Café Theater Festival: Medewerker Marketing & Communicatie

Café Theater Festival in Utrecht zoekt een Medewerker Marketing & Communicatie voor 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 31-05-2021Je staat nietsvermoedend in een café en BAM, uit het niets begint er een voorstelling. Een rapper klimt op de bar en begint te rappen, dansers springen op je tafeltje, de barman zet een aria in en naast je begint een acteur hartverscheurend te huilen. Voor velen is het Café Theater Festival (CTF) een eerste kennismaking met theater, zo dicht op de huid dat het niemand onberoerd laat.

Het CTF is hét festival voor theater dat plotseling opduikt in cafés en andere ontmoetingsplekken. Het festival wordt in maart georganiseerd in Utrecht. De stad vormt het decor van 23 korte voorstellingen van aanstormende makers en gezelschappen. Zij hebben een ontwikkeltraject gevolgd in de Café Theater Fabriek om tot de ultieme interventievoorstelling te komen. Het brede programma biedt een afspiegeling van actuele, grootstedelijke onderwerpen in uiteenlopende genres als dans, opera, circus, muziektheater, mime, teksttoneel, storytelling, urban arts of performance. Het festival in Utrecht bereikt jaarlijks zo’n 19.000 bezoekers. Naast bewuste festivalgangers bereikt het CTF veel nieuw publiek, doordat de ontmoetingsplekken voor de helft gevuld zijn met nietsvermoedende bezoekers die met hun neus in de boter vallen. Het CTF streeft naar een inclusieve representatie van de samenleving in programma, publiek, partners en personeel.

Voor CTF-beleidsplannen en overige informatie zie hier.

Café Theater Festival zoekt per 1 juli 2021 een

Medewerker Marketing & Communicatie

8 uur per week

Wat ga je doen?
Je helpt als onderdeel van het marketing- en communicatieteam om het verhaal van ons festival via diverse kanalen te vertellen en het festival op een creatieve manier te promoten. Je ondersteunt bij het uitrollen van de campagne voor de aankomende festivaleditie, zowel inhoudelijk als praktisch. Je maakt content voor de verschillende communicatie-uitingen. Je zet de komende festivaleditie nog beter op de kaart in Utrecht, door o.a. drukwerk te regelen, persberichten te sturen en te zorgen voor een goede zichtbaarheid in de stad. Je bewaakt deadlines, zowel voor jezelf als voor anderen. Kortom, je bent medeverantwoordelijk voor het uitvoeren van de marketing- en communicatieactiviteiten van het Café Theater Festival. Daarnaast ben jij als Medewerker Marketing & Communicatie grotendeels verantwoordelijk voor de social media uitingen.

Wat breng je mee?
Jij

 • Hebt affiniteit met theater en/of de culturele sector.
 • Hebt een talent voor en een interesse in marketing.
 • Bent enthousiast en neemt initiatief om dingen te regelen, van drukwerk tot interviews.
 • Bent niet bang om buiten de gebaande paden te denken.
 • Hebt ervaring met het schrijven van verschillende communicatie-uitingen.
 • Kunt goed overweg met de belangrijkste social mediakanalen.
 • Kunt redelijk goed Engels.

Pre’s

 • Ervaring met MailChimp, WordPress, Indesign en/of Photoshop.
 • Ervaring met beeld en video.
 • Ervaring met digital advertising.
 • Ervaring in festivals/events en/of de culturele sector.

Het CTF ambieert een brede diversiteit in het team en nodigt iedereen die zich herkent in dit profiel uit om te solliciteren. Voor de organisatie wordt gestreefd naar een evenwichtige verdeling over gender en achtergrond. Daarom geven wij de voorkeur aan een persoon met een migratieachtergrond en/of een persoon van kleur.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Veel ruimte voor creatieve inbreng.
 • Een gezellige, informele werkomgeving in een jong, ambitieus team.
 • Een werkplek op het CTF-kantoor in Theaterhuis de Berenkuil (thuiswerken mag natuurlijk ook).
 • Een vaste plek in ons marketing- en communicatieteam. Wij zijn op zoek naar iemand die zich bij voorkeur voor meerdere edities aan ons festival wil verbinden.
 • Een freelance projectvergoeding van € 580 per maand (€ 6.969,- op jaarbasis, bedragen zijn exclusief btw)

Omvang
Gemiddeld werk je één dag in de week aan het CTF. De werkdruk varieert echter door het jaar heen, met een rustige periode in de zomer en een piekperiode van november tot en met maart. We zijn op zoek naar iemand die hierin flexibel is.

Enthousiast?
Stuur ons een motivatiebrief en/of -video. Vertel ons ook welke relevante ervaring je meebrengt en waarom jij denkt dat dit de juiste basis legt voor deze functie. Mail je motivatie samen met je CV uiterlijk 31 mei 2021 naar marius@cafetheaterfestival.nl ter attentie van hoofd marketing Marius Zürcher. Inhoudelijke vragen kun je mailen naar marius@cafetheaterfestival.nl.

Op 2 juni 2021 hoor je of je wordt uitgenodigd voor een gesprek, dat plaatsvindt op vrijdag 4 juni 2021. Een eventuele tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 8 juni 2021.

Non-Dutch speakers are welcome to apply, but need to be able to read and write Dutch at an upper intermediate level (CEFR level B2). If you are unsure, send us Dutch writing samples.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.