LantarenVenster: Filmmarketeer

LantarenVenster in Rotterdam zoekt een Filmmarketeer voor 28 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-05-2021LantarenVenster is hét filmtheater en muziekpodium van Rotterdam, gelegen in het meest dynamische stukje van de stad. We organiseren jaarlijks meer dan honderd jazz-, pop-, world- en bluesconcerten en het filmprogramma biedt wekelijks de nieuwste arthouse films, maar ook verdiepende specials en festivals. In 2019 trok LantarenVenster ruim 270.000 bezoekers naar haar programma’s.

LantarenVenster zoekt voor het marketingteam op korte termijn een

Filmmarketeer

28 tot 32 uur per week

De afdeling marketing is een geoliede machine die verantwoordelijk is voor alle marketing- en communicatiecampagnes ter promotie van onze programma’s. Ze zorgt ervoor dat de verschillende doelgroepen van LantarenVenster on- en offline met de juiste uitingen worden bereikt.

Als filmmarketeer heb je een passie voor film en kennis van communicatie en marketing. In het marketingteam ben je dé specialist op het gebied van film. Je houdt je bezig met het opzetten, plannen en uitvoeren van aansprekende on- en offline acties en campagnes voor onze filmprogramma’s. Je zorgt dat voor onze filmspecials, festivals, series en bijzondere premières de juiste doelgroep wordt bereikt en nog meer bezoekers de weg naar LantarenVenster weten te vinden. Ook bedenk je hoe we nieuwe doelgroepen met creatieve campagnes beter kunnen bereiken en aan ons weten te binden. Je bent in staat om resultaten te meten, te analyseren en door te vertalen naar nieuwe acties. Je verzorgt content voor onze social mediakanalen en in samenwerking met vormgevers en videomakers ontwikkel je promotiemiddelen voor campagnes rond het filmprogramma. Je werkt nauw samen met je collega’s uit het marketingteam, de filmprogrammeurs en met diverse promotie- en programmapartners buiten LantarenVenster. Je stuurt de stagiair aan die jou bij je werkzaamheden ondersteunt. In de avond ben je regelmatig te vinden bij voorstellingen van LantarenVenster.

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een passie voor film en aantoonbare filmkennis.
 • Je bent op de hoogte van filmnieuws, events, trends en relevante ontwikkelingen.
 • Je hebt een vlotte pen en gevoel voor (beeld)redactie.
 • Een relevant en actueel pers- en relatienetwerk binnen film(marketing) is een pre.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Je hebt een relevant netwerk binnen het Rotterdamse culturele en maatschappelijke veld en bent op de hoogte van ontwikkelingen in de stad.
 • Je woont bij voorkeur in Rotterdam.
 • Je kunt je makkelijk aanpassen als een situatie hierom vraagt en je kunt snel schakelen.
 • Je denkt in oplossingen.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift.
 • Je hebt ervaring met het werken in WordPress, CRM-systemen en Mailchimp of andere mailingprogramma’s.

Wat bieden we jou?
Een werkplek bij een van de mooiste filmtheaters en concertzalen van Nederland in de spannendste stad van het land. Je komt terecht in een hecht team met leuke collega’s met hart voor de zaak. Het salaris is conform het loongebouw van LantarenVenster en op basis van werkervaring. Daarnaast krijg je een crewpas die toegang biedt tot onze voorstellingen en mag je zo nu en dan mee op festivalbezoek. Het gaat in eerste instantie om een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar met de mogelijkheid tot verlenging.

LantarenVenster onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en wil als organisatie een afspiegeling van de maatschappij zijn. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

Reageren
Word je enthousiast van de deze functie en heb je zin om bij ons te komen werken? We lezen in je motivatiebrief graag terug waarom je bij ons aan de slag wilt gaan. Ook zijn we benieuwd naar je cv en de ervaring die je meebrengt. Reageren kan tot en met zondag 16 mei 2021. Stuur je brief en cv naar vacature@lantarenvenster.nl onder vermelding van ‘vacature filmmarketeer’.

Bij vragen, bel naar Liesbeth Beeftink (manager marketing & communicatie): 010-2772266 of mail naar liesbeth@lantarenvenster.nl. Kennismakingsgesprekken zijn gepland op donderdag 20 en vrijdag 21 mei 2021. De tweede ronde is gepland op dinsdag 25 mei 2021.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.