Willem Baars Projects: Gallery Director

Willem Baars Projects in Amsterdam zoekt een Gallery Director voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 30-04-2021Willem Baars Projects is in 1997 opgericht als kunsthandel en kunstadviesbureau. In 2007 is daar de vertegenwoordiging van kunstenaars bijgekomen en heeft de galerie naam gemaakt als eerste follow-up galerie in Nederland. Wij representeren een aantal van de meest vooraanstaande Nederlandse schilders en beeldhouwers. Doordat wij ons richten op zowel de primaire als de secundaire kunstmarkt zijn wij in staat om een actueel, contextueel en spraakmakend tentoonstellingsprogramma neer te zetten. Wij opereren wereldwijd en zijn momenteel onze buitenlandse activiteiten aan het uitbreiden.

Wij zijn een dynamisch en groeiend bedrijf waarin connaisseurschap, beleving en transparantie centraal staan. We zijn eigenzinnig, soms zelfs tegendraads, zelfkritisch maar ook toegankelijk en relativerend. In deze tijd van herijking willen wij de mogelijkheden die zich gaan aandienen met beide handen aangrijpen om te vernieuwen en uit te breiden. Wij willen de veranderingen voor zijn door met een uitgekiende strategie nieuwe vormen van tentoonstellen en kunstbeleving te realiseren.

Om die ambities waar te maken en verder te ontwikkelen zoekt Willem Baars Projects een ervaren

Gallery Director

32 uur per week

Als gallery director heb je de dagelijks leiding van de galerie in handen en vertegenwoordig je de galerie tijdens tentoonstellingen en kunstbeurzen. Verder ben je verantwoordelijk voor de contacten met kunstenaars en collectioneurs. Je bent in staat om goed leesbare en aansprekende teksten te schrijven. Je organiseert en bedenkt vernieuwende on- en offline initiatieven. Onder de werkzaamheden vallen ook de meer algemene galerie-verantwoordelijkheden op zowel productioneel, logistiek als administratief vlak.

Je beschikt over de volgende competenties:

 • Je bent een teamspeler, representatief, professioneel en sociaal;
 • Je bent organisatorisch vaardig, praktisch ingesteld maar ook een conceptueel denker;
 • Je bent initiatiefrijk, ondernemend, verrassend en zelfkritisch. Eigen inbreng vinden wij belangrijk;
 • Kunst is voor jou geen hobby maar een passie;
 • Je hebt een kennersoog en uitgesproken mening;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Amsterdam en het bezit van een rijbewijs is een pre;
 • Kennis moet gekoppeld zijn aan de juiste woordenschat;
 • Je bent bekend met kunstbeurzen, veilingen en galeries;
 • Je bent flexibel, stressbestendig en ambitieus.

Opleiding en ervaring:

 • Minimaal vier jaar werkervaring in een leidinggevende functie bij een culturele instelling of galerie van naam en faam;
 • Je bezit een gedegen kennis van de infrastructuur van de internationale kunstmarkt. Internationale werkervaring is een pre;
 • Je bezit een relevante academische opleiding bij voorkeur kunstgeschiedenis;
 • Je bent ervaren met Microsoft Office & Adobe en met verschillende type databases;
 • Je bent ervaren met het beheer van social media kanalen en het ontwikkelen van online content. Je hebt op professioneel niveau ervaring op dit gebied;
 • Sterke mondelinge, schriftelijke en redactionele vaardigheden, in het Nederlands en Engels;
 • Ruime ervaring met schrijven van kunstgerelateerde teksten, nieuwsbrieven en presentaties. Je beschikt over een goede en vlotte pen.

Wij bieden:
Een interessante en uitdagende betrekking voor 32 uur in een toonaangevende galerie waar kennis en transparantie maatgevend zijn. Een werkomgeving waar je kunt rekenen op ondersteuning van kundige collega’s. Een arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 6 maanden. Daarna vindt een evaluatie van de functie plaats en wordt eventuele voortgang van de samenwerking besproken. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die voldoen aan alle gestelde eisen zoals hierboven geformuleerd.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, stuur dan uiterlijk vrijdag 30 april per e-mail een brief met motivatie en cv naar info@baarsart.com.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.