CPNB: Programmeur kinder- en jeugdboeken

De CPNB in Amsterdam zoekt een Programmeur kinder- en jeugdboeken voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 19-04-2021Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek zet de lezer centraal en wil het leven van mensen verrijken door ze meer boeken te laten lezen. Een boek kan zoveel doen: taal en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, boeken zorgen voor verrijking en verdieping, verhalen bieden ontspanning en ontsnapping. En natuurlijk is een boek een mooi cadeau met grote meerwaarde. Om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met het boek initiëren wij diverse leesbevorderende campagnes en activiteiten. Dit doen wij vanuit het collectief van boekhandel, bibliotheek en uitgeverij. Bekende merken van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek, NS Publieksprijs en Nederland Leest. Lees nog meer over onze campagnes op www.cpnb.nl/campagnes of over onze organisatie op www.cpnb.nl/over-cpnb.

Ben jij een gedreven en ervaren programmeur met kennis van kinder- en jeugdliteratuur? Dan zoeken wij jou!

Programmeur kinder- en jeugdboeken

36 uur per week

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het bepalen en bewaken van de inhoudelijke kwaliteit van onze kinder- en jeugdcampagnes, waaronder de Kinderboekenweek en de Boekenweek voor Jongeren. Dit doe je samen met een multidisciplinair projectteam. Het doel van onze campagnes is (voor)lezen onder de doelgroep te stimuleren en het boekbezit (gekocht en geleend) te vergroten.

Vanuit je eigen specialisme draag je bij aan het campagneplan, inclusief planning en begroting. Dit doe je op basis van analyses, rapportages en ontwikkelingen binnen het vakgebied en de maatschappij. Je doet onderzoek naar auteurs en thema’s en doet zo voorstellen voor programmering per campagne, event (podiumprogrammering) en/of activatie(s). Je stelt verder themalijsten samen van boeken ter inspiratie voor boekhandel, bibliotheek én consument.

Je werkt nauw samen met de evenementproducent, en draait ook zelf (kleinere) producties.

Ook adviseer je campagneteam en MT over hoe de inhoud van evenementen en jury’s kan bijdragen aan het behalen van de campagnedoelstellingen en denk je mee over het opzetten van samenwerkingen.

Je bent werkzaam binnen de afdeling Programmering & Projecten, die o.a. verantwoordelijk is voor programmering, evenementenproductie, aanbod aan het onderwijs en projectmanagement.

Je hebt een coördinerende én uitvoerende rol en weet vanuit jouw expertise, ervaring en overtuigingskracht je collega’s mee te nemen in je ideeën. Kortom, een gevarieerde en uitdagende functie binnen een klein en enthousiast team met veel mogelijkheden en verantwoordelijkheden.

Wat vragen wij?
Wij zijn op zoek naar een ervaren programmeur met kennis van zaken op het gebied van kinder- en jeugdliteratuur. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met de doelgroep: (ouders van) kinderen en jongeren. Ook ben je een echte netwerker en sterk in relatiemanagement. Je bent ondernemend, signaleert kansen en mogelijkheden en gaat voor kwaliteit en resultaat. Daarbij werk je planmatig en houd je de uitgezette lijn voor ogen. Je hebt een creatieve en enthousiaste aanpak en durft buiten je eigen comfortzone te stappen.

En verder heb je:

  • een afgeronde relevante HBO/WO opleiding
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie of vakgebied
  • kennis van evenementenorganisatie
  • ervaring met projectmatig werken en een hands-on mentaliteit
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • een proactieve, zelfstandige, positieve en oplossingsgerichte instelling
  • overtuigingskracht
  • een goed analytisch vermogen
  • overzicht onder tijdsdruk, waardoor deadlines halen voor jou geen probleem is

Herken je jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met jou.

Wat bieden wij?
Als jij gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat, dan plukken klanten en collega’s daar de vruchten van. Je komt in ieder geval in een informele, dynamische en creatieve omgeving te werken met een ongedwongen sfeer en gezellige collega’s. We bieden een inspirerende omgeving, met veel vrijheid en verantwoordelijkheid, waarin geen dag hetzelfde is. Daarnaast organiseren we veel leuke evenementen binnen de boekenbranche en hebben we kwartaalbijeenkomsten, borrels, kerstviering en een jaarlijks personeelsuitje. We hebben een 36-urige werkweek en bieden een marktconform salaris.

Ben je geïnteresseerd in deze functie?
Neem dan contact op met Joyce Bierlee, telefoon 0682563650 of mail je brief en CV voor 19 april 2021 naar j.bierlee@cpnb.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.