de Bibliotheek Amstelland: Adviseur Informatie en Media

de Bibliotheek Amstelland in Amstelveen zoekt een Adviseur Informatie en Media voor een flexibel aantal uur | Vacature voor een Betaalde functie, Oproepkracht | Sluitingsdatum: 15-05-2021Met 800.000 bezoekers per jaar, 36.000 leden, 200.000 verschillende producten, een uitgebreid lesprogramma en een programmering van sociale, innovatieve en culturele activiteiten voor jong en oud is de Bibliotheek Amstelland het platform voor kennis en cultuur in de regio. We zijn 7 dagen per week open met 4 vestigingen in de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn.

We bieden een aantrekkelijk publiek programma voor de doelgroepen kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een sociaal economische achterstand en zelfredzame volwassenen. Daarnaast bieden we aan alle scholen en instellingen in de regio lessen op het gebied van leesplezier en digitale geletterdheid aan.

Zit hospitality in jouw DNA? Flexibel inzetbaar? Dan zijn wij opzoek naar jou, onze nieuwe oproepmedewerker

Adviseur Informatie en Media

Flexibel aantal uur

Wat is je kerntaak?
De medewerkers van het team Publieke Dienstverlening zijn eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers van onze vestigingen en zorgen voor een prettig verblijf. Hartelijk, open, gastvrij en oprecht geïnteresseerd. Je weet de vraag achter de vraag te achterhalen, zo kan je inspelen op de behoefte van de klant om deze echt een stap verder te brengen. Jij zet jouw enthousiasme, deskundigheid en gevoel voor service in op advisering en ondersteuning van klanten en bezoekers bij bijvoorbeeld:

 • Vragen over leesplezier, taalbevordering, algemene ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid;
 • Vragen over digitale informatiebronnen en media. Je bent in staat om hierbij digitale en landelijke mogelijkheden te benutten (databanken, IBL etc.);
 • Service- en wegwijsvragen met betrekking tot de catalogus, de zelfservicemogelijkheden van de website en het gebruik van apparatuur;
 • Het ledenadministratieproces en het uitleenproces;
 • Het aantrekkelijk presenteren van de collectie;
 • De verkoop van het assortiment, zoals abonnementen en publieksactiviteiten.

Natuurlijk, de boeken moeten vindbaar zijn, de vragen beantwoord, maar bovenal ontvangen wij onze gasten met een zo groot mogelijke glimlach. Het echte onderscheid zit hem in de details, waarmee wij de verwachtingen van onze leden, klanten en bezoekers overtreffen. Waardoor ze hier graag terugkomen en zich thuis en welkom voelen.

Wat verwachten wij van jou?

 • Je vindt het geweldig om anderen te helpen; aantoonbare ervaring in de hospitalitybranche is een pre;
 • Je hebt ervaring met advies en verkoop;
 • Je hebt oog voor detail en daarmee overtref je de verwachtingen;
 • Je communiceert duidelijk en verbindend;
 • Je hebt voldoende digitale kennis om klanten goed te kunnen helpen;
 • Je bent zowel gestructureerd als flexibel;
 • Je hebt affiniteit met de maatschappelijk context van de Bibliotheek;
 • Je bent positief ingesteld;
 • Ervaring met het bibliotheeksysteem Wise is een pre;
 • Je hebt minimaal een MBO-4 werk- en denkniveau.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Boeiend, afwisselend en veelzijdig werk in een organisatie die volop in beweging en in ontwikkeling is;
 • Flexibiliteit in dagen en uren;
 • De leukste (klant)contacten.

Je wilt bij ons werken, omdat:

 • Wij een innoverende organisatie zijn die constant in beweging is, en dat spreekt je aan;
 • Wij een grote maatschappelijke ambitie hebben, die jij met ons deelt;
 • Je de leukste (klant)contacten wilt ervaren.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Openbare Bibliotheken. Inschaling afhankelijk van kennis en ervaring in schaal 5. Wij bieden in eerst instantie een dienstverband aan voor één jaar op basis van een oproepcontract. In je arbeidsovereenkomst zijn geen werkuren opgenomen. Je bent flexibel op te roepen en inzetbaar in zowel Amstelveen, Aalsmeer als Uithoorn. We betalen je daadwerkelijk gewerkte uren met een minimum van drie uur per oproep. We zijn zeven dagen per week open en je bent ook bereid in het weekend te werken en op doordeweekse dagen tot 18.00 uur.

Sinds de komst van het coronavirus ziet onze organisatie er anders uit. We hebben minder vrijwilligers in huis en er is sprake van hoger verzuim onder de medewerkers. Hierdoor hebben we regelmatig oproepkrachten nodig, het aantal uur dat we je kunnen inzetten is echter wisselend en onzeker. We kunnen je geen zekerheid bieden.

Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Lizet van Zegveld, Manager Publieke Dienstverlening.

Is dit op je lijf geschreven?
Reageer dan uiterlijk 15 mei 2021 door je CV en motivatiebrief naar ons te mailen naar secretariaat@debibliotheekamstelland.nl onder vermelding van vacature oproepmedewerker Adviseur Informatie en Media.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.