Extra Extra: Online Programmamaker

Extra Extra in Rotterdam zoekt een Online Programmamaker voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 11-05-2021Dit is Extra Extra
Bij Extra Extra brengen we met een dynamisch programma de sensuele stad onder de aandacht van publiek. Dit doen we met onze projecten, het magazine, en het live- en online programma. Serieus, maar ook verleidelijk en prikkelend kijken we naar de actualiteit en de cultuur. We zetten in op het vertellen van verhalen. Uitgedaagd door een veranderend mediagebruik en het actief betrekken van publiek staan we open voor het experiment en voor creatieve, grensverleggende ideeën. Het komende jaar gaan we ons online kanaal uitbreiden met nieuwe programmaonderdelen, waaronder podcasts, audiowerken en teksten die we publiceren op onze website.

Hiervoor zijn we op zoek naar een

Online Programmamaker

20 uur per week

Als programmamaker ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling en uitvoering van de online programmering voor een internationaal publiek, zoals de Extra Extra Radio Show en Short Stories. Je bouwt voort op bestaande programma’s en bedenkt nieuwe ideeën, zorgt dat er een helder verhaal over het voetlicht wordt gebracht en denkt mee over de communicatie rond de programma’s. Bovendien doe je research om onderwerpen uit te diepen en de formats te verrijken, overzie je de productie en ben je klankbord voor individuele makers. Hiervoor werk je nauw samen met de creatieve directeur en het team. Daarnaast denk je mee over de ontwikkeling van de programmering en bouw je mee aan de groei van onze organisatie als artistiek mediaplatform. Je hebt ervaring met de inhoudelijke en praktische kanten van een online programma en weet via unieke online content het publiek als geen ander te bereiken.

Functie-inhoud
De online programmamaker

 • Schept creatieve ruimte, is energiek en altijd nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen in de sociale stad.
 • Heeft doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en is in staat samenwerkingen met partners op te zetten en te coördineren.
 • Heeft een relevant netwerk in de cultuur en/of journalistiek en weet mensen te verleiden om een bijdrage te leveren.
 • Volgt de laatste ontwikkelingen op podcast-gebied en is goed op de hoogte van het aanbod.
 • Vindt het prettig om als zelfstandig programmamaker nauw samen te werken met de creatieve directeur en het team.
 • Werkt gestructureerd, kan snel schakelen tussen verschillende projecten en weet deadlines te stellen en mensen te motiveren om deze te halen.
 • Weet precies hoe een (verhalende) podcast tot stand komt – en hoe niet.
 • Heeft een hoge mate van verantwoordelijkheidsgevoel: als online programmamaker ben je de stuwende kracht achter het digitale programma en online publieksbereik van Extra Extra.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als programmamaker en werkt zelfstandig.
 • Je bent een online programmamaker die goed kan samenwerken.
 • Je beschikt over hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Je kunt goed schrijven, werkt zorgvuldig en kunt creatieve inhoud van derden begrijpelijk maken.
 • Je bezit een relevant netwerk in de cultuur en/of de journalistiek, en op het gebied van digitale productie.
 • Je hebt affiniteit met de thema’s van Extra Extra.
 • Je bent een ster in plannen en organiseren en bent kwaliteitsgericht.
 • Daarnaast ben je stressbestendig en flexibel, initiatiefrijk en oplossingsgericht, en vind je het geen probleem om op gezette tijden op kantoor te werken.
 • Je beschikt over uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels en communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

We bieden
We bieden je een afwisselende functie voor 20 uur per week in een creatieve en professionele omgeving, en een freelance contract tegen een marktconforme vergoeding. Werktijden zijn flexibel in te delen met een aantal vaste momenten op kantoor in Rotterdam, een inspirerende en plezierige werkomgeving binnen een internationale context.

Sollicitaties
Wil je deel uitmaken van een gemotiveerd, internationaal team, waarin inhoud en samenwerking voorop staan? Dan nodigen we je uit om te solliciteren. Stuur je CV en motivatiebrief voor dinsdag 11 mei 2021 naar lvs@extraextramagazine.com, gericht aan Samira Benlaloua met als onderwerp ‘Sollicitatie vacature Online Programmamaker’. De eerste gesprekken vinden plaats op maandag 17 mei 2021 via Zoom. Eventuele vervolggesprekken vinden op locatie in Rotterdam plaats op donderdag 27 mei 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.