Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: Medewerker Content Clearing

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum zoekt een Medewerker Content Clearing voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 09-05-2021Beeld en Geluid is het toonaangevende instituut voor media. Een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek voor professionals en particulieren; online, in ons museum en soms op locatie. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, websites en objecten.

Beeld en Geluid werkt aan een nieuw multimediaal museum dat in 2022 haar deuren zal openen. Het wordt een uniek museum waarin we aan de hand van 5 thema’s vertellen over de geschiedenis van en de relatie tussen mens en media. Samen met diverse externe partijen (AV-producent, interactive ontwerper, decorbouwer) werken we aan de realisatie van een groot aantal interactieve exhibits. Het Content Team verzorgt het inhoudelijk verhaal, de beeldresearch, de clearing van de gebruikte content en overige productionele activiteiten. Voor dit Content Team zoeken wij een:

Medewerker Content Clearing

32-40 uur per week

Ben jij de collega die wij zoeken?
Als medewerker Content Clearing ben je verantwoordelijk voor het clearen van de rechten van grote hoeveelheden content en zul je een belangrijke uitvoerende rol spelen. Je benadert per e-mail en telefonisch (mogelijke) rechthebbenden van beeldmateriaal. Je doet onderzoek naar de rechthebbenden en registreert je bevindingen. Je legt het doel uit en maakt – in overleg met de Team Coördinator – afspraken. Ook vraag je de benodigde bronbestanden van het materiaal op. Het gaat hierbij om heel diverse content uit binnen- en buitenland: televisie, radio, social media, films, series, krantenartikelen, foto’s et cetera. Alle afspraken worden nauwkeurig vastgelegd in systemen.

Je werkt nauw samen met de Coördinator en de andere collega’s van het team, maar je hebt ook contact met de researchers en de collega’s van productie.

Kerntaken

  • Onderzoek doen naar de rechthebbenden van heel divers materiaal
  • Licentie verzoeken indienen bij verschillende relevante partijen
  • Versturen van overeenkomsten en vastleggen van afspraken

Kennis en ervaring

  • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau
  • Kennis van en ervaring met content clearing
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels
  • Je bent erg secuur, vasthoudend en resultaatgericht

Arbeidsvoorwaarden
Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een half jaar. Het bruto maandsalaris (op fulltime basis) ligt tussen € 2.462,35 en € 3.283,16 (schaal 7 cao Beeld en Geluid). Per jaar heb je 200 vakantie-uren en 192 atv-uren (op fulltime basis).

Diversiteit
Beeld en Geluid streeft naar een grotere culturele diversiteit van zijn publiek, programmering en personeel. Belangstellenden die bijdragen aan die diversiteit en een divers relatienetwerk met zich meebrengen, nodigen wij van harte uit te reageren.

Interesse?
Heb je belangstelling voor deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 9 mei via de sollicitatiebutton en voeg een bondige motivatie met cv (allebei in pdf) toe. Wil je meer weten over deze vacature dan kun je contact opnemen met Lenca Molleman: lmolleman@beeldengeluid.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.