Cinekid: Zakelijk Leider / Hoofd Bedrijfsvoering

Cinekid in Amsterdam zoekt een Zakelijk Leider / Hoofd Bedrijfsvoering voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 14-05-2021Cinekid, al bijna 35 jaar het grootste internationale kinderfilm en mediaplatform ter wereld, brengt alle kinderen in Nederland in aanraking met het rijkste aanbod van filmproducties. Cinekid wil verwonderen, vermaken, verbinden en bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen tot zelfstandige, bewuste en weldenkende wereldburgers.

Om dit te bereiken presenteert, produceert, leert en communiceert Cinekid met, door en over film en bewegend beeld aansluitend bij de belevingswereld van kinderen.

Maar ook is Cinekid hét platform gericht op (internationale) kinderfilmproducties om daarmee het aanbod en de kwaliteit van de filmproducties te vergroten en de industrie te verbinden.

Om deze missie te vervullen organiseert Cinekid in de herfstvakantie een festival met films, workshops en interactives in Amsterdam en in tientallen theaters in het land met meer dan 60.000 bezoeken. Professionals uit de hele wereld ontmoeten elkaar ook tijdens het festival en worden geïnspireerd door nieuwe inzichten en nieuwe projecten worden mogelijk gemaakt. Jaarrond bereikt Cinekid kinderen en professionals met een publieks-, en onderwijsprogramma samen met diverse partners en trainingsprogramma’s voor professionals.

Voor het grootste internationale kinderfilmfestival ter wereld zoeken we per 1 juni 2021 een

Zakelijk Leider / Hoofd Bedrijfsvoering

32 tot 40 uur per week

De zakelijk leider/hoofd bedrijfsvoering werkt in tandem met de algemeen directeur en schept voorwaarden voor het optimaal realiseren van de strategische doelen. De zakelijk leider/hoofd bedrijfsvoering levert een bijdrage aan de financiële, personele en organisatorische ontwikkeling en beleidsvorming van Cinekid. De aandachtsgebieden zijn fondsenwerving, financiën, administratie, bedrijfsvoering en personeelsbeleid.

Structureren is een tweede natuur, net als SMART opereren. De interne organisatie op rolletjes laten lopen en zorgdragen voor een inclusieve, open, samenwerkende cultuur waar het publiekgericht denken voorop staat. De algemeen directeur is over het algemeen extern gericht in het realiseren van de missie, de zakelijk leider/hoofd bedrijfsvoering borgt de interne organisatie.

Je rapporteert aan de directeur en bent samen met de directeur verantwoordelijk voor financiële verantwoording van de stichting.

Taakgebieden

 1. Financiën
  • Verantwoordelijk voor de uitvoering en monitoring van het financieel beleid van de stichting.
  • De meerjarenbegroting en jaarbegroting opstellen samen met de algemeen directeur en staf. Het gaat om een begroting van bijna 3 miljoen euro.
  • Zorgen voor scherpe budgetbewaking van begroting en deelbegrotingen met oog voor detail en de mensen in de organisatie.
  • Bewaken en signaleren van de kosten-, opbrengsten- en en liquiditeitsontwikkeling en rapporteren aan directie en Raad van Toezicht.
  • Verantwoordelijk voor de totstandkoming van financiële rapportages en verantwoordingen zoals realisaties van projecten en de jaarrekening. Zorgen voor (sub)begrotingen voor gesubsidieerde projecten en afwikkeling ervan. Je werkt hierin samen met de officemanager en met onze financiële dienstverlener.
  • Begeleiden van externe accountants- en belastingdienstcontrole en de externe contacten onderhouden op terrein van financiën. Bewaken aangifte BTW.
  • Zorgen voor het realiseren en actueel houden van de financiële administratie. Verantwoordelijk voor juiste en tijdige verwerking en betaling van alle inkoopfacturen en andere kosten.
  • Zorgen voor bijtijds en juist innen van alle inkomsten: kaartverkoop, subsidies, sponsoring en sales, doorberekende kosten, etc.
 2. HR
  • Je bent aanspreekpunt voor alle medewerkers op het gebied van personele zaken.
  • Je zorgt voor de realisatie van personeels- en salarisadministratie, en bewaken H&R cyclus en het loonhuis. Je bent verantwoordelijk voor het afsluiten van allerlei freelance opdrachten en tijdelijke contracten in overleg met directie.
  • Je bent verantwoordelijk voor een goede werkomgeving en het functioneren van systemen (ICT, facilitair/kantoor). Je zorgt dat bedrijfsmatige processen vloeiend lopen. Je geeft leiding aan de officemanager.
 3. Beleid
  • Op basis van de visie en ambitie van de directie coördineer je de subsidie-, en fondsaanvragen, gebruikmakend van een up to date subsidieregister waarmee je planningen en deadlines bewaakt van aanvragen en verantwoordingen. Dit betreft aanvragen bij private fondsen, lokale, nationale en Europese subsidies.
  • Je ondersteunt de directeur bij coördinatie en uitvoering van de bestuurs- en beheerstaken van de organisatie.
  • Je bereidt de financiële stukken voor de RvT vergaderingen voor.
  • Zorgen voor het document-, en contractbeheer en stelt contracten op, c.q. toetst contracten op juistheid.
  • Leidinggeven aan Office Manager en externe systeembeheerder en administratiekantoor.

Functie eisen

 • Je bent gewend om te werken met targets en deadlines en deze zelf ook te stellen. Je bent stressbestendig en houdt van aanpakken.
 • Je hebt HBO of academisch werk- en denkniveau; een relevante bedrijfsmatige of financiële opleiding strekt tot aanbeveling.
 • Je bent sociaal vaardig, proactief en verbindend.
 • Je hebt uitstekende taalvaardigheden in woord en geschrift, zowel Nederlands als Engels.
 • Je bent uiterst nauwkeurig en excelleert in spreadsheets.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een leidinggevende functie op het gebied van financiën of bedrijfsvoering en bent bekend met subsidie / fondsaanvragen en verantwoording.
 • Een pre: Je hebt relevante werkervaring in de culturele sector.

Geboden wordt
Een jaarcontract in de context van ons internationaal gerenommeerde festival, met mogelijkheid tot verlenging. Werk in een ambitieuze organisatie met een diverse groep medewerkers en partners. Cinekid wil een eigentijdse werkgever zijn en een diverse en inclusieve werkomgeving bieden die inspireert, vertrouwen geeft en constructieve samenwerking aanmoedigt. Inschaling gebeurt op basis van relevante werkervaring in Cinekid salarishuis schaal 5 regel 27-42 € 3.505 – € 4.484,- op basis van 1 fte (40 uur per week).

Hoe te reageren
Heb je naar aanleiding van deze vacature vragen of behoefte aan meer informatie dan kan je terecht bij Heleen Rouw, h.rouw@cinekid.nl. Als je geïnteresseerd bent in deze functie mail dan je motivatie en CV voor 14 mei 2021 naar: vacature@cinekid.nl. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in de laatste twee weken van mei 2021.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.