Bibliotheek Zuid-Kennemerland: Educatief specialist basisvaardigheden

Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Haarlem zoekt een Educatief specialist basisvaardigheden voor 26 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 19-04-2021Steeds meer mensen weten de Bibliotheek Zuid-Kennemerland te vinden om te lezen, te studeren en elkaar te ontmoeten.
De Bibliotheek is motor van een vaardige samenleving en een plek waar iedereen welkom is en waar je ‘samen jezelf kunt zijn’. Of je nu wilt lezen voor je plezier, of wilt leren, voor inspiratie, een vraag of een ontmoeting komt. Het is een plek waar je antwoorden vindt en waar je jezelf kunt ontwikkelen. Of je nu komt om boeken te lenen, te studeren of te werken, mensen te ontmoeten of kennis te halen of te delen: bij de Bibliotheek Zuid-Kennemerland kan het! De Bibliotheek Zuid-Kennemerland is actief in de gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Hillegom en Zandvoort.

Wij zoeken per direct een

Educatief specialist basisvaardigheden

26 uur per week

Werkzaamheden & profiel
Je bent iemand met een educatieve achtergrond, bekend met het beleidsterrein basisvaardigheden met name op taal en met de rol van de bibliotheek. Je bent in staat tot het leggen van verbindingen. Je hebt een flexibele, hands-on mentaliteit en een sterk inlevingsvermogen. Vanuit deze verbindingen en je inhoudelijke kennis van basisvaardigheden draag je zorg voor de programmering op dit vlak. Je neemt initiatief, verantwoordelijkheid en je werkt zelfstandig en in een team. Je organiseert en ondersteunt activiteiten op het gebied van basisvaardigheden en digitale inclusie. Je kunt plannen en organiseren en hebt ervaring. Je bent gewend te werken als projectleider met oog voor detail en je hebt gevoel voor de moderne bibliotheek.

Jij

  • bent ondernemend en hebt een zakelijke aanpak;
  • bent enthousiasmerend en gericht op samenwerking;
  • hebt ervaring met het begeleiden van vrijwilligers;
  • hebt bij voorkeur ervaring met laaggeletterden of heb je kennis van onderwijsleermiddelen voor volwassenen;
  • bent resultaatgericht. Je weet als geen ander het wat naar het hoe te vertalen in plannen, acties, budgetten en voor jou is de interne en externe afstemming een vanzelfsprekendheid;
  • hebt ervaring met coördineren, plannen en organiseren van activiteiten op het vlak van basisvaardigheden binnen de bibliotheek en een aantal andere projecten en programma’s;
  • kunt goed overweg met digitale toepassingen.

Verder heb je minimaal een hbo-diploma op het gebied van Onderwijs, aangevuld met een aantal jaren ervaring in het vakgebied.

Aanbod
De functie is aanvankelijk voor de duur van een jaar met mogelijke verlenging. Binnen de afdeling Educatie zijn we bezig met een nieuwe structuur, een nieuwe functieomschrijving is in de maak. Dit kan van invloed zijn op de uiteindelijke inschaling.

De huidige inschaling is afhankelijk van kennisniveau en ervaring maximaal € 3.593,– (salarisschaal 8) bruto per maand bij een 36-urige werkweek op basis van de cao Openbare Bibliotheken. De eindejaarsuitkering bedraagt 3,25% en uiteraard ontvang je een lidmaatschap van de Bibliotheek.

Informatie & solliciteren
Wil je meer weten over de inhoud van de functie? Neem contact op met Isabelle van Loon, manager Educatie, isabelle.van.loon@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Interesse? Solliciteren kan tot en met 19 april 2021, graag motivatie & CV mailen naar: sollicitaties@bibliotheekzuidkennemerland.nl.

De vacature staat in- en extern gelijktijdig uit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat. Eventueel winnen wij referenties in. De Bibliotheek wil een afspiegeling zijn van de maatschappij; wij zijn op zoek naar kandidaten met een diversiteit in achtergrond en ervaring.

Solliciteer!

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.