ILFU International Literature Festival Utrecht: Coördinator Impact en Pers

ILFU International Literature Festival Utrecht in Utrecht zoekt een Coördinator Impact en Pers voor circa 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 26-04-2021Het International Literature Festival Utrecht (ILFU) is het grootste literatuurfestival van Nederland. Wij zijn ervan overtuigd dat literatuur iets in jezelf en de wereld kan veranderen en delen daarom de verhalen van een zo groot mogelijke verscheidenheid aan schrijvers. Alle genres komen aan bod: poëzie, young adult, romans, spoken word, non-fictie, songteksten, scenario’s en kinderboeken. Terugkerende onderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, literaire filmvertoningen, concerten, theatervoorstellingen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Elk jaar eren we ook een schrijver uit het literaire erfgoed, dit jaar Maya Angelou, en brengen we een niet-Westerse literatuur voor het voetlicht, dit keer de letteren uit Marokko.

Om ons te helpen de verhalen van onze schrijvers zoveel mogelijk weerklank te laten vinden in de samenleving zijn we op zoek naar een:

Coördinator Impact en Pers

circa 16 uur per week

Het betreft een tijdelijke functie voor de periode 15 juni tot en met 15 oktober 2021, voor gemiddeld twee dagen per week, ter voorbereiding van het ILFU 2021.

De functie
De coördinator impact en pers heeft tot doel zoveel mogelijk maatschappelijke impact te creëren voor de schrijvers, thema’s en programma’s van ILFU. In nauwe samenspraak met onze programmeurs en marketingmanager bepaal je welke onderdelen van ILFU zich lenen voor welke media en doelgroepen en hoe deze onder de aandacht gebracht worden. De functie is zowel strategisch als uitvoerend.

Tot je werkzaamheden behoren

 • Het organiseren van inhoudelijke meetings rond festivalthema’s.
 • Het ontwikkelen van nieuwe manieren om in gesprek te gaan met publiek en partners.
 • Het vinden van samenwerkingspartners voor specifieke thema’s van ILFU.
 • Het benaderen van en onderhouden van contacten met de pers, inclusief schrijven van persberichten en begeleiden van pers tijdens de evenementen.
 • Het bijdragen aan de online strategie van het ILFU.

Jouw profiel

 • Je hebt ervaring als marketeer en/of programmamaker.
 • Je hebt affiniteit met de literaire cultuur; je vindt het van belang om de stemmen van schrijvers, dichters, spoken word artiesten en denkers op vele verschillende podia te laten horen.
 • Je bent creatief, ondernemend en overtuigend.
 • Je hebt ruime kennis van en ervaring met online marketing en social media.
 • Je weet voor verschillende doelgroepen en partners de juiste toon en stijl te treffen en kunt uitstekend schrijven.

Wat bieden wij

 • Een functie van gemiddeld twee dagen per week voor de periode 15 juni / 1 juli tot en met 15 oktober 2021.
 • Grote vrijheid in de invulling en planning van de werkzaamheden.
 • Een plek in een gezellig en professioneel team.
 • Honorering conform de arbeidsvoorwaarden van ILFU, passend bij leeftijd en ervaring (in tijdelijk dienstverband of als freelance opdracht).

Het ILFU onderschrijft de Code Cultural Governance, de Fair Practice Code en de Code Culturele Diversiteit en Inclusie. We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in alle geledingen van onze organisatie, inclusief de samenstelling van het team, de programmering, de partners en het publiek. We doen dan ook graag een beroep op mensen met een biculturele achtergrond en vertrouwdheid met een andere dan de Nederlandse cultuur om op deze vacature te reageren.

Procedure
Stuur je brief en cv uiterlijk 26 april 2021 om 09.00 uur naar jobs@ilfu.com. Je kunt je sollicitatie richten aan Michaël Stoker, directeur en Monique Dirven, zakelijk leider. Wil je vooraf nog iets weten, dan kun je je vraag per e-mail stellen via jobs@ilfu.com.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.