DelftsPeil: Cultuurcoach

DelftsPeil in Delft zoekt een Cultuurcoach voor Cultuurhuis Delft voor 12 tot 18 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 14-05-2021DelftsPeil wil bijdragen aan maatschappelijke verandering door het (helpen) organiseren van hoogkwalitatieve maar laagdrempelige cultuuruitingen voor en met de bewoners van Delft en omstreken. Als aanjagers en pioniers faciliteren we bijzondere cross-overs en onverwachte ontmoetingen tussen kunstenaars, bewoners, gevestigde culturele instellingen of bedrijven.

Kunst en cultuur voorzien in plezier en ontspanning van geïnteresseerden, actief en passief. DelftsPeil zet in op de verbindende kracht van kunst en cultuur, in een samenleving waarin juist verschillen en tegenstellingen er toe lijken te doen en worden uitvergroot.

Cultuurhuis Delft is één van de projecten van DelftsPeil.

Cultuurhuis Delft, Woonkamer van de Wijk, is in de eerste plaats een plek voor cultuur. Net zoals elk museum, theater of het bibliotheek heeft het Cultuurhuis een culturele én artistieke missie. Cultuurhuis Delft biedt kwalitatief goede culturele ervaringen en producten ‘om de hoek’, op twee locaties in de Delftse wijken Buitenhof en Voorhof. Daarmee bevorderen we de zowel actieve als passieve deelname van inwoners in de wijk.

Voor de locatie Abtswoude Bloeit! in de Voorhof zoeken we per direct een

Cultuurcoach

12-18 uur per week

In Abtswoude Bloeit! wonen studenten, senioren en cliënten van stichting Perspektief (economisch daklozen) naast elkaar. Op de begane grond bevindt zich de Woonkamer van de Wijk. Een plek waar iedereen, zowel bewoners als omwonenden, welkom is voor een kopje koffie, om gebruik te maken van het gratis internet of voor één van de activiteiten.

Voor deze locatie zijn we op zoek naar een verbinder, netwerker, een organisator die op lokaal niveau laagdrempelig en zichtbaar is. Iemand die samen met onze artistiek leider, bewoners en cultuurmakers stimuleert om grote en kleine ideeën op het gebied van cultuur of kunst waar te maken vanuit een sociaal-maatschappelijke insteek om zo de samenhang in de wijk te bevorderen.

Als cultuurcoach denk je mee over de culturele programmering in de Woonkamer van de Wijk. Je spoort de culturele waarden in de wijken op, maakt deze zichtbaar en brengt ze in verbinding met bewoners. Dit met het doel een bijdrage te leveren aan een betere leefomgeving door de inzet van kunst en cultuur. Je hebt ideeën over een programma dat aansluit bij de talenten en behoeftes van de wijk en haar bewoners.

Je faciliteert en ondersteunt in de activiteiten die georganiseerd worden door derden (denk aan buurtbewoners die iets willen organiseren). Je ondersteunt en begeleidt vrijwilligers bij het goed uitvoeren van hun werkzaamheden. Je bent flexibel wat betreft werktijden, ook in avonden en weekenden. Je zorgt voor de promotie van het programma via drukwerk, website en sociale media. Je bent de schakel tussen je directe collega’s, de vrijwilligers en de gebruikers van de Woonkamer van de wijk, maar ook met de managers van betrokken organisaties en de netwerkpartners.

De ideale kandidaat
Onze ideale kandidaat is een verbinder en is open en enthousiast en weet van aanpakken. Heeft uitstekende sociale, organisatorische en communicatieve vaardigheden. Kan ideeën omzetten naar concrete plannen. Is een projectleider met ervaring in projectmatig werken. Beschikt over aantoonbare ervaring met cultuurparticipatie projecten in de wijk en is woonachtig in Delft.

Wat bieden wij?

  • Een afwisselende functie met veel vrijheid om met nieuwe ideeën en initiatieven te komen.
  • Werk in een klein team met veel kennis en ervaring op het gebied van culturele stads- en wijkprojecten.
  • De mogelijkheid om verder mee te bouwen aan het cultuurhuis in Delft.
  • Een opdracht tot en met 31 december 2021 met de intentie tot verlenging.

Interesse?
Stuur een sollicitatie met cv uiterlijk voor 14 mei 2021 naar info@delftspeil.nl met als onderwerp Sollicitatie Cultuurcoach.

Voor meer informatie kun je terecht bij Nathalie van der Hak, directeur Stichting DelftsPeil, via nvdhak@delftspeil.nl of 06-24269681.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie www.cultuurhuisdelft.nl & www.delftspeil.nl.