Willem Baars Projects: Registrar & Researcher

Willem Baars Projects in Amsterdam zoekt een Registrar & Researcher voor 16-24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-04-2021Willem Baars Projects is in 1997 opgericht als kunsthandel en kunstadviesbureau. In 2007 is daar de vertegenwoordiging van kunstenaars bijgekomen en heeft de galerie naam gemaakt als eerste follow-up galerie in Nederland. Wij representeren een aantal van de meest vooraanstaande Nederlandse schilders en beeldhouwers. Doordat wij ons richten op zowel de primaire als de secundaire kunstmarkt zijn wij in staat om een actueel, contextueel en spraakmakend tentoonstellingsprogramma neer te zetten. Wij opereren wereldwijd en zijn momenteel onze buitenlandse activiteiten aan het uitbreiden.

Wij zijn een dynamisch en groeiend bedrijf waarin connaisseurschap, beleving en transparantie centraal staan. We zijn eigenzinnig, soms zelfs tegendraads, zelfkritisch maar ook toegankelijk en relativerend. In deze tijd van herijking willen wij de mogelijkheden die zich gaan aandienen met beide handen aangrijpen om te vernieuwen en uit te breiden. Wij willen de veranderingen voor zijn door met een uitgekiende strategie nieuwe vormen van tentoonstellen en kunstbeleving te realiseren.

Om die ambities waar te maken en verder te ontwikkelen zoekt Willem Baars Projects een

Registrar & Researcher

16-24 uur per week

Als registrar & researcher heb je een ondersteunende functie en ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijk context van het galerieprogramma. Daarnaast vertegenwoordig je de galerie tijdens tentoonstellingen en kunstbeurzen. Je houdt je bezig met de registratie en het beheren van de voorraad en de database en je doet kunsthistorisch onderzoek naar de collectie. Je schrijft “catalog entries” en bent in staat om verrassende en aansprekende teksten te schrijven in zowel Nederlands als Engels. Onder de werkzaamheden vallen ook de meer algemene galerie-verantwoordelijkheden op zowel productioneel, logistiek als administratief vlak.

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Je bent een teamspeler, representatief, professioneel en sociaal;
 • Je bent praktisch ingesteld maar ook een conceptueel denker;
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend, verrassend en zelfkritisch. Je bezit een vocabulaire dat verder reikt dan het kunstjargon;
 • Kunst is voor jou geen hobby maar een passie;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam;
 • Je hebt een kennersoog en uitgesproken mening;
 • Je bezit een gedegen kennis van 19de en 20ste-eeuwse kunst zowel nationaal als internationaal;
 • Je bent flexibel, stressbestendig en ambitieus.

Opleiding en ervaring:

 • Ruime werkervaring bij een culturele instelling, museum of galerie van naam en faam;
 • Je bezit een gedegen kennis van de infrastructuur van de internationale kunstwereld;
 • Je bent kunsthistoricus;
 • Je hebt connecties in de museumwereld;
 • Je bent ervaren met het beheer van social media kanalen en het ontwikkelen van online content;
 • Sterke mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden, in het Nederlands en Engels. Kennis moet gekoppeld zijn aan de juiste woordenschat;
 • Ruime ervaring met schrijven van kunst gerelateerde teksten, nieuwsbrieven en presentaties;
 • De functie is niet bedoeld als junior functie.

Wij bieden:
Een interessante en uitdagende betrekking voor 16/24 uur in een toonaangevende galerie waar kennis en transparantie maatgevend zijn. Een werkomgeving waar je kunt rekenen op ondersteuning van kundige collega’s. Een plek waar je kunt doorgroeien.

Een arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 6 maanden. Daarna vindt een evaluatie van de functie plaats en wordt eventuele voortgang van de samenwerking besproken. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die voldoen aan alle gestelde eisen zoals hierboven geformuleerd.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk vrijdag 30 april per e-mail een brief met motivatie en cv naar info@baarsart.com.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.