Het Nationale Theater: Productieleiders Theater

Het Nationale Theater in Den Haag zoekt twee Productieleiders Theater voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-04-2021Het Nationale Theater is het grootste reizende toneelgezelschap van Nederland. HNT maakt voorstellingen voor iedereen en HNTjong richt zich vooral op jeugd en jongeren. We hebben drie eigen theaters in Den Haag; de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui en Zaal3. We maken en tonen voorstellingen die de kijk op de wereld vergroten. We bewerken klassieke stukken en maken nieuwe stukken over onderwerpen van nu. We vertellen verhalen die we vinden op straat in de wijken van Den Haag of reizend door het land. Alle verschillende stemmen die we horen brengen we op het podium. Jaarlijks maken 350.000 mensen deel uit van onze activiteiten.

Het Nationale Theater zoekt twee allround productieleiders. Eén met specialisme: Educatie (32 uur per week). Eén met specialisme: Stadsprogrammering en vieringen (32 uur per week).

Productieleiders Theater

32 uur per week

Je maakt deel uit van het productieteam onder leiding van hoofd productie & planning en bent verantwoordelijk voor de productionele ontwikkeling en realisatie van de programmering, festivals en culturele vieringen óf van de activiteiten van HNTeducatie.

Samen zijn jullie helemaal thuis in de veelheid aan activiteiten rondom onze producties en programmering. Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd, bent op de hoogte van de ontwikkelingen in elkaars aandachtsgebied, wisselt onderling kennis uit en ondersteunt elkaar in de werkzaamheden.

Als organisatie staan we midden in de samenleving, we geloven in de kracht van diversiteit en daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers.

We zoeken productieleiders die deze visie ondersteunen en uitdragen. Iedereen is welkom om te solliciteren. Het maakt niet uit waar je ouders vandaan komen, van wie je houdt of wat je opleidingsniveau is. We zijn vooral op zoek naar jouw verfrissende ideeën, drive en nieuwsgierigheid.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Meerdere activiteiten tegelijk organiseren, van periodiek tot ad hoc;
 • Goede procesbewaking, samenwerking en informatievoorziening rondom een activiteit;
 • Vertalen van wensen en eisen van de educatie- en programmamakers naar productieactiviteiten en -benodigdheden;
 • Opstellen van begrotingen binnen vooraf bepaald financieel kader;
 • Plannen, regelen en (laten) uitvoeren van productionele werkzaamheden, bijsturen waar nodig;
 • Aansturen van, en samenwerken met medewerkers bij de uitvoering van werkzaamheden;
 • Signaleren en oplossen van productionele uitdagingen.

We vragen:

 • Een spin in het web die gemakkelijk verbindingen legt in onze grote, veelzijdige theaterorganisatie;
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Gedegen kennis van en affiniteit met de sector en ontwikkelingen op eigen vakgebied;
 • Ervaring in het organiseren en plannen van activiteiten;
 • Bij voorkeur wonend in (omgeving van) Den Haag.

We bieden:
Twee uitdagende functies binnen een veelzijdige, lerende organisatie en teams van sterke professionals. Salaris conform cao Toneel en Dans, functiegroep 6 (minimaal € 2.438 – maximaal € 3.849 bruto per maand bij fulltime). De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar met uitzicht op verlenging.

Geïnteresseerd?
Mail je cv en motivatie uiterlijk 18 april 2021 naar vacatures@hnt.nl. Geef in je sollicitatie duidelijk en gemotiveerd aan bij welk specialisme je hart ligt. Meer informatie is te verkrijgen bij Wilma Heerings (hoofd productie & planning) via wilmaheerings@hnt.nl of 088 356 53 30.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de weken van 26 april (1e ronde) en 3 mei 2021 (2e ronde). We streven naar een aanstelling per 1 juni 2021, maar dit is in overleg.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.