Bibliotheek Rotterdam: Specialist Collectiemanagement

De Bibliotheek Rotterdam in Rotterdam zoekt een Specialist Collectiemanagement voor 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-05-2021Onze missie
Bibliotheek Rotterdam is met bijna 2,7 miljoen bezoeken de drukstbezochte culturele instelling van Rotterdam. De bibliotheek vind je in de stad, in de buurt, op school en online. Onze missie? Bibliotheek Rotterdam helpt Rotterdammers om bewust, kritisch en actief deel te nemen aan de samenleving. Dit doen we door toegang te geven tot betrouwbare kennis en informatie en door activiteiten te organiseren op het gebied van taal, cultuur en maatschappij. We bieden dit zowel fysiek als digitaal aan, op een laagdrempelige wijze en bij voorkeur in de nabije omgeving van Rotterdammers. De bibliotheek is voor iedereen een uitnodigende ontmoetingsplek, waar mensen graag vertoeven, plezier hebben en waar vaardigheden aangereikt worden die ze nodig hebben om mee te kunnen doen in de samenleving.

Bibliotheek Rotterdam is een third place: een plek om elkaar te ontmoeten, je te ontwikkelen, materialen te lenen, te creëren en te ontspannen op neutraal terrein. De bibliotheek wordt daardoor gedragen en gevormd door Rotterdammers.

Wij hebben per direct een vacature voor een

Specialist Collectiemanagement

24 uur per week

Het team
De functie valt onder de afdeling Informatie & Collectie. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het realiseren van beleid ten aanzien van de informatie(bemiddeling), selectie en aanschaf van media, het catalogusonderhoud- en beheer en de mediaverwerking en het verzorgen van (web-/wissel-)collectie voor het onderwijs. Daarnaast beheert de afdeling ook de bijzondere collecties die de bibliotheek bezit of in bruikleen heeft in de Erasmuszaal. Tot deze collecties behoren handgeschreven of gedrukte boeken vóór 1901 en materialen die hiermee verband houden (Erfgoedcollectie).

In de zomer zal de afdeling Informatie & Collectie overgaan in de nieuwe missielijn Collectie & Kennisdeling. In deze missielijn staan samenwerking en focus centraal om meer slagkracht binnen de organisatie te ontwikkelen. Begin dit jaar zijn we gestart met een groot gedeelte van het collectieproces uit te besteden aan een externe partij. Er blijft echter circa 30% van het collectiebudget over om samen met de inwoners van Rotterdam de collectie aan te vullen en op maat te maken. Werken in deze missielijn vraagt dan ook een heldere visie op bibliotheekwerk en actuele kennis van collectievorming. We zijn op zoek naar iemand die toekomstgericht denkt en handelt met een schat aan ervaring in zijn of haar rugzak.

Wat ga je doen?
Als Specialist Collectiemanagement heb je een veelzijdig takenpakket dat je in afstemming met collega’s op zelfstandige wijze uitvoert. Je werkzaamheden bestaan o.a. uit het selecteren en inkopen van materialen, je denkt mee over de ontwikkeling en promotie van de collectie om de kracht van ons aanbod ten volste te benutten. Je meet en analyseert vraag en aanbod om de collectie zo goed mogelijk af te stemmen op de inwoners van de stad. Verder vragen we je te helpen bij het opstellen van klant- en gebiedsprofielen.

Wie ben je
Je bent klant- en resultaatgericht, nauwkeurig, ondernemend en enthousiast. Je bent gericht op samenwerking en haalt voldoening uit het delen van je expertise met anderen.

Verder heb jij:

 • een aantoonbaar HBO-werk- en denkniveau
 • minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van selecteren van (digitale) media
 • uitstekende communicatievaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)
 • klantgerichte- en adviesvaardigheden
 • kennis van Wise en Excel
 • analytisch vermogen
 • het vermogen de wensen van de klant te vertalen in concrete oplossingen en toepassingen

Wat bieden wij?

 • Deze functie is ingeschaald in schaal 8 CAO Openbare Bibliotheken met een minimum maandsalaris van €2804,00 en een maximum maandsalaris van € 3593,00 op fulltime basis. Je wordt ingeschaald op basis van jouw kennis en ervaring.
 • Een fulltime werkweek is bij ons 36 uur per week.
 • Je ontvangt vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 3,25%.
 • Je neemt deel aan het pensioenfonds POB, waarbij wij als werkgever een gedeelte betalen (www.pob.eu).
 • Afhankelijk van de functie flexibele werktijden.
 • Vijf weken vakantieverlof per jaar bij een fulltime dienstverband.
 • Wij bieden een mooie selectie van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting op bedrijfsfitness, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof en een gratis lidmaatschap bij de bibliotheek.
 • Wij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en groei. Je krijgt o.a. toegang tot de e-learning omgeving van GoodHabitz met meer dan 250 trainingen.
 • Je werkt bij Bibliotheek Rotterdam, van, voor en met iedere Rotterdammer.

Interesse?
Is je interesse gewerkt en ben je enthousiast geworden? Wij kijken er naar uit om jou te leren kennen! Je kunt je motivatiebrief en C.V. sturen naar: sollicitatie@bibliotheek.rotterdam.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.