Hogeschool voor de Kunsten Utrecht: Beleidsadviseur

De Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Utrecht zoekt een Beleidsadviseur met juridische opleiding voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-05-2021Word jij blij van het hoger onderwijs en heb je affiniteit met kunsten? Ben je een proactieve beleidsadviseur in hart en nieren én heb je een juridische achtergrond? Ben je breed inzetbaar en communicatief vaardig? En kun je goed uit de voeten in een bestuurlijk speelveld in samenwerking met andere niveaus in een organisatie? Dan zoeken wij jou!

Waar ga je werken?
HKU is met ruim 4000 studenten een van de grootste kunsthogescholen van Europa. Ons onderwijs biedt een unieke combinatie van kunst, media, muziek, nieuwe technologie en ondernemerschap. Daarmee leveren we al dertig jaar een onmisbare bijdrage aan de vernieuwing van de creatieve beroepssector en spelen we een belangrijke rol bij het oplossen van actuele maatschappelijke kwesties. Je komt te werken binnen het Bestuursbureau, dat het bestuur en de bestuurscommissies ondersteunt. Het team bestaat uit zeven enthousiaste collega’s. Als beleidsadviseur adviseer en ondersteun je het College van Bestuur en de organisatie samen met de andere collega’s in het team. De directeur van het Bestuursbureau is jouw leidinggevende.

Beleidsadviseur

met juridische opleiding

0,8 fte (32 uur)

Wat ga je doen?

 • Behandelen van voorkomende juridische vraagstukken in de organisatie, zoals vragen over auteursrecht en het (helpen) opstellen van HKU-brede samenwerkingsovereenkomsten met partners van HKU.
 • Opstellen en actualiseren van de HKU-reglementen.
 • Signaleren en analyseren van ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving binnen het hoger (kunst)onderwijs.
 • Adviseren van het bestuur over voorkomende beleidsvraagstukken.
 • Voorbereiding en uitwerking van bestuurlijke besluitvorming.
 • Verslaglegging van het strategisch overleg van het College van Bestuur met de directeuren van HKU.

Wat vragen wij?

 • Werk- en denkniveau hoger en/of wetenschappelijk onderwijs, een afgeronde opleiding Nederlands recht of hbo-rechten is een vereiste.
 • Juridische kennis van of ervaring met de wet- en regelgeving op het gebied van het hoger onderwijs is een pre.
 • Minimaal vijf jaar werkervaring in een juridische of beleidsmatige functie in het onderwijs of in een politiek bestuurlijke omgeving.
 • Uitstekende uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Analytisch vermogen en een goed ontwikkeld conceptueel denkvermogen.
 • Bestuurlijke gevoeligheid en een organisatie-sensitieve gesprekspartner van niveau.
 • Een dienstverlenende en flexibele instelling, gericht op samenwerking waarbij je zorg draagt voor tijdige en adequate informatievoorziening.

Wat bieden wij?
Voor deze functie bieden we je een salaris conform de cao-hbo én aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Salariëring en accenten binnen bovengenoemde werkzaamheden zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Het salaris bedraagt bij een fulltime dienstverband bedraagt schaal 10 (€ 2.653 tot € 4.308) of schaal 11 (€ 3.454 tot € 5.027), exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Wij bieden een dienstverband voor een jaar, met – bij goed functioneren – uitzicht op een vast dienstverband.

Wil je meer informatie en/of solliciteren?
Voor vragen ben je van harte welkom bij Audrey Zimmerman, bestuurssecretaris, via audrey.zimmerman@hku.nl. Solliciteren kan tot en met zondag 16 mei 2021.

HKU staat midden in de samenleving en wil een zo divers mogelijke en inclusieve organisatie zijn. Dit doen we onder andere door te investeren in ons selectieproces en doelgroepgericht te werven. Mensen die de samenstelling van ons medewerkersbestand gevarieerder kunnen maken, worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.