Muziekgebouw aan ’t IJ: Producent

Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam zoekt een Producent voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 21-05-2021Muziekgebouw aan ’t IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam voor hedendaagse muziek en gerelateerde genres als klassiek, elektronisch, pop, jazz en world. Muziek verbindt. Met innovatieve programmaformats zijn we een herkenbare gids in het avontuurlijke muzieklandschap van nu. We geloven in de kracht van de verschillen. Daarom willen we dat zoveel mogelijk mensen, met welke achtergrond dan ook, zich thuis voelen in het Muziekgebouw.

Het Muziekgebouw zoekt een energieke

Producent m/v

36 uur per week (fulltime)

De afdeling productie van het Muziekgebouw is verantwoordelijk voor de organisatorische voorbereiding en praktische ondersteuning van alle concerten en culturele verhuringen. Als producent ben je hier de spin in het web. Dat betekent dat je in samenspraak met de afdelingen techniek, marketing, horeca, kassa en publieksservice zorgt dat alles soepel verloopt. De voorbereidingen doe je vooral op kantoor maar je bent ook vaak bij de uitvoering(en) aanwezig in de zaal en het voorgebouw. De productieafdeling bestaat uit een Hoofd Productie en drie producenten.

Zit het plannen en organiseren jou in het bloed? Ga je voor kwaliteit en gaat je hart sneller kloppen van ons niet-alledaagse concertaanbod? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.

Wat ga je doen?

 • Concerten productioneel voorbereiden en bij de uitvoering zorgdragen voor een goed verloop.
 • Plannen en afstemmen met andere afdelingen binnen het Muziekgebouw gedurende het hele proces.
 • Het onderhouden van contacten met musici en hun vertegenwoordigers.
 • Het opstellen van contracten vooraf en de financiële en contractuele afhandeling van concerten na afloop.
 • Actief participeren in wekelijks productiewerkoverleg en verslagen / actielijsten maken.
 • Coördinatie van de verhuur van onze repetitieruimtes.

Wat vragen wij?

 • Een opleiding op hbo-niveau is handig, maar als je op een andere manier kunt aantonen dat je over de benodigde kwaliteiten beschikt, horen we dat net zo graag.
 • Iemand die het leuk vindt om veel te leren, die stressbestendig is, denkt in oplossingen en snel kan schakelen.
 • Oog voor kwaliteit en detail, je bent in staat hoofd- van bijzaken te onderscheiden en denkt altijd vooruit.
 • Een planmatig en nauwkeurig werker die er plezier in heeft om alles heel precies in onze productiedatabase (Yesplan) bij te houden.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands en Engels).
 • In staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Bereidheid om regelmatig in de avonden en weekenden te werken.

Vanuit ons
Het Muziekgebouw vindt het belangrijk dat werknemers zich gewaardeerd en betrokken voelen, waarbij je je eigen talent als individu en als lid van een team kan ontwikkelen. Daarbinnen maken wij ons sterk voor gelijke kansen voor iedereen. Wij bieden je een afwisselende baan in een inspirerende omgeving met betrokken collega’s. Salariëring is conform de CAO Nederlandse Podia – schaal 6. In eerste instantie bieden wij een contract voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Muziekgebouw aan ’t IJ onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. Wij zien graag dat onze medewerkers een afspiegeling vormen van de stad Amsterdam en voeren daarom een actief diversiteitsbeleid.

Interesse?
Stuur je CV mét motivatiebrief graag vóór 21 mei 2021 ter attentie van de heer Kees Cohen, Personeelszaken: sollicitatie@muziekgebouw.nl. Om je beter te leren kennen kan een persoonlijke profielanalyse een onderdeel zijn binnen onze sollicitatieprocedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.