Eye Filmmuseum: Leden Raad van Toezicht

Eye Filmmuseum in Amsterdam zoekt Leden Raad van Toezicht | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 23-05-2021Eye Filmmuseum is op zoek naar kandidaten voor de Raad van Toezicht met onder andere de volgende kwaliteiten: groot bestuurlijk netwerk, financiële expertise, kennis van en goede banden met het bedrijfsleven, expertise op het gebied van HR en vanzelfsprekend met een grote passie voor film en de kunst van het bewegend beeld.

Eye Filmmuseum zoekt

Leden Raad van Toezicht

Voorzitter en twee leden

Eye is het enige filmmuseum van Nederland. Wij zijn schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Eye bewaart en
beheert een collectie van meer dan 50.000 films en een veelvoud aan affiches, foto’s en persoonlijke archieven. Eye presenteert tentoonstellingen op het grensvlak van film en beeldende kunst, en filmprogramma’s die licht werpen op de allervroegste filmgeschiedenis tot aan de meest actuele ontwikkelingen in de wereld waarin we leven. Eye toont film in al zijn diversiteit en promoot in samenwerking met de filmsector de Nederlandse film in binnen- en buitenland. Ook stimuleert Eye het begrip van en de liefde voor film met educatieve programma’s in samenwerking met het onderwijs en de filmindustrie. De komende jaren zijn duurzaamheid, diversiteit & digitalisering belangrijke speerpunten in ons beleid.

Eye is een open, informele en op samenwerking gerichte instelling en wil voor iedereen een toegankelijke plek zijn, ongeacht etnische, culturele en religieuze achtergrond, genderidentiteit, leeftijd en beperking. Eye stelt zich gelijkheid, inclusie en diversiteit tot doel en wil dit vanzelfsprekend ook in de Raad van Toezicht gewaarborgd zien. Wij nodigen alle geïnteresseerden van harte uit om te reageren.

Voor meer informatie bekijk het Bestuursverslag 2020 en het Activiteitenplan Erfgoedwet 2021-2024 of u kunt contact opnemen met de directeur/bestuurder,
Sandra den Hamer (sandradenhamer@eyefilm.nl).

Reacties graag voor 23 mei 2021 naar rvt@eyefilm.nl onder vermelding: Kandidaten RvT.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.