke rol in het bepalen van randvoorwaarden bij totstandkoming van producties.

De adjunct-directeur Techniek is je leidinggevende en je rapporteert rechtstreeks aan deze.

Je geeft leiding aan de vijf eerste belichters (projectleiders), vier tweede belichters (teamleiders) en staffuncties zoals de projectleider licht en video, het assistent-hoofd toneel & belichting en gedelegeerd aan circa 20 medewerkers. Je werkt hierbij nauw samen met je collega afdelingshoofden van de afdeling Toneeltechniek en AVM en bouwt aan de operationele samenwerking van deze drie afdelingen. Je maakt deel uit van Team Techniek van NO&B.

Wat breng je mee
Wij zoeken iemand die kan verbinden en bruggen kan bouwen tussen medewerkers, vakdisciplines, afdelingen en externe artistieke teams. Een zeer ervaren theatermens en een people-manager die productie- en procesgericht denken en werken als tweede natuur heeft. Je denkt niet in vaste kaders maar kijkt integraal naar de artistieke wensen en de realiseerbaarheid van een productie of project. Je volgt de ontwikkelingen in het vakgebied op de voet, hebt kennis over en ervaring met productiemanagement, podiumtechnologie en het werken in een grootschalige, internationaal opererende theaterorganisatie en je bent nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd.

Je straalt vakmanschap, integriteit en vertrouwen uit. Je communiceert direct en open en weet duidelijk je visie en standpunten voor het voetlicht te brengen. Je staat voor wat je zegt maar kan ook goed luisteren. Je bent toegankelijk en weet mensen op een natuurlijke manier te overtuigen, te coachen en te inspireren en staat daarbij zelf ook open voor feedback. Humor en relativeringsvermogen zijn hierbij niet onbelangrijk. Je weet en begrijpt wat speelt tijdens het productieproces en op de werkvloer. Je bent in staat om een open, veilig en plezierig werkklimaat te creëren waarin ruimte en beweging is voor het realiseren van de noodzakelijke veranderprocessen binnen NO&B om te komen tot een verdere professionalisering en modernisering van de afdeling en organisatie.

Wat wij bieden:

  • een uitdagende functie in een hecht team, met veel vrijheid en waar doorgroei wordt aangemoedigd;
  • een salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 3.534,– tot maximaal € 5.012,– per maand bedraagt op basis van een fulltime dienstverband (38 uur);
  • 8% vakantiegeld;
  • 30 vakantiedagen én 5 ATV dagen;
  • een goede pensioenregeling;
  • een reiskostenvergoeding;
  • trainings- en opleidingsmogelijkheden;
  • een Employee Benefits verzekeringenpakket;
  • korting op een sportschool abonnement;
  • uitnodigingen voor de generale repetities van onze voorstellingen en een aantrekkelijke plaatskaartregeling voor opera en ballet!

Interesse?
Solliciteer dan vóór 9 mei 2021 via onderstaande solliciteer-button en maak snel met ons kennis om te kijken of de klik er is!

We kijken ernaar uit je te ontmoeten tijdens een eerste gesprek in de tweede of derde week van mei 2021.

Mocht je extra inhoudelijke informatie over de functie willen verkrijgen, dan kun je contact opnemen met Pieter Huijgen, adjunct-directeur techniek, via p.huijgen@operaballet.nl.

Indien je vragen hebt over de procedure kun je contact opnemen met Susan van der Meulen, adviseur HR via s.vdmeulen@operaballet.nl (je sollicitatie niet naar deze email adressen sturen).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.