Amphion Cultuurbedrijf: Programmaleider Cultuureducatie Scholen

Amphion Cultuurbedrijf in Doetinchem zoekt een Programmaleider Cultuureducatie Scholen voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 18-04-2021Per 1 januari 2021 zijn de drie grote culturele instellingen van de gemeente Doetinchem: Schouwburg Amphion, Cultuurcentrum Gruitpoort en Muziekschool Oost-Gelderland, gefuseerd tot Amphion Cultuurbedrijf. Een centrum voor talentontwikkeling, culturele broedplaats en professioneel podium met een programma voor zowel Presentatie, Participatie als Educatie.

In het programma Cultuureducatie Scholen begeleiden we met een team van cultuurcoaches en de inzet van een pool van kunst- en muziekdocenten, scholen bij hun cultuureducatie. We stimuleren en prikkelen schoolteams bij hun visieontwikkeling op cultuureducatie en we helpen hen bij vernieuwende en relevante cultuurprogramma’s op maat. Dat doen we zowel voor het basisonderwijs als het VO en MBO.

Voor de afdeling Cultuureducatie Scholen zijn wij per direct op zoek naar een programmaleider.

Programmaleider Cultuureducatie Scholen

0,8 fte

Je rol
Je hebt de inhoudelijke en financiële verantwoordelijkheid voor het totale programma Educatie scholen en bepaalt samen met het bestuur de resultaatdoelstellingen voor de afdeling. Je communiceert met schoolbestuurders, gemeenten en andere stakeholders. Je stuurt het team van cultuurcoaches aan, ontwikkelt in samenwerking met hen nieuwe ideeën en ondersteunt hen bij projectplannen, begrotingen en verantwoordingen. Gezien de omvang van het programma begeleid je ook zelf een aantal scholen. Als lid van het programmaleidersteam van Amphion draag je bij aan strategieontwikkeling en de programmering van het cultuurbedrijf als geheel.

Je opdracht

 • Je geeft een nieuwe inhoudelijke boost aan de afdeling Cultuureducatie Scholen. Je herkent de kansen in het onderwijs en hebt een visie op hoe die te benutten vanuit Cultuureducatie. Ook financieel.
 • Je gelooft in regionale samenwerking en borgt die binnen het Platform Cultuureducatie Achterhoek.
 • Je werkt aan verbinding met alle onderdelen van Amphion Cultuurbedrijf en ontwikkelt een goede digitale ontsluiting van alles wat Amphion voor het onderwijs te bieden heeft en de zichtbaarheid.
 • Je stroomlijnt de werkprocessen. Je zorgt dat de cultuurcoaches én de muziek- en kunstdocenten optimaal geschoold zijn zodat zij het in de scholen hun inspirerende en prikkelende rol kunnen vervullen, hun individuele kwaliteiten optimaal kunnen benutten en energie krijgen van hun werk.

Je profiel

 • Je bent een strategisch denker met natuurlijk leiderschap maar ook een teamplayer.
 • Je bent ondernemend en krijgt energie van cultuureducatie en/in het (basis)onderwijs.
 • Je werkt snel en bent in staat losse ideeën met je team om te zetten in concrete projecten.
 • Je bent pro-actief, organisatorisch en financieel sterk en betrouwbaar in afspraken.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau met een cultuurgeoriënteerde opleiding.
 • Kennis van en ervaring in het basisonderwijs is een pre.

Duur, inschaling en locatie

 • In eerste instantie één jaar met uitzicht op verlening bij gebleken geschiktheid.
 • Schaal 10 CAO KE. Amphion werkt momenteel aan een geïntegreerd functiewaarderingsmodel waarbij een wijziging in de waardering komend jaar niet uitgesloten is.
 • Je werkt op de locaties van Amphion Cultuurbedrijf maar ook vanuit huis en op de scholen.

Procedure

 • 1e ronde sollicitatiegesprekken (bestuur en programmaleiders): woensdag 21 april 2021
 • 2e ronde sollicitatiegesprekken (team): vrijdag 23 april 2021.
 • Een assessment behoort tot de mogelijkheden.
 • Deze procedure wordt tegelijkertijd zowel intern als extern uitgezet.

Vragen over de functie: Ester van de Haar, directeur-bestuurder estervandehaar@amphion.nl.

Interesse?
Stuur dan uiterlijk 18 april 2021 je CV met korte motivatie naar info@amphion.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.