Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON): Lid Raad van Toezicht

Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) in Apeldoorn zoekt een Lid Raad van Toezicht voor minimaal 4 bijeenkomsten per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenDe Stichting Nationale Jeugdorkesten Nederland (NJON) ondersteunt de beste jonge muzikale talenten en conservatoriumstudenten vanaf 14 jaar in hun ontwikkeling en bij het opbouwen van een professionele carrière als musicus. Tegelijk streven we er bij de NJON naar een zo breed en zo groot mogelijk publiek in aanraking te laten komen met een wijd spectrum aan (klassieke) muziek.

NJON is de organisatie achter het Nationaal Jeugdorkest (NJO), Jeugdorkest Nederland (JON), de NJO Muziekzomer Gelderland en (in samenwerking met partners) achter het Jong Metropole.

De NJON organiseren kwalitatief hoogstaande programma’s waar klassieke muziek, jazz, nieuwe muziek en improvisatie deel van uitmaken. Vernieuwende formats, interdisciplinaire en sociaal-maatschappelijke projecten waarmee diversiteit en verbinding met nieuw publiek wordt gezocht vormen een belangrijk deel van de programmering. De programma’s worden veelal vanuit de NJON zelf ontwikkeld en gerealiseerd.

Alle activiteiten worden georganiseerd door een klein vast team, dat in drukke periodes wordt aangevuld met (diverse) tijdelijk medewerkers. Een grote groep vrijwilligers ondersteunt bij de realisatie van het eigen festival, de NJO Muziekzomer Gelderland.

De activiteiten van de NJON worden mede mogelijk gemaakt door de steun van overheden, fondsen, Vriendenstichtingen en sponsors.

Een van de leden van de raad gaat ons na twee zittingstermijnen per 1 september 2021 verlaten. Daarom zoeken we een nieuw lid dat vanuit expertise en betrokkenheid een bijdrage wil leveren aan het belangrijke werk van de NJON.

Lid Raad van Toezicht

minimaal 4 bijeenkomsten per jaar

Wij zoeken een lid van onze Raad dat met enthousiasme en betrokkenheid een bijdrage kan leveren. De Raad vergadert minimaal vier keer per jaar, buiten coronatijd in Theater Orpheus in Apeldoorn, onze thuisbasis. De functie is onbezoldigd.

Meer specifiek zoeken we naar iemand met:

  • ervaring en expertise in de wereld van de kunst en cultuur of de creatieve sector;
  • affiniteit met (klassieke, jazz en/of nieuwe) muziek;
  • kennis van of ervaring met jongeren die zich ontwikkelen in een creatieve industrie;
  • kennis van of ervaring met ontwikkelingen op het gebied van diversiteit en inclusie;
  • een netwerk in de wereld van kunst en cultuur;
  • (enige) ervaring als of affiniteit met de functie van toezichthouder.

De Raad werkt volgens de code cultural governance. De Raad vindt het belangrijk ook in de eigen gelederen de diversiteit van zowel onze jonge deelnemers als van de samenleving te weerspiegelen. Op dit moment bestaat de Raad uit vijf leden (1 vrouw en 4 mannen). Daar willen we bij het invullen van de vacature meer evenwicht en diversiteit in brengen. Gezien de huidige samenstelling van de raad gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat en/of iemand met een niet-westerse achtergrond. De samenstelling van de raad op dit moment is te vinden op de website van de NJON.

Voor meer informatie over de NJON zie www.njon.nl. U kunt uw sollicitatie richten aan de voorzitter van de Raad van Toezicht, Roland Kieft (r.kieft@njon.nl). Hij is ook de contactpersoon voor uw vragen over de functie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.