Dance Connects: Zakelijk Leider

Dance Connects in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider voor gemiddeld 7 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 20-05-2021Stichting Dance Connects zet zich in voor danseducatie en danscreatie. Door middel van workshops, lessen, projecten, voorstellingen en evenementen – binnen, buiten en online – werkt de stichting aan het bereikbaar en toegankelijk maken van moderne dans voor iedereen.

Dans is een krachtig middel om verbinding te creëren tussen mens en medemens, tussen mens en maatschappij. Via dans zet de stichting zich in voor participatie, sociale cohesie en welzijnsbevordering van iedereen van 60 jaar en ouder. Professionals uit de kunsten worden ingezet om mensen op een artistieke wijze in contact te laten komen met zichzelf, elkaar en hun omgeving.

De komende jaren werkt Dance Connects aan het vergroten van de bereikbaarheid en toegankelijkheid van moderne dans voor een breder publiek. Dit doen we door ons werkgebied uit te breiden, structureel aanbod te creëren en dit aanbod verder te differentiëren zodat het aan blijft sluiten bij een groeiende en diverse groep 60-plussers.

Om dit te kunnen realiseren wordt er ingezet op professionalisering van de bedrijfsvoering; deskundigheidsbevordering; samenwerkingsverbanden in het sociale en culturele domein en een blijvende en hechte verbondenheid in Amsterdam en omstreken door ons te richten op een groot bereik mét impact en op een aanstekelijke manier. Daarnaast streven wij naar meerjarige financiering om de continuïteit van onze activiteiten te kunnen waarborgen.

We zijn op zoek naar een Zakelijk Leider die samen met ons de toekomst van onze activiteiten kan waarborgen. Een zakelijk en sociaal ondernemer die op een gedreven en doortastende manier meewerkt aan het bestaan en het verder ontwikkelen van de stichting.

Zakelijk Leider

gemiddeld 7 uur per week

Werkzaamheden

 • je bent verantwoordelijk voor het financieel beheer van de organisatie – je zorgt voor een gezonde financiële basis en administratie, zowel bij de werving van opbrengsten als bij het bewaken van de kosten;
 • je bent verantwoordelijk voor de werving van periodieke fondsen en subsidies (landelijk en lokaal);
 • je stelt de jaarbegroting op, rapporteert daarover aan het bestuur en bewaakt de voortgang;
 • je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met samenwerkingspartners, culturele en welzijnsinstellingen, fondsen, gemeenten en sponsoren;
 • je bent medeverantwoordelijk voor medewerkersbeleid, freelancersvergoedingen en samenwerkingscontracten;
 • je ontwikkelt samen met het team de (meer)jaarplannen;
 • je zoekt actief naar kansen en groeimogelijkheden voor de organisatie.

Profiel

 • je hebt een hbo-werk- en -denkniveau en ten minste 3-5 jaar relevante werkervaring als zelfstandige en aantoonbare ervaring in het financiële werkveld;
 • je bent een creatieve en zakelijke geest, die verder kijkt dan de status quo en ook out-of-the-box durft te denken;
 • je kent de wegen in de domeinen welzijn en cultuur op je duimpje en je beheerst de kneepjes van het fondsenwerven.
 • je bent een netwerker, een samenwerker, initiatiefrijk en verantwoordelijk;
 • je communiceert gemakkelijk en schrijft goed;
 • je wordt enthousiast van de doelgroep en wil samen met ons een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen;
 • je bent open, sociaal, nieuwsgierig en betrokken.

Organisatie
We zijn een hecht team van freelancers. We werken vanuit de visie dat iedereen gelijk is en vanuit eigen expertise en verantwoordelijkheid bijdraagt aan de organisatie. Dance Connects runnen en bouwen we samen.

Wij bieden
Wij bieden een veelzijdige opdracht bij een kleine, inspirerende, cultureel-sociale onderneming. Wij bieden een freelance opdrachtovereenkomst voor de periode juni tot en met december 2021 voor gemiddeld 7 uur per week op basis van € 35,- per uur voor uitvoerende en € 50,- per uur voor coördinerende taken (exclusief btw). We kijken graag samen met jou naar de invulling hiervan. Ook de werkdagen en -tijden zijn flexibel en in overleg. Als de samenwerking naar wens verloopt gaan we in 2022 samen verder.

Informatie & sollicitatie
Je schriftelijke reactie kun je tot uiterlijk 20 mei 2021 mailen naar: info@danceconnects.nl onder vermelding van vacature Zakelijk Leider. Meer informatie over Dance Connects Community vind je op onze websites (zie onder). Voor vragen bel je met Floortje Rous, Creatief Leider, op 06-191 649 26.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie, zie onze websites: www.danceconnects.nl | www.danceconnectscompany.nl