Bibliotheek Gouda: Coördinator (digi)Taalhuis Gouda

De Bibliotheek Gouda in Gouda zoekt een Coördinator (digi)Taalhuis Gouda voor 28 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 28-04-2021De bibliotheek Gouda is meer dan alleen een bibliotheek. We zijn een compleet netwerk van betrokken en enthousiaste mensen en initiatieven. Alles wat we doen staat in het teken van delen, uitwisselen en samenwerken. We zijn een ondernemende organisatie, gastvrij, alert op nieuwe ontwikkelingen, bereid om te experimenteren en risico’s te nemen. En alles moet een meerwaarde hebben voor Gouda. Dat maakt ons de leukste bibliotheek van Nederland.

Wij zijn op zoek naar een

Coördinator (digi)Taalhuis Gouda

28 uur per week

Bij het (digi)Taalhuis kunnen alle Gouwenaren die (beter) Nederlands willen leren terecht voor informatie, intake en doorverwijzing. De coördinator is de drijvende kracht achter de dienstverlening van bibliotheek en gemeente om de (digitale) geletterdheid en de ontwikkeling van basisvaardigheden in Gouda te stimuleren. De Coördinator Taalhuis levert een stevige bijdrage aan het (meerjaren)beleid van het Taalhuis – van idee tot uitvoering – en bouwt en onderhoudt een relevant netwerk van docenten, cursisten, partners (veelal vrijwilligersorganisaties) en subsidieverstrekkers. Het bereiken van de NT1-doelgroep (werving, communicatie) is een belangrijk onderdeel van de functie.

Wat verwachten wij van je
Je draagt, zowel strategisch als operationeel, bij aan de dienstverlening rondom de preventie van laagtaalvaardigheid in samenwerking met de gemeente Gouda en afgestemd op de behoefte van de inwoners. Je informeert en instrueert je bibliotheekcollega’s en externe betrokkenen over de collectie en activiteiten van het Taalhuis en stimuleert deskundigheid in het bereiken van de doelgroepen.

Je coördineert alle werkzaamheden rondom het Taalhuis: het werven en instrueren van vrijwilligers, het verwerken van intakes, het bedenken en realiseren van het programmeringsaanbod samen met je collega’s, en het bereiken van de doelgroep. Je werkt samen met verschillende interne en externe partijen, zoals de gemeente, onderwijsinstellingen en welzijnsorganisaties en betrekt hen bij (nieuwe) ontwikkelingen.

Je organiseert (netwerk)activiteiten rondom het Taalhuis en bent de spin in het (taal)web in Gouda; je initieert en organiseert activiteiten die aansluiten bij de behoeften van de doelgroep (met de nadruk op NT1) en stimuleert ook anderen initiatieven te ontplooien die met of in de bibliotheek Gouda kunnen worden gerealiseerd.

Wat vragen we

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau.
  • Je hebt actuele en gedegen kennis van de inhoud op het gebied van digitale (basis)vaardigheden.
  • Je hebt minimaal drie jaar ervaring.
  • Je bent een echte netwerker, zelfstandig, met een creatieve geest en tegelijkertijd een hands-on mentaliteit.
  • Je neemt graag het initiatief, bent resultaatgericht, denkt in oplossingen en je houdt het overzicht over alle verschillende werkzaamheden.
  • Je hebt kennis van en affiniteit met de doelgroep (NT1 en NT2) en je hebt ervaring met het begeleiden van vrijwilligers.
  • Kennis van onderwijs en -leermiddelen voor volwassenen is een pre.
  • Je hebt een klantgerichte, ondernemende, flexibele en proactieve instelling.
  • Je bent woonachtig in of nabij Gouda.

Wat bieden we
Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring in schaal 8, vanaf € 2.804,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur, 8% vakantietoeslag en 3,25% eindejaarsuitkering zijn van toepassing. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Openbare Bibliotheken. Je neemt deel aan het Pensioenfonds Openbare Bibliotheken. Het betreft een dienstverband van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt de functie omgezet naar onbepaalde tijd.

Solliciteren
Motivatie en cv kun je tot uiterlijk 28 april 2021 sturen naar Anneke de Vries: a.devries@bibliotheekgouda.nl.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van 3 mei 2021.

Vragen?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Erna Staal, directeur: e.staal@bibliotheekgouda.nl of 06-22809682.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.