Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Projectleider Educatie

Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt een Projectleider Educatie voor 26 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-04-2021Steeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden om te lezen, te studeren en elkaar te ontmoeten.
De Bibliotheek is motor van een vaardige samenleving en een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt. Het is een plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Of je nu komt om boeken te lenen, te studeren of te werken, mensen te ontmoeten of kennis te halen of te delen: bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland kan het! De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is actief in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort.

Wij zoeken per direct een

Projectleider Educatie

26 uur per week

Algemene informatie afdeling & samenwerking
De bibliotheek maakt de transitie door naar een maatschappelijke bibliotheek. In deze transitie vervult het team Educatie een belangrijke rol. Het team Educatie bestaat uit 9 professionals op het gebied van lezen, taal, digitaal en participatie. Binnen het team wordt steeds meer programmatisch gewerkt. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen projectleiding op de genoemde gebieden, het inhoudelijk ontwikkelen van programma’s en het produceren en organiseren van activiteiten. Als projectleider Educatie, initieer je dit en ben je integraal verantwoordelijk voor diensten en programmering in samenwerking met scholen, welzijnspartners, gemeentes en andere stakeholders.

We zijn op zoek naar een projectleider Educatie op het gebied van lezen, met als doel leesplezier en -bevordering bij de jeugd. Lezen is cruciaal om deel te nemen aan de maatschappij. Kinderen en jongeren die gemotiveerd zijn om te lezen, besteden er meer tijd aan, worden er beter in en raken daardoor gemotiveerder. Je ontwikkelt samen met het opgebouwde netwerk een gevarieerd aanbod. Hierbij helpen jouw uitstekende projectleiderskwaliteiten je direct om vanuit de structuur en zakelijkheid resultaten neer te zetten. Je maakt optimaal gebruik van standaard concepten op het gebied van lezen en leesbevordering, zoals Boekstart, de Bibliotheek op School en de VoorleesExpress. Een van je eerste doelen is het door ontwikkelen en uitvoeren Bibliotheek op School voor alle 5 gemeentes in ons werkgebied.

Werkzaamheden & profiel
Samen met onze netwerkpartners ontwikkel je vraaggerichte projecten en programma’s op de genoemde domeinen. In eerste instantie richt de functie zich op het domein “lezen”, je adviseert leerkrachten in het VO/PO (beleidsvorming & begeleiding voor onder andere de Bibliotheek op school). Je vertaalt de vraag van onze partners naar programma’s en activiteiten, zet deze om in plannen, acties en budgetten.

Voor jou is in- en externe afstemming en samenwerking vanzelfsprekend, evenals het coördineren, plannen en organiseren’; kwaliteit en efficiëntie gaan bij jou hand in hand!

Je levert teksten, verhalen en beeld aan, aan de afdeling Marketing en Communicatie of andere partijen. Je maakt opleidingsplannen en ‘toolkits’ voor medewerkers/partners die werkzaamheden uitvoeren op een domein. Door jouw transparante en resultaatgerichte manier van werken, ben je in staat om mensen mee te nemen in de verandering.

Jij:

  • bent ondernemend en hebt een zakelijke aanpak;
  • bent enthousiasmerend en hebt daadkracht;
  • bent gericht op samenwerking en verbinding, dit is jouw 2e natuur;
  • beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden die je op alle niveaus inzet;
  • hebt ervaring als projectleider, werkt projectmatig en kan goed omgaan met deadlines;
  • hebt affiniteit met de doelgroep, beschikt over kennis en vaardigheden om passende dienstverlening te realiseren;
  • bouwt mee aan een netwerk van relevante partners en potentiële samenwerkingspartners;
  • kunt goed overweg met digitale toepassingen.

Verder heb je minimaal een hbo-diploma op het gebied van Onderwijs, aangevuld met meerdere jaren aantoonbare werkervaring als projectleider.

Aanbod
De functie is aanvankelijk voor de duur van een jaar met mogelijke verlenging. Binnen de afdeling Educatie zijn we bezig met een nieuwe structuur, een nieuwe functieomschrijving is in de maak. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke inschaling.

De huidige inschaling is afhankelijk van kennisniveau en ervaring maximaal € 3.593,– (salarisschaal 8) bruto per maand bij een 36-urige werkweek op basis van de cao Openbare Bibliotheken. De eindejaarsuitkering bedraagt 3,25% en uiteraard ontvang je een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Informatie & solliciteren
Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem contact op met Isabelle van Loon, manager Educatie, isabelle.van.loon@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Interesse? Solliciteren kan tot en met 19 april 2021, graag motivatie & CV mailen naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Eventueel winnen wij referenties in. De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring.

Solliciteer!

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.