De Vrijstaat: Medewerker Communicatie & Acquisitie

De Vrijstaat in Utrecht zoekt een Medewerker Communicatie & Acquisitie voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 16-05-2021Wie zijn wij?
De Vrijstaat is een kunstwerkplaats voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 26 jaar. Via een eigenzinnig programma brengt De Vrijstaat kunstenaars, kinderen en jongeren samen om op interactieve wijze vorm te geven aan de persoonlijke en de openbare ruimte. Met een breed aanbod op het gebied van beeldende kunst, digitale media, theater en muziek kunnen kinderen en jongeren hun talenten op diverse niveaus verkennen en ontwikkelen. Gelegen in het hart van het nieuwe Leidsche Rijn Centrum is De Vrijstaat een landingsplaats voor creatieve ontmoetingen tussen bewoners en makers. Met de monumentale boerderij als thuisbasis is De Vrijstaat een oase die de oude en nieuwe stad omarmt.

Jaarlijks hebben we een langlopende expo met een uitgebreid workshopprogramma, een Vrijstaat Kunst- en TheaterAcademie, een muzikale theatervoorstelling van De Vrijstaat Theaterfamilie en een Kunstvakantieweek in de zomer. Ook vinden elk seizoen meerdere edities plaats van de Kunst- en TheaterKeet (kunst- en theaterlessen voor kinderen van 6 jaar) en de KookKeet (onze kookclub voor kinderen). Met ons programma’s VrijSpraak en VrijSpel bieden we jongeren (12+) en jonge makers (16+) een vrijplaats om eigen projecten te realiseren. Daarnaast ontwikkelen we kunsteducatietrajecten voor scholen, diverse workshops voor bso’s, kinderfeestjes of andere groepen kinderen en zijn we een inspirerende locatie voor (culturele) initiatieven en partijen die op zoek zijn naar een bijzondere omgeving.

Het vaste team van De Vrijstaat bestaat uit 6 medewerkers, aangevuld met 20 freelancers en gemiddeld drie stagiair(e)s.

Stichting De Vrijstaat is per direct op zoek naar een:

Medewerker Communicatie & Acquisitie

24 uur per week

Wat ga je doen?
Als medewerker Communicatie & Acquisitie ben je verantwoordelijk voor alle externe communicatie en daarmee de spreekbuis van De Vrijstaat. Denk hierbij aan het beheren van de website (WordPress) en Social Media (Facebook / Instagram / LinkedIn / Youtube), SEO/SEA, het versturen van digitale mailings (Mailchimp) en het onderhouden van perscontacten. Je coördineert al het drukwerk en de on- en offline advertenties. Tevens ben je verantwoordelijk voor het beheren van je eigen budget.

Ook direct contact met onze ‘klanten’ behoort tot jouw werkterrein. Je bent verantwoordelijk voor het werven van individuele bezoekers voor de activiteiten van De Vrijstaat en medeverantwoordelijk voor het werven, organiseren en evalueren van bezoeken door groepen (scholen, buitenschoolse opvang, verjaardagsfeestjes). Ook stuur je samen met onze productieleider ons freelanceteam van workshopbegeleiders aan.

Deze zomer start de verbouwing van de boerderij, waar De Vrijstaat is gehuisvest. Na de verbouwing beschikken we over nog meer functionele ruimtes, die ook door derden kunnen worden gebruikt. Het opstellen en uitvoeren van een acquisitieplan voor de verhuur van deze ruimtes hoort bij de functie.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar iemand die proactief is en zelfstandig kan werken. Je bent communicatief vaardig, schrijft vlot en hebt (bij voorkeur) ervaring met het bewerken van beeldmateriaal. Je hebt een afgeronde opleiding in de richting van media, communicatie en/of marketing (hbo werk- en denkniveau) en relevante werkervaring. Je hebt affiniteit met de doelgroep kinderen en jongeren. Ervaring met jongerenmarketing is een pre. Bij voorkeur ben je woonachtig in Utrecht of omgeving.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van De Vrijstaat. Reageer vooral als jij jezelf hierin herkent.

Wat bieden wij?
Je wordt ingeschaald in salarisschaal V van de cao Toneel & Dans. De inschaling gebeurt op basis van ervaring. Het gaat om een aanstelling van 24 uur per week (0,6 fte).

Je wordt onderdeel van een inspirerend en creatief team. Onze organisatie kenmerkt zich door een informele en open cultuur. De Vrijstaat maakt deel uit van een uitgebreid netwerk van culturele organisaties uit Utrecht, waar ook jij toegang tot krijgt. Jaarlijks bieden we onze medewerkers en freelancers meerdere inhoudelijke trainingen en uiteraard gezellige teamuitjes.

Interesse?
Stuur een mail met je motivatie, beschikbaarheid en cv naar sollicitatie@devrijstaat.nl onder vermelding van ‘vacature medewerker Communicatie & Acquisitie’. De deadline is 16 mei 2021. De gesprekken vinden plaats op donderdag 20 mei (1ste ronde) en dinsdag 25 mei 2021 (2de ronde). Kijk voor meer informatie over onze organisatie en programma op www.devrijstaat.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.